Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA (EK)1)SİİRT BELEDİYESİNDE ARAMALAR SONA ERDİSiirt Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP'li Siirt Belediyesi'ne sabah saat 06.05 sıralarında düzenlenen operasyon kapsamında başlatılan aramalar, saat. 09.

16.11.2016 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT VE TUNCELİ BELEDİYELERİNDE OPERASYON; BAŞKANLAR GÖZALTINDA (EK)

1)SİİRT BELEDİYESİNDE ARAMALAR SONA ERDİ

Siirt Başsavcılığı'nca yürütülen bir soruşturma kapsamında DBP'li Siirt Belediyesi'ne sabah saat 06.05 sıralarında düzenlenen operasyon kapsamında başlatılan aramalar, saat. 09.30 itibari ile sona erdi. Belediye birimleri ve Eş başkanlar Tuncer Bakırhan ile Belkıze Epözdemir'in odalarında yaklaşık 3.5 saat süren arama sonunda bazı belge ve dokümanlara el konulduğu öğrenildi. Aramaların sona ermesinden sonra polis ekipleri belediyeden ayrılırken, çalışanlar Belediye binasına girdi. Devam eden soruşturma hakkında resmi açıklama yapılmazken, evinde yapılan aramadan sonra gözaltına alınan Belediye başkanı Tuncer Bakırhan'ın Emniyet müdürlüğündeki sorgusunun sürdüğü belirtildi.

TUNCELİ'DE 13 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 3 KİŞİ ARANIYOR

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında Belediye başkanı Mehmet Ali Bul ve Nurhayat Altun,'un da bulunduğu 13 kişi evlerinde yapılan aramalardan sonra gözaltına alınırken, 3 kişinin de arandığı belirtildi. Tunceli'deki soruşturma ile ilgili de resmi bir açıklama yapılmazken, gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğünde sorgularının sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Siirt Belediyesi Binası Önündeki Güvenlik Önlemler

-Belediye Binasından Emniyet Güçlerinin Ayrılması

-Emniyet Mensuplarının ayrılmasından sonra belediye çalışanlarının belediye binasına girişi

-Genel ve detay görüntüler

Kamere-Haber; Turan KOYUNCU, Mehmet DURAK- SİİRT-TUNCELİ,

=============================================================

2)İZBAN'DA SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

İZMİR'de günde 300 bin kişiyi taşıdığı için kent kent içi ulaşımın omurgasını oluşturan İZBAN'da işçilerin 8 Kasım'da başlattığı grev nedeniyle duran seferler bu sabah yeniden başladı. Vatandaşlar, İZBAN'a hasretlerini sosyal medyada şu ilginç sözlerle paylaştı; "Gelmiyor, gönlümün efendisi", "Çalış artık koyun kokulum", "Elbet bir gün buluşacağız bu böyle yarım kalmayacak koyun kokulum". İzmir'de toplu ulaşımın can damarı olan günde 300 bin kişinin kullandığı, Aliağa'dan Menderes'e 110 kilometrede yolcu taşıyan İZBAN'ın işçilerin grevi nedeniyle bir hafta süreyle çalışmaması ve dün (salı) akşam saatlerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı görüşmeyle grevin sona ermesi İzmirliler'i sevindirdi. ssoyla medyada İZBAH etiketiyle paylaşımda bulunan vatandaşlar şu ilginç sözleri yazdı:

"İzban grevi yüzünden şehrin diğer yakasında oturan arkadaşımla mektuplaşmaya başladık. Evlenmiş bir de çocukları olmuş", "Elbet bir gün buluşacağız bu böyle yarım kalmayacak koyun kokulum", "Özledik bee next station İzban beyyy", "Oldu mu şimdi bırakıp, gitmen, "Gelmiyor, gönlümün efendisi", "Çalış artık koyun kokulum"

Görüntü Dökümü

-----------------------

İZBAN treninin durağa girişi

Yolcuların trenden inişi

İstasyondan çıkan yolcular

Haber-Kamera: Timur TARLIĞ-İZMİR/DHA

========================================================

3)BALIKÇI TEKNESİNDEKİ YANGINDA 4 KİŞİ DUMANDAN ETKİLENDİ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde balıkçı teknesinin kamarasında ısınmak için soba yakan 4 kişi, çıkan yangında dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Bozhane Limanı'nda demirli bulunan 'Avcı Miraç' adlı balıkçı teknesindeki 4 kişi, sabaha karşı üşüyünce kamaradaki kömür sobasını yaktı. İddiaya göre sobadan çıkan kıvılcımlar eşyaları tutuşturuncu küçük çaplı yangın çıktı. 4 kişinin müdahale ettiği alevleri, daha sonra gelen itfaiye söndürdü. Yangında dumandan etkilenen teknenin sahibi Mevlüt Kara, arkadaşları Resul Güneş, Tanju Yılmaz ve Erhan Çengelcik ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık durumu ciddi olan Mevlüt Kara, tedavi altına alınırken diğer 3 kişi müdahaleleri ardından taburcu edildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Tekneden görüntü

- İtfaiye ve polis ekipleri

-Zehirlenen 3 kişinin ambulansa alınması

-Yangın çıkan tekne

Süre: (1.42) Boyut: (52 MB)

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

===========================================================

4)GÖÇMEN AVCISI BULGAR DİNKO VALEV HAKKINDA SORUŞTURMA

BULGARİSTAN'ın Yambol kentinde, Türkiye sınırından geçen sığınmacıları zırhlı araçlarla kovalayıp yakalayan 29 yaşındaki Dinko Valev hakkında 'etnik ayrımcılık, şiddet ve nefreti tahrik' suçlarından soruşturma başlatıldı. Hakkında Bulgar savcılığının soruşturma sürdürdüğü Valev, "Bugün tekrar böyle bir şey olursa, yaptığımı tekrar yapacağım. Benim başım dik ve hapiste Bulgaristan için yattığımı bileceğim" dedi.

Yambol kentinde oturan 29 yaşındaki Bulgar vatandaşı Dinko Valev, geçen Mart ayında yasadışı yollardan Türkiye'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bulgaristan'ın Elhovo bölgesine gelen sığınmacı ya da kaçakları zırhlı araçlar, ATV ve köpekleriyle kovalayıp yakaladı. Her gün sınır bölgelerinde devriyeye çıkan Valev, yakaladığı kaçakların videolarını da sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından paylaştı. Yaptığını sığınmacı avcılığını 'spor' olarak değerlendiren Valev, ülkede kısa sürede gündeme geldi.

Televizyon programlarına katılarak sığınmacıları nasıl yakaladığını anlatan Valev, her geçen gün kendisine desteğin arttığını, Bulgar hükümetinin sığınmacı yakalaması için kaynak ayırması gerektiğini savundu. Valev, Bulgaristan'a girdikten sonra yakaladığı 3'ü kadın 16 Suriyeli uyruklu sığınmacıyı tüfekle yere yatırdıktan sonra çektiği videoda "Bunların hepsi Suriyeli kaçak, Bulgaristan'a, Rusya'ya, Fransa'ya giriyorlar. Bunları ne yapacağımı bilmiyorum" diye konuştu.

YAMBOL SAVCILIĞI SORUŞTURMA AÇTI

Bulgaristan'ın Yambol kentinde savcılık Dinko Valev hakkında 'etnik ayrımcılık, şiddet ve nefreti tahrik' suçlarından soruşturma başlattı. Davanın kabul edilmesi halinde Valev, 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. Bulgar medyasına soruşturmayla ilgili demeçler veren Dinko Valev, ceza alması durumunda Bulgaristan için hapis yatacağını savunarak, "Beni neyle suçlarsalar, suçlasınlar. İnanıyorum ki adalet, hukuk profesyonelce işini yapacaktır. Göçmenler yasadışı olarak geçselerdi bana ateş edip vuracaklardı. Bıçakla beni yaradılar. Düşünün çocuklarımla ormanda yürüyorum ve onlar karşıma çıkıyor. Ben kendimi savundum. Ben ölseydim 2 ay sonra herkes unutacaktı. Kimseye darılmıyorum, bu mülteciler telleri keserek değil de, yasal yollarla geçmiş olsalardı, benimle de karşılaşmayacaklardı. Bugün tekrar böyle bir şey olursa, yaptığımı tekrar yapacağım. Ben Bulgarım, Bulgaristan'ı çok seviyorum. Benim başım dik ve hapiste Bulgaristan için yattığımı bileceğim" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------(ARŞİV)

-Yakaladığı göçmenler

-Yere yatırması

-Cep telefonu görüntüleri

-Bulgar tvlere cikması

-Zırhlı araçlarla devriye gezmesi

Haber: Engin ÖZMEN/EDİRNE,

(Görüntüleri 11 Mart 2016'da geçilmişti)

============================================================

5)ADANA'DA DARBECİ 5 ESKİ ESKİ SUBAYLA İLGİLİ DAVA AÇILDI

ADANA'da 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklanan ve TSK'dan ihraç edilen İl Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli 5 eski subay hakkında dava açıldı. Darbe girişimi sonrasında tutuklanan dönemin İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın, sıkıyönetim komutanı olarak atandığı ve buna uygun emirler verdiği ortaya çıktı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'ndan sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel, dönemin İl Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Halil Çelik, Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya, darbe girişimi gecesi nöbetçi olan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Osman Tunahan Berk, Adana İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile Üsteğmen Hasan Şahna hakkında yürüttüğü soruşturmasını tamamladı. Savcı Ünel, 5 eski subay hakkında 3'er kez müebbet ve 15'er yıl hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

ADANA'YA ÖZEL TABUR GETİRMEK İSTEDİLER

131 sayfadan oluşan iddianamede, şüphelilerin 15 Temmuz gecesi aldığı görevler ayrıntılı olarak anlatıldı. İddianameye göre, Jandarma Bölge Komutanı'nın izinli olması nedeniyle vekaleten bu görevi yürüten şüpheli Albay Halil Çelik'in, 'Harekat Yıldırım' nitelikli sözde sıkıyönetim direktifi ile silahlı kalkışmayı gerçekleştiren 'Yurtta Sulh Konseyi' tarafından sözde Adana Jandarma Bölge Komutanı olarak atandığı belirtildi. FETÖ üyesi Halil Çelik'in, sözde Adana Sıkıyönetim Komutanlığı'na atanan İncirlik 10'uncu Tanker Üs Komutanı Hava Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile telefonla görüşmeler yapıp, Van'ın emriyle Osmaniye'de bulunan Jandarma Özel Harekat (JÖH) Taburu'nu Adana'ya getirmek için girişimlerde bulunduğu ve diğer şüpheliler ile odasında toplantı yaptığı bildirildi.

Ayrıca tüm uyarılara rağmen darbecilerle hareket ettiği bildirilen eski Çukurova İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Hüseyin Yalçınkaya ile Adana Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir'in kırmızı renkli 'ByLock' adlı gizli ve şifreli program kullanıcısı olduğu saptandı.

'SIKIYÖNETİM MAHKEMELERİNDE YARGILANACAKSINIZ'

Şüpheli Atilla Demir, İl Jandarma Komutanı tarafından yasal olmayan sözde sıkıyönetim direktifinin uygulanmayacağı bildirilmesine rağmen, Adana Bölge Jandarma Komutanlığı'nda yapılan toplantıda "MİT TIR'ları olayları' sebebiyle bu şube çok yıprandı' dediği tutanaklara yansıdı. Ayrıca itiraz eden askerleri de, "Sıkıyönetim mahkemelerinde yargılanacaksınız" diyerek tehdit ettiği iddianameye yer aldı.

'TÜMEN KOMUTANINI ALDIRMALISINIZ'

Darbe girişimi gecesi Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nda nöbetçi amir olan binbaşı Osman Tunahan Berk, 4 erle birlikte 3 adet uzun menzilli tüfek ve 33 adet dolu şarjör alarak 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'na gidip, sözde Sıkıyönetim Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van ile görüştüğü, Berk'in, Van'a "Komutanım şu anda en yüksek amir sizsiniz. Acil yönetimi ele alıp Tümen Komutanını aldırmalısınız, İl Jandarma Komutanlıklarını arayıp emrin gereğini yapmalarını söylemelisiniz ama bunu acil yapmalısınız" dediği; ayrıca Berk'in "5 tankı al gel, böyle günlerde 3 kişi 300 kişiye bedeldir" şeklinde telefonda konuşmalar yaptığı, silahlı kalkışmaya karşı çıkan bir binbaşıya da, "O iş öyle değil, gözaltılar başlayacak" dediği tutanaklara de yer verildi.

POLİSLERİ TEHDİT ETTİ

Şüphelilerden Adana Jandarma Komutanlığı eski İstihbarat Kısım Amiri Üsteğmen Hasan Şahna, darbe girişimi gecesi verilen sıkıyönetim direktifini Osman Tunahan Berk ile sivil kıyafetle Bekir Ercan Van'a götürdüğü, çıkışta İncirlik Üssü çıkışında görev alan Terörle Mücadele Şubesi'ndeki görevli polisleriyle tartıştığı, polislerin, çıkışlarına izin vermemesi üzerine elindeki tüfeği atışa hazır hale getirip zırhlı polis aracının içine sokup polislere küfür ettiği kaydedildi. "Biz askeriz, asker devlet demek, ben istediğim yere giderim, beni buradan engelleyemezsiniz, hepinizi burada öldürsem cezamız yok, bu saatten sonra yönetimi biz devraldık" diyerek tehdit eden Şahna'nın polis memurunu silahın namlusuyla vurarak yaraladığı vurgulandı.

Salih ÜÇTEPE/ADANA, -

===============================================================

6)SURİYELİNİN KATİL ZANLISI KAYIP BAŞVURUSU YAPAN EV SAHİBİ ÇIKTI

ADANA'da atık su kanalında 10 kurşunla öldürülmüş olarak cesedi bulunan Suriyeli Mehmed Sfuk'un (19) katil zanlısı olarak gözaltına alınan Mehmet Toprak'ın (35) cinayetin ardından polise kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Merkez Yüreğir İlçesi Yelişlbağlar Mahallesi'nde oturan Mehmed Sfuk, 7 Kasım günü evinden çıktı ve bir daha dönmedi. Sfuk'un ağabeyi Ali Sfuk ile ev sahibi Mehmet Toprak, Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis kayıp Suriyeli Sfuk'u bulmak için çalışma yaparken 9 Kasım'da Alihocalı Mahallesi'ndeki atık su kanalında kimliksiz bir erkek cesedi bulundu. Adli Tıp Kurumu'na getirilen ve çoğunluğu kasık bölgesinde olmak üzere toplam 10 kurşunla öldürülen kişinin Mehmed Sfuk olduğu belirlendi. Cinayet Bürosu ekipleri, Mehmed Sfuk'un katillerini bulabilmek için geniş çaplı araştırma yaptı. Mehmed Sfuk'un en son ev sahibi Mehmet Toprak, Toprak'ın ağabeyi Ahmet Toprak (40), Ahmet Dağ (26), Suriyeli Abdulhannan İbrahim (21) ile Abdurrahman Keklik (41) ile bir araya geldiğini saptadı. Bu gelişme üzerine 5 şüpheli gözaltına alındı. Sfuk için kayıp başvurusu yapan Mehmet Toprak ile diğer şüpheliler çelişkili ifade verdi.

Zanlılar cinayeti Mehmed Sfuk'un ev sahibi Mehmet Toprak'ın işlediğini söyleyerek, "Aralarında para meselesi varmış, çağırdık olay yerine geldi. Namus cinayeti süsü vermek için de Mehmet Toprak öldürdü. Sonra da polise gidip kayıp başvurusunda bulundu" diye ifade verdi. Cinayet suçlamasını kabul etmeyen Mehmet Toprak, "Benim kiracım, öldürsem kayıp başvurusunda bulunur muydum? Ben öldürmedim"dedi.

Emniyetteki sorguları tamamlanan 5 zanlı, tasarlayarak adam öldürmek, adam öldürmeye yardım etmek suçlaması ile adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

(ARŞİV)

Olay yeri inceleme polislerinin görüntüsü

Dedektör ile arama yapılması

Delillerin toplanması

Ekiplerin ceseti sudan iple yukarı çekmesi

Cenazenin tabuta konması

Tabutun cenaze aracına konması

SÜRE: 06'11" BOYUT: 692 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

====================================================

7)BURDUR CEZAEVİ'NDE TATBİKAT

BURDUR E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda tatbikat yapıldı.

Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Burdur E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nda isyan, firar, yangın, rehine alma gibi olağanüstü durumların değerlendirildiği tatbikat gerçekleştirildi. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının haberi olmadan verilen alarm sonrası cezaevi önü polis ekiplerince ablukaya alındı. Cezaevi içinde ise otomatik silahlı askerler güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye, 112, asker ve polisin katıldığı tatbikatla kurumların acil durum refleksi kontrol edildi. Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, kurumların haberi olmadan alarm verilip başlatılan tatbikatta eksikler ve zafiyetlerin tespit edildiğini söyledi.

Görüntü DÖkümü

--------------

Cezaevi dış görünüş,

Cezaevi önünde polis ekipleri,

Cezaevine giren ambulans,

İtfaiye ve tedaş araçları

118 MB/// 03. 43"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement