Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

1)MÜEZZİNOĞLU: KAMU İŞÇİLERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI, İMZA YARIN ATILACAKÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeler konusunda anlaşma sağlandığını, sözleşmelerin yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle...

02.07.2017 09:55

1)MÜEZZİNOĞLU: KAMU İŞÇİLERİNDE ANLAŞMA SAĞLANDI, İMZA YARIN ATILACAK

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaklaşık 200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmeler konusunda anlaşma sağlandığını, sözleşmelerin yarın Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle imzalanacağını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi Doburca Tesisleri'nde dün gece gazetecilere açıklama yapan Bakan Müezzinoğlu, kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandığı müjdesini verdi. 1.5 aydan beri kamuda çalışan işçilerle ilgili toplu sözleşme görüşmelerinin Türk-İş Başkanı başkanlığındaki sendika temsilcileriyle yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Bakan Müezzinoğlu, "Özellikle Ramazan ayında devam ettiğimiz çalışmaları, bayramdan hemen sonraki günlerde, Perşembe Cuma günü yaptığımız çalışmalarda büyük bir olgunluk noktasına getirdik" dedi.

TÜM TARAFLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Türk İş ve diğer sendika başkanlarının yanı sıra Maliye Bakanı ve hükümete teşekkür eden Müezzinoğlu şöyle devam etti:  "Hükümetimize de teşekkür ediyorum işçilerimizin enflasyona karşı korunması, enflasyona ezdirilmemesi, mümkünse enflasyonun üzerinde bir artışı sağlayabilmek adına onların taleplerini karşılama gayreti içinde olduk ve sayın Başbakanımıza burada özellikle teşekkür etmek istiyorum o da bu anlamda bizim yüzde 90'lara varan uzlaşımızı yüzde 100 noktasına taşıdı inşallah pazartesi günü saat 11.00 de Sayın Başbakanımızın Başkanlığında Türk-İş Başkanımız ve bizler 190 bin, yaklaşık 200 bin işçimizi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin imza törenini yapmış olacağız. İşçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Sayın Başbakanımız pazartesi günü saat 11.00'de Bakanlar Kurulu öncesi toplantıda anlaşmayı kamuoyuna duyuracak.

'AYAK TERİ DÖKÜYORLAR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı yürüyüşü 'Adalet Yürüyüşü' olarak görmediğini belirten Bakan Müezzinoğlu, siyasilerin ülkenin ve milletin geleceği adına 'akıl ve alın teri' dökmesi gerektiğini kaydederek, "Biz özellikle 15 yıldır bu milletin yarınlarını muasır medeniyet seviyesinin üstündeki o hedefi yakalayabilmesi için akıl teri döküyoruz. Alın teri döküyoruz. CHP lideri ve ekibi ise ayak teri dökmeye devam ediyorlar buyursunlar ayak teri dökmeye devam etsinler."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Bakan Müezzinoğlu'nun açıklaması

Faruk KAHRAMAN/ BURSA, -

BOYUT 270 MB

============================================================

2)HELİKOPTER DÜŞTÜ 5 PERSONELİN DURUMU İYİ

İZMİR'in Menderes İlçesi'nde yüksek gerilim hattından çıktığı öne sürülen yangına müdahale eden bir helikopter, barajdan su alırken su tankının bir cisme takılması nedeniyle suya zorunlu iniş yaptı. Botla kurtarılan 5 personel, hastanelere kaldırıldı.

İzmir'in Menderes İlçesi'nde dün çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında Tahtalı Barajı'ndan su alan yangın söndürme helikopteri, bugün saat 06.20'de 'Bambi' olarak adlandırılan tankının su içindeki bir cisme takılması nedeniyle baraj gölüne zorunlu iniş yaptı. Helikopterdeki 1'i yaralı 5 personel botla kurtarıldı. 1 personel Gaziemir Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet, diğer 4'ü ise Bozyaka Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 5 personelin de sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

KISMEN KONTROL ALTINDA

Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 500 hektarda etkili olan onlan yangınının kısmen kontrol altına alındığını iki noktada yangının sürdüğünü belirterek, genişleme olmaya iki noktada söndürme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

-Orman yangınından görüntüler

- İtfaiye araçlarından görüntü

-Yangın söndürme uçağının görüntüsü

-Yangın söndürme helikopterinin su almak için alçalması

-Detaylar

Taylan YILDIRIM- Mehmet GÜNEY- Mehmet CANDAN- Timur TARLIĞ/İZMİR, -

========================================================

3)ÇERKEZKÖY'DE FABRİKA YANGINI

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'ndeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren matbaa mürekkepleri üretimi yapan fabrikanın depo bölümünde yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm fabrikayı sararken, yangına 30 itfaiye ekibi müdahale ediyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki matbaa mürekkepleri üretimi yapan bir fabrikanın depo bölümünde bugün saat 05.40 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşçiler fabrikayı boşaltırken, itfaiye ekiplerine haber verildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 30 itfaiye ekibi yangına müdahale ederken, alevler kısa sürede tüm fabrikayı sardı. Fabrika bahçesinde park halinde olan boş bir işçi minibüsü de alev alarak yandı. Alevlere müdahale eden itfaiye ekibi, termal kamera ile fabrika içerisinde yaralanan işçi olup, olmadığını kontrol etti. İtfaiye erlerinden biri müdahale sırasında dumandan etkilenerek hafif şekilde yaralandı. Olay yerinde bekletilen ambulansa alınan itfaiye eri, hastaneye kaldırıldı. Yangının depo bölümünden başlayarak üretim kısmına sıçradığı belirtirken, itfaiye ekipleri alevlerin diğer fabrikalara sıçramaması için müdahalesi sürüyor.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, itfaiye ekiplerinin yangına zamanında müdahale ettiğini belirterek, "Burası matbaa mürekkepleri üreten bir fabrika. Yangın sabah 05.40 sıralarında meydana geldi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle yangın diğer fabrikalara sıçramadan kontrol altına alındı. Burada şuanda yangının solvent tanklarına sıçramaması için müdahale devam ediyor. Tüm sanayicilerimize geçmiş olsun" şeklinde konuştu.

İtfaiye ekiplerinin yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yanan fabrika

-Büyüyen alevler

-İtfaiyenin müdahalesi

-Mehmet Özdoğan'ın açıklaması

-Çevredeki kalabalık

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN-Şaban KARDEŞ-Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

===================================================

4)ÇORUM'DA POMPALI TÜREKLİ SALDIRI: 2'Sİ KADIN 3 YARALI

ÇORUM'da  evlerine giden 2'si kadın 3 kişi, uğradıkları pompalı tüfekli saldırı sonucu yaralandı. Olay, dün gece Çorum'un Ulukavak Mahallesi'nde meydana geldi. Evlerine gitmek üzere yürüyen 33 yaşındaki Aziz D., 24 yaşındaki Gamze D., ve 20 yaşındaki Gurbet M., kendilerine yaklaşan bir otomobilden üzerlerine pompalı tüfekle ateş açılması sonucu ayaklarından yaralandı. Ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, polis olayı gerçekleştiren kişi ya da kişileri tespit ederek yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Yaralıların ambulanslarla hastaneye getirilmeleri

-Detaylar

SÜRE: (01.10 DK)  - BOYUT: (70 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=================================================

5)BONZAİ SATICILARI YAKALANDI

Kayseri'de uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda bonzai satan zehir tacirlerinin evine yapılan operasyonda 3 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramada uyuşturucu ve 5 kuru sıkı tabanca ele geçirildi. Merkez Kocasinan ilçesine bağlı Sahabiye Mahallesi, Otak Sokak'taki bir evde uyuşturucu satıldığı ihbarını alan polis ekipleri operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda . S(44), D.S(28), M.K(22) uyuşturucu madde ticaretinden gözaltına alınırken, 11 kişiye de uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem yapıldı. Polisin baskın yaptığı evde 6.10 gram bonzai ele geçirilirken, 2 uyuşturucu satışında kullanılan hassas terazi, 24 uyuşturucu hap,5 kurusıkı tabanca, 2 rambo bıçağı ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Polisin yaptığı operasyon görüntüsü

Uyuşturucu satıcılarının kelepçeli görüntüleri

Çanta içerisinde ele geçen silahlar

Detay görüntü

(Haber - Kamera: KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 32 saniye/52 MB

=========================================================

6)ÜLKENİN EN BÜYÜK GELİR GETİRİCİ TÜR AĞAÇLANDIRMA PROJESİ DATÇA'DA

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde, Orman Genel Müdürlüğü'nce bugüne kadar yapılan ülkenin en büyük gelir getirici tür ağaçlandırma projesi gerçekleştiriliyor.

Datça Orman İşletme Şefliği tarafından; Datça'nın Reşadiye, Kızlan ve Karaköy bölgelerinde, 7 bin dönümlük alana keçiboynuzu fidanları dikiliyor. Yaklaşık 7 ay önce başlayan proje kapsamında, keçiboynuzu fidanları arasına dikilen lavanta, lavantin ve biberiye gibi tıbbi ve ıtri bitkiler şimdiden boy atıp çiçek açmaya başladı. Aynı anda iki amaca birden hizmet edecek projeyle, bölge ağaçlandırılırken arıcılık için ise çok önemli altyapı oluşturulmuş olacak.

Datça Orman İşletme Şefi Uğur Orhun, kırsal kesimdeki vatandaşların yaşam kalitesinin artırılıp, refah seviyesinin yükseltilmesinin amaçlandığını belirterek, "Çalışmalara, 2016 yılı kasım ayında başlandı. Reşadiye, Kızlan ve Karaköy bölgelerinde, 7 bin dönümlük alana keçiboynuzu ağacı fidanları dikiliyor. Orman Genel Müdürlüğü tarihinde, Türkiye genelinde bu kadar büyük bir alanda gelir getirici tür ağaçlandırma projesi gerçekleştirilmedi. Datça'daki bu çalışma, Türkiye'de bir ilk olacak" dedi.

Projeyi benzerlerinden farklı kılan, en önemli unsurun büyüklüğünün yanı sıra keçiboynuzu fidanları arasına periyodik olarak dikilen lavanta, lavantin ve biberiye gibi ıtri ve tıbbi bitkiler olduğunu ifade eden Orhun, "Proje, aynı anda iki amacı içeriyor. Bölge keçiboynuzları ile ağaçlandırılırken, aynı zamanda arıcılığa elverişli bir alan oluşturuluyor. Keçiboynuzu ağaçları, 10 yıl içerisinde ilk meyvelerini verecek. Keçiboynuzu fidanları arasına dikilen lavanta, lavantin ve biberiyeler ise daha şimdiden boy atıp çiçek açmaya başladı. Yedi aylık çalışmaların sonucunda keçiboynuzu fidanlarının büyük oranda gelişip serpilmesi bizi muttu ediyor" diye konuştu.

Ağaçlandırma çalışmaları sırasında, Datça'da ilk kez 'Buror' teras tekniğinin kullanıldığına dikkat çeken Orhun, "Yılın büyük bir bölümünde yağışsız geçen bölgede, yoğun yağış dönemlerinde düşen yağmur sularının tutulması sağlanarak, fidanların susuz kalması önlenmiş olacak" dedi.

Datça Orman İşletme Şefi Orhun, keçiboynuzu ağaçlarının bölgenin kırsal kesimde yaşayan hane sayısı temel alınarak kura yöntemiyle halka dağıtılacağını da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Bölgenin havadan çekilen iki dakikalık görüntüleri mevcut

Keçiboynuzu fidanları ve aralardaki lavanta, lavantin ve biberiye bitkileri

Terasların havadan görüntüsü

(Haber- Kamera: Mehmet ÇİL/ DATÇA (Muğla),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement