Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-5

1)ÜNİVERSİTELİ KIZIN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN HALK OTOBÜSÜNÜN FRENLERİ SAĞLAM ÇIKTIÖNÜNE ÇIKANI EZEN HALK OTOBÜSÜNÜN SÜRÜCÜSÜ KAZA ANINDA UYUKLUYORMUŞKAYSERİ'nin merkez Talas İlçesinde dün bir halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi 3.

06.06.2017 11:57

1)ÜNİVERSİTELİ  KIZIN ÖLÜMÜNE YOL AÇAN  HALK OTOBÜSÜNÜN FRENLERİ SAĞLAM ÇIKTI

ÖNÜNE ÇIKANI EZEN HALK OTOBÜSÜNÜN SÜRÜCÜSÜ KAZA ANINDA  UYUKLUYORMUŞ

KAYSERİ'nin merkez Talas İlçesinde dün bir halk otobüsünün yaptığı trafik kazasında yaşamını yitiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ)Sağlık Bilimleri Fakültesi 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can (22) cenazesi Sakarya'nın Akyazı ilçesine götürüldü. Bu arada gerek polis gerekse Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ilk incelemede otobüsün fren sisteminin sağlam olduğu, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı belirlendi. Polisce ifadesi alınan şöför Mehmet Işık, ifadesinde olay sırasında uyukladığını itiraf etti.

Talas ilçesi Atatürk Bulvarı'ndan kent merkezine seyir halinde bulunan Mehmet Işık (54) yönetimindeki 38 AB 362 plakalı halk otobüsü,dün saat 13.51 sıralarında sürücünün kontrolünden çıkarak yol kenarında park halinde bulunan 38 FG 433, 34 NU 7332, 38 FG 009, 38 JS 708 ve 38 GF 446 plakalı araçlara  ve kaldırımda yürüyen ERÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi hemşirelik bölümü 3.sınıf öğrencisi Neslihan Can'a çarparak, adeta ezdi. Halk otobüsü, 38 FG 433 plakalı otomobili yaklaşık 35 metre sürükledikten sonra durabildi. Sakarya Akyazı Anadolu Öğretmen lisesini bitiren Neslihan Can'ın 26 Kasım 2015'de Kayseri'ye gelerek, hemşirelik eğitimi almaya başladığı, feci kaza sonrası cenazesi yakınları tarafından yapılan otopsi işleminin ardından Sakarya'nın Akyazı ilçesine götürüldü. Bu arada Trafik Denetleme ve Tescil Şubesindeki deneyimli bilirkişi trafik polisleri ve otobüslerin denetimini sağlayan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi  ile Makine Mühendislerinden oluşan bir heyet tarafından yapılan ilk belirlemede otobüsün fren sisteminde, ilk başlarda iddia edildiği gibi bir fren veya mekanik arızasına  rastlanmadı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,kazanın sürücü hatası kaynaklı olduğunu belirterek," Denetimi Büyükşehir Belediyemize ait Ulaştırma Daire Başkanlığınca yapılan halk otobüslerinden birinin dün Talas ilçemizde karıştığı ölümlü ve maddi hasarlı kaza sonrası yapılan ilk incelemede  aracın fren sisteminin sağlam olduğu, otobüste otomatik fren tertibatı ile tehlike anında durmasını sağlayacak fren butonunun da bulunduğu görüldü.  Olayın, sürücünün anlık sağlık sorunundan kaynaklanmış olduğu  görüldü" dedi. Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi bilirkişisi polisler de otobüsün fren sisteminde herhangi bir arıza olmadığı, kazanın sürücü hatasından kaynaklandığı yolunda yolunda rapor düzenledi. Bilirkişi görevi yapan trafik polisleri, sürücünün yorgun, uykusuz veya o sırada oruçlu olduğu için kan şekerinin düşmüş olabileceği  varsayımları üzerinde durdular.

'OTOBÜS SÜRÜCÜ "UYUKLUYORDUM"

Olay sonrası  hafif yaralı olarak  kaldırıldığı hastaneden Talas ilçesi Emniyet Müdürlüğünde gözaltına alınan sürücü Mehmet Işık, alınan ifadesinde " 6 ylıldan beri otobüs şogörlüğgü yapıyorum. Olay günü uykusuzdum. Bir an dalmışım. Önümdeki otomobillere  çarpınca çıkan seslerden ve yolcuların bağırış ve  çağırışlarından sonra kendime geldim." itirafında bulundu.  Sürücünün alınan doktor raporunda olay sırasında alkollü olmadığı ve  ihtimaller arasında yer alan  kalp krizi geçirmediğine yer verildi. Sivas nüfusuna kayıtlı sürücünün ölüme sebebiyet ve maddi hasarlı trafik kazası suçlarından mahkemeye çıkarılacağı ifade edildi. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcılığı tarafından otobüs, markasını taşıdığı serviste, bu gün  Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şubesinden atanacak bir teknik heyet tarafından 2.kez  fren ile mekanik testten geçirilerek, raporlanacak

Görüntü dökümü

------------------------

-Güvenlik kamera görüntüsü

-Hayatını kaybeden Neslihan Can'ın okuduğu üniversiteden görüntü

-Olay yeri fotoğrafları

-Hayatını kaybeden Neslihan Can'ın fotoğrafları

-Genel detay

Haber: Oktay ENSARİ Kamera: Olcay DÜZGÜN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 DOSYA, 1 dakika 54 saniye/62 MB

===============================================

2)MEVSİMLİK İŞÇİLER MANTARDAN ZEHİRLENDİ

AFYONKARAHİSAR'ın Çobanlar İlçesi'ne bağlı Hamidiye Köyü'nde, aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu mevsimlik işçiler yedikleri mantardan zehirlendi.

Olay, saat 09.00 sıralarında meydana geldi. Çobanlar'a bağlı Hamidiye Köyü'nde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda yaşayan aralarında Suriyeliler'in de bulunduğu mevsimlik işçiler, akşam yemeğinde çevreden topladıkları mantarları yedi. Sabah mide bulantısı ve kusma şikayeti baş gösteren işçiler için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu mevsimlik işçiler Bolvadin, Çay ve Çobanlar ilçelerinden yönlendirilen ambulanslarla Afyonkarahisar'daki hastanelere getirildi.

11'i çocuk toplam 18 mevsimlik işçi Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi ile Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Mevsimlik işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------

Hastane acil servis dış görüntüsü

Ambulansın gelişi

Zehirlenenlerin hastaneye girişleri

Hastane dış görüntü

60.1 MB/// 01.53"

HABER- KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

=========================================================

3)SURİYELİ, MARKETTEN 200 TL GASP ETTİ

ANTALYA'da süpermarket şubesine giren Suriyeli, bıçakla etkisiz hale getirdiği kasiyerden 200 TL alarak kaçtı. Olay, Güneş Mahallesi Mehmet Atay Caddesi üzerindeki bir süpermarket şubesinde saat 22.00'de meydana geldi. Markete giren Suriye uyruklu şüpheli, uzun süre mamaların olduğu reyonda gezindi. Suriyeli şüpheli, markette müşteri olmadığı bir anda kasaya yöneldi. Beline sakladığı bıçağı çıkarıp kasiyer Büşra C.'yi ölümle tehdit eden şüpheli, paraları istedi. Kasiyer korkup bağırınca sadece 200 TL alan gaspçı kaçarak uzaklaştı. Haber verilmesi üzerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyip gaspçının eşkalini belirledi. Gaspçı mama paketlerine dokunduğu için olay yeri inceleme ekipleri parmak izi tespiti yaptı. Kasiyer Büşra C.'nin de ifadesine başvuran polis, gaspçının yakalanması çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------

Marketten detay

Kasiyerlerden detay

Polis ekiplerinden detay

Olay yeri inceleme ekibinden detay

Detaylar

156 MB/// 01.26ö

HABER- KAMERA: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

==================================================

4)MERSİN'DE UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA 15 TUTUKLAMA

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde, uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 15 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kargıpınarı, Tömük, Çeşmeli mahallelerinde okul önlerinde, tatil sitelerinde ve turizm bölgelerinde küçük yaşta çocuklara esrar, eroin ve uyuşturucu hap sattıkları belirlenen kişileri takibe aldı. 6 ay süren takibin ardından operasyon yapıldı. 20 adrese eş zamanlı yapılan baskında narkotik köpeği Hasır'ın da katıldığı aramada satışa hazır 52 adet paket eroin, 2 paket kokain, 745 adet uyuşturucu hap, 7.5 kilo esrar, 1 kuru sıkı tabanca, 153 kök hint keneviri bitkisi, 7 av tüfeği fişeği, 43 tabanca fişeği ele geçirildi. Operasyonda 16 kişi de gözaltına alındı.

İfadelerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 15'i tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------

Jandarma araçlarının karakoldan çıkması

Jandarma narkotik köpeğinin narenciye bahçesinde uyuşturucu araması

Narkotik köpeğinin poşette esrar bulması

Gözaltına alınan 16 kişi adliyeye çıkartılırken

Gözaltına alınanların yakınları gazeteciler arasında tartışma çıkması

Adliye görüntüsü

SÜRE: 03'44"   BOYUT: 119 MB

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(MERSİN),

====================================================

5)KURŞUNLANAN OTOMOBİL YOL KENARINDA BULUNDU

KOCAELİ'nin Kartepe İlçesi'nde üzerinde kurşun ve saçma izleri bulunan otomobil yol kenarına terk edilmiş halde bulundu. Otomobilin sahibi ifadesi alınması için polis merkezine çağırıldı.Kartepe'de devriye gezen polis ekipleri Uzunçiftlik Mahallesi Sadun Atığ Caddesi'nde yol kenarında 54 KR 755 plakalı ön far ve arka lambaları kırık, camları açık bir aracı gördü. Aracın sol tarafında mermi izleri ve tavanında da saçma izleri görülünce olay yeri inceleme ekibi istendi. Yapılan araştırmada otomobilin hareket etmesini engellemek amacıyla ateşleme ve bazı aksamlarının söküldüğü tespit edildi. Olay yerine çağrılan çekici ile araç otoparka çekildi. Otomobilin Bayraktar Mahallesi'nde oturan Y.K'ya ait olduğu tespit edildi. Y.K. ifadesi alınmak üzere polis merkezine çağırıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Araçtan görüntü

-Mermi izlerniden görüntü

-Olay yeri inceleme ekibinin aracı incelerken görüntüler

(Haber: Faruk KIYAK-Kamera: Orhan UZUN-KARTEPE(Kocaeli),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement