Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

4 Dicle'de yola tuzaklanmış 2 el yapımı patlayıcı imha edildiEl yapımı patlayıcının ifilak anıDİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi Yokuşlu Köyü kırsalında yapılan arazi aramalarında bulunan 2 el yapımı patlayıcı düzeneği kontrollü şekilde imha edildi.

04.08.2017 12:25

DHA YURT BÜLTENİ-4

Dicle'de yola tuzaklanmış 2 el yapımı patlayıcı imha edildi

El yapımı patlayıcının ifilak anı

DİYARBAKIR'ın Dicle İlçesi Yokuşlu Köyü kırsalında yapılan arazi aramalarında bulunan 2 el yapımı patlayıcı düzeneği kontrollü şekilde imha edildi.

Dicle İlçesi Yokuşlu Köyü kırsalında düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca 2 Ağustos 2017 Çarşamba günü Dicle İlçesi Yokuşlu Köyü kırsal alanında icra edilen özel birlik operasyonu neticesinde; 1 adet dürbün, 36 adet tabanca fişeği, el mapımı patlayıcı yapımında kullanılan 30 metre kablo ve 2 adet elektronik devre kartı ile iki farklı noktada uzaktan komutalı olarak tuzaklanmış 2 adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiş olup, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmış, tespit edilen el yapımı patlayıcılar, patlayıcı madde imha timi tarafından emniyetli bir şekilde yerinde tahrip edilmiştir."

Görüntü Dökümü

El yapımı patlayıcının ifilak anı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

=========================================

Tokat'ta trafik kazaları Mobese kameralarına yansıdı

TOKAT'ta şehir içi trafiğinde çeşitli tarihlerde yaşanan trafik kazaları kentteki Mobese kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Kentte genellikle sürücü hatalarından kaynaklandığı görülen yaralamalı ve hasarlı trafik kazaları Mobese kameraları ile görüntülendi. Kazaların birçoğunun genellikle kavşak noktalarında yaşandığı görüldü. Kazalar arasında 600 Evler kavşağında gelin arabasından bahşiş almak için otomobilin ön kaputuna yatan bir çocuğun sürücünün görüşünü engelleyerek orta refüje çarpmasına neden olduğu anlar dikkat çekti. Otomobil çarpmanın etkisi ile orta refüje çıkarken ön kaputun üzerine yatan çocuk ise yere düştükten sonra olay yerinden kaçtı. Atatürk kavşağında ise kırmızı ışık ihlali yapan otomobilin şehir içi halk minibüsüne çarpma anı görüntülere yansıdı.  Diğer bir kaza ise Yonca yaprağı kavşağında otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 6 takla attıktan sonra trafik ışıkları levhasına çarparak durması ve sürücünün araçtan çıkma anı görüntülere yansıdı.

Görüntü Dökümü:

-Yaşanan kazaların görüntüleri

Haber: Fatih YILMAZ/TOKAT,

============================================

Diyarbakır'daki 4 gaybubet evinde 9 FETÖ'cü yakalandı

DİYARBAKIR'da FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda, 4 Gaybubet hücre evinde, bylock ve sahtek kimlik kullandıkları belirtilen 2'si kadın 9 kişi yakalandı. Yakalanan 9 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube görevlilerince firari durumda bulunan FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarının saklandıkları ve faaliyetlerini sürdürdükleri FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne ait Gaybubet (yolluk-bulunmayış) olarak adlandırılan hücre evlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan çalışmalarla ilgili Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde 4 Gaybubet evi tespit edilmiştir. Tespit edilen Gaybubet evlerine yönelik olarak, 03/08/2017 günü saat 23.00 sıralarında gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon neticesinde; FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında firari durumda bulunan silahlı terör örgütünün gizli haberleşme programı olan Bylock programını kullandıkları tespit edilen ve sahte kimlik belgeleri kullanan 8 şüpheli şahıs ve bu şüpheli şahıslar ile birlikte hareket eden 1 (bir) şüpheli şahıs olmak üzere toplamda 9 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şahısların, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Malatya ve Batman'da FETÖ/PDY terör örgütüne üye oldukları için haklarında arama kaydının bulunduğu anlaşılmıştır. Gaybubet evlerine yapılan operasyonda ayrıca; 20 bin 570 Amerikan Doları, 39 bin 130 Türk Lirası, 100 Euro paranın yanı sıra, sahte kimlik belgeleri, terör örgütüne ait dokümanlar ile çok sayıda dijital materyal ve operasyon anında ikametten aşağı atılan 5 (beş) adet cep telefonu ele geçirilmiş olup, konuyla ilgili adli işlemler devam etmektedir" denildi.

Bugün sabah saatlerinde merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Selahaddin Eyubi Devlet Hastanesi'ne getirilen 2'si 9 zanlı, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

Zanlıların acil servise getirilmesi

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar araçlara binerken

Alınan güvenlik önlemleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, -

==========================================

Şanlıurfa'da, 15 FETÖ üyesi tutuklandı

ŞANLIURFA'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün şifreli haberleşme programı 'Bylock'u kullandıkları için gözaltına alınan 15 kişi tutuklandı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında aralarında mesleklerinden ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan ve sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 24 kişiden 15'i çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı, 9 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Gözaltına alınan şüpheliler

Şüphelilerin adliyeye getirilmesi

Polis ekiplerinin adliye çevresinde önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

========================================

Canan Karatay'ı dolandıran şüpheli Zonguldak'ta ortaya çıktı

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde, telefonda kendisini 'başkomiser' olarak tanıttığı Münevver K.'nın 160 bin TL'sini alarak dolandıran 27 yaşındaki Mehmet K., polis tarafından yakalanarak tutuklandı. Mehmet K.'nın, 2013 yılında iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı aynı yöntemle dolandıran kişi olduğu  belirlendi.

Olay, geçen 20 Temmuz'da meydana geldi. Kozlu'da oturan Münevver K.'yı ev telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, polis olduğunu söyleyerek FETÖ'cülerin banka hesabındaki paraları almaya çalıştıklarını, bu şahıslara karşı operasyon başlattıklarını, operasyon gereği parayı çekip kendilerine vermeleri gerektiğini söyledi. Buna inanan Münevver K., banka hesabından çektiği 160 bin TL'yi, evine gelen kişiye teslim etti. Daha sonra dolandırıldığını anlayan Münevver K., durumu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, çevredeki güvenlik kamera görüntüleri ve Münevver K.'nın verdiği eşkal doğrultusunda şüphelinin kimliğini belirledi ve Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde olduğunu saptadı. Şanlıurfa Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle yapılan operasyonda Mehmet K., yakalandı.

Mehmet K.'nın, İstanbul'da iç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ı aynı yöntemle 50 bin dolar ve 10 bin lirasını alarak dolandıran 2 şüpheliden birisi olduğu ortaya çıktı. O zaman tutuklanan ve bir süre sonra tahliye olan Mehmet K., dün sevk edildiği Akçakale Adliyesi'nde nöbetçi mahkemece tekrar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-

Haber-Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, -

================================================

Akdağ: Bağımlılıklara karşı topyekun mücadele başlatıyoruz

BAŞBAKAN Yardımcısı Recep Akdağ, bağımlılıklarla mücadele konusunda önemli bir hamle yapıldığını belirterek, "Bağımlılıkla mücadele yüksek kurulu şeklinde geliştireceğimiz bu çalışmalarda uyuşturucu maddeler, alkol, sigara, internet bağımlılığı gibi çocuklarımızı gençlerimizi esir edebilecek, hayattan koparabilecek tüm bu zararlılara, bağımlılıklara karşı  topyekun yeni bir mücadele dönemi başlatıyoruz" dedi.

Temel atma törenine katılmak üzere Erzurum'a gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, havalimanında Büyükşehir Belediyesine ait mehteran ve erkek bar ekibi tarafından karşılandı. Vali Seyfettin Azizioğlu'nu makamında ziyaret eden Recep Akdağ son bakanlar kurulunda alınan kararla yeni atılımlar yapacaklarını bildirdi. Bunlarda en önemlisinin uyuşturucu ile mücadele meselesi olduğuna dikkati çeken Akdağ şunları söyledi:

"Koordinasyonu bana verilmiş durumda. 8 bakanlığımızın üzerinde çalıştığı ülkenin geleceği açısından çok çok önemli bir mesele. Biliyorsunuz uyuşturucu dediğimiz zaman bir takım zararlı bağımlılık yapan maddelerle beraber alkolü içine alan mücadeleden bahsediyoruz. Şimdi bunu bağımlılıkla mücadele çerçevesinde genişletiyoruz. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın talimatlarıyla bağımlılıkla mücadele yüksek kurulu şeklinde geliştireceğimiz bu çalışmalarda sigaraya karşı mücadeleyi, internet ve diğer digital elektronik  bir takım kullanımı olan cihazlar veya mecralarla alakalı bağımlılığı da bunun içine dahil ediyoruz. Yani uyuşturucu maddeler, alkol, sigara, internet bağımlılığı gibi çocuklarımızı, gençlerimizi bir anlamda esir edebilecek, hayattan koparabilecek tüm bu zararlılara, bağımlılıklara karşı  topyekun yeni bir mücadele dönemi başlatıyoruz.  Bunu çok önemsiyorum. Başbakan yardımcısı olarak takip edeceğim meselelerin önemlilerinden birisi bu."

AKDAĞ: AFET MÜCADELESİNİ BİZ ÜÇE AYIRIYORUZ

Afetlere karşı hazırlık konusunda yeni bir döneme girildiğini aktaran Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye AFAD'ın kuruluşuyla dünyada çok takdir edilen yeni bir organizasyona sahip olduğunu bildirdi. Akdağ, "AFAD'la beraber bütün bakanlıkların çalışmaları gerek. Türkiye'de ve yurt dışında yaşadığımız afetlerde gerçekten çok başarılı çalışmalar gösterdik. Elbette deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlık kısmı işin en önemli kısmıdır. Allah korusun bir afet olduğunda zamanında yerinde hızlı bir şekilde müdahale önemli. Ancak afet mücadelesini biz üçe ayırıyoruz. Bunlardan birincisi afet riskinin azaltılması, afete karşı insanların eğitilmesi. İkincisi müdahale, üçüncüsü de afetten sonra iyileştirmenin yerinde ve zamanında yapılması. Bu hususta ilgili bakanlarımızla bir araya geldik. Özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın üzerine düşen ciddi  görevler var. Sayın Bakanım Mehmet Özhaseki bey ciddi bir çalışma yapmış.  AFAD olarak yeni bir döneme giriyoruz. Çünkü Türkiye bir deprem kuşağı ülkesi. Bu husustaki hazırlıklarımız her geçen gün kuvvetlendirdik yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

-Recep Akdağ'ın havalimanında karşılanması

-Erkek bar ekibin gösterisi

-Mehteran takımının gösterisi

-Valilik ziyareti

-Recep Akdağ'ın açıklaması

Haber- Kamera: Hümeyra PARDELİ/ ERZURUM,

====================================

Narkotik dedektör köpek 'LİLU',  esrar katılmış bisküviyi yakaladı

Antalya Havalimanında narkotik dedektör köpek 'LİLU', yolcunun beraberindeki valizinde ülkeye sokmaya çalıştığı esrar katılmış bisküviyi yakaladı.

Amsterdam'dan Antalya Havalimanına inen uçağa ait bagajlar Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından şut altında narkotik dedektör köpekleriyle kontrol edildi. Yapılan kontrolde dedektör köpeğin valizlerden birine tepki vermesi üzerine şüpheli bagajın sahibi olduğu tespit edilen yolcu uçaktan iner inmez gümrük muhafaza ekiplerince takibe alındı.

Şüpheli bagajı battan alan ve gümrüklü sahayı terk etmek üzere çıkışa yönelen yolcu durduruldu.  Şüpheli yolcunun üstü, valizi ve beraberindeki eşyaları arandı. Yolcunun valizinde, içine esrar katılarak yapılan Space Cake olarak bilinen bisküvi ele geçirildi. Uyuşturucu test kiti ile yapılan ön analizinde esrar uyarısı alınması üzerine bisküviye el konularak, şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından beraberinde esrarlı bisküviyi getirmeye çalışan Hollanda vatandaşı şüpheli şahıs hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: ANTALYA

=========================================

(ÖZEL)  Karnındayken annesi öldürülen Kartal bebek, 50 gündür yoğun bakımda

BİLECİK'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastaneye getirilen erkek bebek, solunum sıkıntısı nedeniyle 50 gündür yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tutuluyor.

Bilecik'te, 15 Haziran perşembe gecesi eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan erkek bebeği, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra ambulans helikopterle Isparta'ya sevk edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine inen ambulans helikopterden alınan erkek bebek, buradan da kara ambulansıyla Özel Isparta Hastanesi'ne getirildi.

50 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA

2 kilo 500 gram doğan ve 50 gündür yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavisi süren bebeğin solunum sıkıntısı halen devam ediyor. Bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Tuncay Özfidan, tedavide 50'inci günü doldurduklarını ifade ederek, bebeğin kendilerine geldiğinde 2 kilo 500 gram olduğunu söyledi. Bebeğin şu an 2 kilo 860 gram olduğunu anlatan Dr. Özfidan, "Solunum cihazına bağlı şekilde nefes alıp verebiliyor. Mama ile besliyoruz. İlk geldiğine güne göre daha iyi olmakla birlikte henüz tam sağlığına kavuştu diyemeyiz" dedi.

SOLUNUM CİHAZI OLMADAN 2 GÜN DAYANABİLİYOR

Kartal bebeği 5- 6 kez solunum cihazından ayırdıklarını ancak en fazla 2 gün dayanabildiğini anlatan Dr. Tuncay Özfidan, tekrar solunum cihazına bağlamak zorunda kaldıklarını söyledi. En son geçen salı günü bebeği solunum cihazından çıkardıklarını aktaran Dr. Özfidan, "Mümkün oldukça sık sık tekrarlayacağız. Solunum cihazına bağlı kalmadan nefes almasını ümit ediyoruz" dedi.

Dedesi ve 2 halasının 2 hafta önce hastaneye gelerek Kartal bebeği ziyaret ettiğini de ifade eden Dr. Tuncay Özfidan, ailenin sık sık telefonla arayarak sağlık durumunu takip ettiğini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------

Bebekten görüntü

Sağlık ekibinden görüntü

Dr. Tuncay Özfidan'dan görüntü

Rör. Dr. Tuncay Özfidan

Detay

Haber- Kamera: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

=============================================

(ÖZEL) Otogar sıcaktan kaçan Suriyelilere ev sahipliği yapıyor

ADANA Otogarı'nın klimalı bekleme salonları, sıcak havanın etkili olduğu kentte kalacak yer sorunu yaşayan Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıyor.

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki otogarın bekleme salonuna nem oranının yüzde 80'e kadar çıktığı  gece saatlerinden itibaren çocuklarıyla birlikte gelen Suriyeli sığınmacılar, yerlere ve oturma alanlarına yatarak geceyi burada geçirmeye çalışıyor. Yanlarındaki bavullarla eşyalarını taşıyan ve kendilerini otobüs bekleyen yolcu gibi gösteren sığınmacılar, klimalı ortamda geceyi geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

2013 ve 2014 yıllarında Adana Otogarı'nda kaldıkları tespit edilen evsizlerden 65 yaş üstü olanlar huzurevine, bazıları da otellere yerleştirilmişti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ÖZEL)

Bekleme salonunda yatan suriyeliler

Yerde anneleri ile yatan çocuklar

Adana otogarı dış ve genel görüntüsü

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

=====================================

Sıcaktan bunalanlar yapay gölette dinleniyor

ŞANLIURFA'da, termometreler 44 dereceyi gösterirken, vatandaşlar su sporlarının yapıldığı yapay gölete giderek vakitlerini geçiriyorlar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan GAP SUKAY Tesislerine sıcaktan bunalan vatandaşlar akın ediyor. 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik adadan oluşan tesise gelenler, su kayağı, deniz bisikletleri, kano kullanarak keyifli dakikalar yaşıyorlar. Tesisin Genel Müdürü Levent Kama, ülke genelindeki 10 Sukay tesisinden birinin Şanlıurfa'da olduğunu belirterek, "Geçen yıl hizmete açılan tesisin özellikle sıcaktan bunalanların tercihi olduğunu, Sıcaktan bunalanlar buraya gelip dinleniyor. Böyle bir tesis burada olduğu için Şanlıurfalılar çok şanslı, ziyaretçilerimiz su kayağı, deniz bisikleti ve kanoyla gezme şansı buluyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

GAP SUKAY Tesisi

Yapay gölette deniz bisikletlerine bineler

Su kayağı binen vatandaşlar

Tesislerde vatandaşların gelmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Adana'da yol verme kavgası

ADANA'da yol verme meselesi yüzünden tartışan yolcu minibüsü ve otomobil sürücüleri, birbirlerine bıçak ve sopayla saldırdı.

Olay, merkez Seyhan İlçesi Bülent Angın Bulvarı'nda meydana geldi. 80 FV 477 plakalı otomobiliyle işine giden Ertay Özçelik ile minibüs sürücüsü Koçak Cansın arasında yol verme meselesi yüzünden tartışma çıktı. Kavganın büyümesi üzerine Cansın, içinde yolcular olan minibüsten inerek Özçelik'e bıçakla saldırdı. Bileğinden hafif şekilde yaralanan otomobil sürücüsü ise minibüs şoförüne aracında bulunan sopa ile vurdu. Çevredeki vatandaşların araya girmesiyle taraflar ayrılırken, başından yaralanan minibüs şoförü, olay yerinden kaçtı. Öfkesini alamayan Özçelik, yol ortasındaki minibüsün camlarını kırdı. Bu sırada yol trafiğe kapandı. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis trafiği açarak, sürücüleri polis merkezine götürdü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sürücünün polis ile konuşması

Sürücünün elinde sopayla bağırıp çevreyi rahatsız etmesi

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

======================================

Bursa'da at arabasıyla polise çarptı, kaçarken yakalandı

BURSA'da, hurda toplayan ve hırsızlık suçundan araması bulunan 18 yaşındaki Kemal Tiftik,  at arabası ile kaçmaya çalışırken polis aracına çarptı. Daha sonra koşarak uzaklaşmak isteyen Tiftik yaşanan kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı.

Merkez Osmangazi 'nde yaşayan ve 6 ayrı hırsızlık suçundan aranan Kemal Tiftik bu sabah  Ankara Yolu Caddesi Gaziakdemir Mahallesi'nde at arabası ile hurda ararken karşısında polis ekiplerini gördü. Tiftik'in panik yapıp kaçmaya çalışmasından şüphelenen ekipler takip ettikleri Kemal Tiftik'i  polis aracı ile at arabasının önüne geçerek durdurmak istediler. Hırsızlık şüphelisi bu kez at arabası ile polis otosuna çarparak kaçmak istedi. Atın yaralandığını  fark eden Tiftik bu kez koşarak uzaklaşmak isterken yaşanan kovalamacanın ardından yakalanıp gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden sonra emniyet müdürlüğüne getirilen Tiftik, kendisini görüntüleyen gazeteciye, "Beni mi çekiyorsun abi, çok önemli biri miyim, neden çekiyorsun?' diye tepki gösterdi.

Öte yandan Tiftik'in yaralanan atı, belediye ekiplerinin müdahalesinin arından, zabıta ekiplerine teslim edildi.

Görüntü dökümü

-Şpheli Kemal Tiftik'in emniyete götürülmesi

At arabasından ve yaralı attan görüntüler

ekip aracından görüntler

Polis ekiplerinden görüntüler

Kaza yerindnen görüntü

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=======================================

Oğlunu öldüren baba adliyeye sevk edildi

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde tartıştığı 23 yaşındaki oğlu Tugay Çelik'i pompalı tüfekle vurarak öldüren 42 yaşındaki Murat Çelik adliyeye sevk edildi.

Dün, Kartepe Uzunbey Mahallesi'nde kağıt ve hurda toplayan ailelerin çadırlarını kurduğu alanda meydana gelen olayda Murat Çelik birlikte içki içtiği oğlu Tugay Çelik ile tartıştı. İddiaya göre, Tugay Çelik tavuklarını yerinde göremeyince "Tavuklarımı siz yediniz" diyerek babasını suçladı. Tugay Çelik babasından tavukları yerine ördeklerini vermesini istedi. Tugay Çelik tartışma sırasında babasına bıçakla saldırınca Murat Çelik aracından aldığı pompalı tüfekle ateş etti. Tugay Çelik saçmaların kalbine isabet etmesiyle yaşamını yitirdi.

Polis, olay yerinin yakınında bulunan mısır tarlasına saklanan Murat Çelik'i yakaladı. Gözaltına alınan Murat Çelik emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Murat Çelik'e çelik yelek giydirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Adliyeye sevk edilmesi

Dün olay yerinden görüntüler

HABER: Çağla DAŞCI/KAMERA: Alişan KOYUNCU/ KOCAELİ

=======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement