Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)KARAYOLUNA PATLAYICI TUZAKLAYAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİMARDİN'in Derik ilçesinde, Derik-Viranşehir karayolunda dün patlayıcı tuzaklayan PKK'lı gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi.

17.11.2016 11:06

1)KARAYOLUNA PATLAYICI TUZAKLAYAN PKK'LI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MARDİN'in Derik ilçesinde, Derik- Viranşehir karayolunda dün patlayıcı tuzaklayan PKK'lı gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi. Derik İlçesi'ndeki Denktaş Mahallesi yakınlarındaki Derik-Viranşehir karayoluna dün patlayıcı tuzaklayan PKK'lı gerçekleştirilen operasyon ile etkisiz hale getirildi. PKK'lının karayoluna tuzakladığı patlayıcı, ihbar üzerine olay yerine giden güvenlik güçleri tarafından tespit edildikten sonra yol trafiğe kapatılarak kontrollü bir şekilde patlatılmıştı.

Öte yandan, yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının imha edilmesi anını gösteren bir video da ortaya çıktı. Video kaydında, bomba imha uzmanı ekiplerin fünye yerleştirerek, kontrollü olarak imha ettikleri patlayıcıların infilak ettiği anlar saniye saniye kayıt altına alınmış.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Patlama anı

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nezir GÜNEŞ/MARDİN,

=============================================================

2)PKK YANDAŞLARININ  GÖSTERİ YAPTIĞI MAHALLELERE 500 POLİSLE OPERASYON

ADANA'da PKK yandaşlarının sık sık eylem yaptığı 5 mahalleye 500 polisle operasyon yapıldı. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın helikopterden yönettiği operasyonda aranan 20 kişi gözaltına alındı, çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi. Operasyon kapsamında Çevik Kuvvet ekipleri bir lisede öğrencilerle futbol maçı yaptı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bölücü terör örgütü PKK yandaşlarının eylemleriyle gündeme gelip, zırhlı ekip araçlarının bile girmekte zorlandığı Dağlıoğlu, Gülbahçesi,, Yenibey, Barbaros ve Hürriyet mahallelerinde geniş çaplı operasyon düzenledi. Terör, Asayiş ve Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi'nden 500 polis, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç edenlerin yoğun yaşadığı 5 mahalledeki operasyona katıldı. Adana Emniyet Müdürü Osman Ak'ın helikopterde havadan bizzat yönettiği operasyonda işyerleri ve metruk binalar didik didik arandı. Aranan 20 kişinin yakalandığı operasyonda çok miktarda uyuşturucu madde ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

ÇEVİK KUVVET DOSTLUK MAÇI YAPTI

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler ziyaret ettikleri okullardaki öğrencilere, kalem, kırtasiye şapka ve anahtarlık dağıttı. Bir okula giren Çevik Kuvvet ve diğer polislere öğrenciler sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenciler, polislerle fotoğraf çektirmek için birbiriyle yarıştı. Çevik Kuvvet polisleri ile öğrenciler futbol maçı yaptı. Postallı polisler ile öğrencilerin çekişmeli maçında galip gelen dostluk oldu. Maçın ardından öğrenciler ve polisler dev Türk Bayrağı açarak İstiklal Marşı'nı okudu. Helikopter ise bu sırada maçın oynandığı yerin üzerinde sürekli tur attı. PKK yandaşlarının gösterilerinin yapıldığı söz konusu mahallelerde operasyonların sıklaştırılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zırhlı araçtan detay görüntüler

Zırhlı araçların ve TOMA'nın karakoldan çıkışı

Motorsikletli polislerin ve zırhlı araçların trafikte seyir halinde görüntüsü

Narkotim ekibinin iş yerlerinde arama yapması

Havadaki polis helikopterleri

Polislerin bir şüpheli bir şahsın kimliğini sorması

Narkotik köpeğinin işyerlerinde arama yapması

Polislerin vatandaşların üzerini araması

Zırhlı araç ve motorsikletli polislerin mahallede görüntüsü

Bir araçta arama yapılması

Polislerin gençlerle fotoğraf çektirmesi

Çevik Kuvvet polislerinin öğrencilerle futbol maçı yapması

Öğrencilerin büyük Türk bayrağını dalgalandırması

Özel tim polisinin öğrencilerle sohbet etmesi

Adana Emniyet Müdürlüğü dış görüntüsü

SÜRE: 05'17" BOYUT: 592 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

=====================================================

3)KOCAELİ'NDE 'BYLOCK' KULLANAN 16 ÖĞRETMEN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

KOCAELİ'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 'ByLock' haberleşme programını kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan özel okullarda görevli 16 öğretmen adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınanlar adliyeye sevk edilmeye devam ediyor. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından FETÖ'ye bağlı özel okullarda öğretmenlik yapan 16 kişi bu sabah Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Öğretmenlerin, Bylock haberleşme programını kullandıkları iddia edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Adliyeye sevk edilmeleri

-Adliye girişinden detaylar

HABER: Ergün AYAZ-KAMERA: Selda Hatun TAN- İZMİT(Kocaeli), -

================================================

4)KARAMAN'DA FETÖ OPERASYONUNDA 12 KİŞİ SERBEST

KARAMAN merkezli 16 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan 20 kişiden 12'si adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 8 kişinin sorgusu sürüyor.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu öne sürülen 35 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Geçen 11 Kasım günü Karaman merkezli 16 ilde gerçekleşen operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 15 kişinin yakalanması için çalışmalarında sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 12'si yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi. 12 kişi çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınan diğer 8 şüphelinin sorgusunun sürdüğü belirtildi. Karaman merkezli 16 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 20 kişiden 12'si çıkarıldıkları mahkemeden adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Genel ve detay

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

========================================================

5)ESKİ EŞYA YÜKLÜ NAKLİYE KAMYONUNDA 150 BİN PAKET KAÇAK SİGARA

ADANA'da evden eve taşımacılık yapan kamyonda 150 bin paket kaçak sigara ele geçirdi. Kaçakçılığı gizlemek amacıyla kamyona eski eşya yükleyip, arasına da sigara doldurduğu belirlenen 2 kişi gözaltına alındı. Tarsus-Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunda uygulama yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne (KOM) bağlı ekipleri, şüphe üzerine evden eve taşımacılık yapan bir şirkete ait 01 GP 699 plakalı kamyonu durdurdu. Kamyondaki eşyaların gelişigüzel yerleştirilmiş olması ve tamamının kullanılamayacak kadar eski olması polisin dikkatini çekti. Kamyonu Sarıçam İlçesi'nde bir depoya götüren ekipler, eşyaların arasına gizlenmiş kutular içerisinde 150 bin paket kaçak sigara buldu. Kaçakçılığı gizlemek amacıyla kamyona eski eşya yükleyip, arasına da sigara doldurduğu belirlenen 2 kişi gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kamyondaki sigara kolilerinin indirilmesi

Kolilerden detay görüntüler

SÜRE: 01'10" BOYUT: 132 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

====================================================

6)BOZCAADA'NIN BAKİR KOYLARI İÇİN TWİTTER'DAN KAMPANYAYA YOĞUN İLGİ

ÇANAKKALE'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti Bozcaada halkının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sulubahçe ve Habbele Koyları'nı kiralayarak işletmeye açmak için ihaleye çıkartmaya hazırlanmasına tepki olarak sosyal medyada açtığı '#bozcaadabizim' etiketiyle dün (çarşamba) Twitter'da TT listesinde Türkiye'de birinci, dünya gündeminde ise dördüncü sıraya oturdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Sulubahçe ve Habbele Koyları'nı işletmeye açmak üzere 22 Kasım'da ihale edileceğinin öğrenilmesinin ardından Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz'ın çağrısıyla geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından ihaleye tepki göstermek için imza kampanyasının yanı sıra sosyal medyada '#bozcaadabizim' etiketiyle kampanya başlatıldı.

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Bozcaada Forum, Bozcaada Haber, Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği gibi adadaki birçok sivil toplum kuruluşu, '#bozcaadabizim' kampanyasını duyurdu. Dün saat 20.00 ile 22.00 arasında gerçekleşen #bozcaadabizim hastagli, Twitter'da 52 binin üzerinde tweet atıldı. Hiçbir reklam ya da bütçe ayırmadan tamamen doğal yollarla başlayan kampanya sonucu #bozcaadabizim hasgtagi Twetter'da Türkiye Trend Topic listesine birinci, dünya genelinde ise dördüncü oldu. Ayrıca change.org dan başlatılan imza kampanyası ise kısa sürede 31 bini geçti. Sosyal medya uzmanları, yazın 10 binleri bulan nüfusun kış aylarında, bin kişinin altına düştüğü adada yaşayan halkın başlattığı kampanyanın reklamsız ve bütçesiz Türkiye ve Dünya gündemine oturması büyük başarı yorumlarında bulundu.

ÜNLÜLERDEN DESTEK

Bozcaada'dan sosyal medya kampanyasını ise bir grup genç Çınaraltı Cafe'den yönetti. Kampanyaya birçok ünlü sanatçı, sporcu ve gazeteci ve yazar da destek verdi. Ada aşığı İlhan Şeşen, dün İnstagram da "Bağlar" adlı kendi eserini gitarla çalarak tepki gösterdi ve ardından, "Bu şarkıyı Bozcaada için yazmıştım. Boşuna mı yazmışım? Duydum ki kıyılar ihale ile satışa çıkıyormuş. Bir tek ricam var, lütfen yapmayın" ifadelerini kullandı. Ayrıca Hazım Körmükçü, Yurdaer Okur, Metin Serezli gibi ünlüler de videolu mesajla tepkilerini dile getirdi. Ata Demirer, Ceylan Ertem, Feridun Düzağaç, Çağan Irmak, Çağla Şikel, Pascal Nouma, Sedef Avcı, Mesut Yar, Murat Güloğlu, Farah Zeynep Abdullah, gibi onlarca ünlü isim #bozcaadabizim kampanyasına paylaşımları ile destek oldu. Twitter'da birçok siyasi isim de destek verdi. İnstagram da ise kısa sürede 13 binin üzerinde paylaşım oldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tüm ulusal medyada Bozcaada koylarının ihale edilecek olmasının haberleri yer almaya devam ederken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geeçn salı günü bir basın açıklaması yayınladı. Açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında bozcaada kıyıları ile ilgili çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. söz konusu alan 1. ve 3. derece doğal sit alanı içerisinde yer almaktadır. Bakanlığımız (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) tarafından kiralama ihalesi yapılacak söz konusu alanda hiçbir şekilde yapılaşmaya izin verilmeyecektir. Bahsi geçen alan kıyı alanı olup, tüm halkın kullanımına açıktır" denildi.

BOZCAADA FORUM'DAN YANIT

Bakanlığın bu açıklamasına Bozcaada Forum da cevaben bir açıklama yayınladı. Bozcaada Forum'un açıklaması ise şöyle:

"Bakanlığın yaptığı açıklamada herhangi bir yapılaşma olmayacağı garanti verilmesi her ne kadar olumlu gibi görülse de Bozcaadalılar bu koyların şezlonglara, şemsiyelere, işletmelere verilmesini istemiyorlar. Bugüne dek bakir kalan koylarının bu haliyle kalmasını istiyorlar. Bozcaadalılar kimseyi hırpalamadan bu isteklerini sunarken, bakir kumsalları hoyratça talan edecek bu ihalelere tüm kesimden insanlarıyla karşı çıkıyorlar. Biz, bu ihaleye karşı çıkarken ki argümanlarımızı da tane tane basın açıklamasında ve imza kampanyasında belirttik. Ada halkının giderilmesi gereken birçok sıkıntısı varken, ada halkı yok sayılarak bakir koyların işletilmek üzere ihaleye çıkarılması ada gerçeklerinden ve beklentilerden çok uzak kalmaktadır. Bozcaada bugünlere şezlonglarla, tesislerle değil; bağları, bakirliği, kendine has kimliği, ziyarete gelen turistlerin bagajlarında taşıdığı şemsiyesi, sepeti ile geldi. Bu özellikleriyle Avrupa'nın en iyileri arasında oldu. Bu farkıyla tüm turizm yerleri farklı arayışlara girerken Bozcaada kendi özelliğini, duruşunu bozmadı. Tarihini, kültürünü, yapısını ve en önemlisi bakirliğini korudu. Bozcaada'nın şartları, kapasitesi, ekmeği, suyu, çöpü, sandalye sayısı ve kısaca her şeyi sınırlı. Çünkü unutulmamalı, burası bir ada. Bozcaada ana karadaki herhangi bir yerden farklı olarak değerlendirilmeli. Şartlar ona göre belirlenmeli. Bakanlık bunu göz ardı etmemeli ve ihaleyi iptal etmelidir"

Görüntü Dökümü

----------------------

İlhan Şeşen ve diğer ünlülerin Bozcaada ile ilgili paylaşımlarından görüntü

Kampanyayı yürüten Bozcaadalı gençlerden görüntü

haber- Kamera: Serkan İLİK/ BOZCAADA (Çanakkale),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement