Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

1)TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ SİİRT'in Baykan İlçesinde seyir halindeki sivil araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın acı haberi Tokat'ta yaşayan ailesine ulaştı.

24.07.2017 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)TOKAT'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

SİİRT'in Baykan İlçesinde seyir halindeki sivil araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın acı haberi Tokat'ta yaşayan ailesine ulaştı.Mahmut Paşa Mahallesi'nde oturan şehidin 47 yaşındaki annesi Güllüzar Akdağ ve 22 yaşındaki kız kardeşi Sevda Akdağ'a acı haberi Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muhittin Özerli ve İl Müftüsü Ahmet Erdem sağlık görevlileri eşliğinde verdi. 50 yaşındaki baba Zekeriya Akdağ ise acı haberi memur olarak çalıştığı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde öğrendi. Akrabaları ve mahalle sakinleri şehidin evine akın ederek başsağlığı diledi. Belediyenin taziye çadırı kurduğu mahalleye Türk bayrakları asılırken, evin önünde sağlık ekipleri de hazır bekletiliyor.

YILIN ANNESİ SEÇİLMİŞTİ

Geçtiğimiz 10 Mayıs'ta Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Aile Haftası programında 'Serebral Palsi' hastası engelli kızı Sevda Akdağ'a bakan anne Güllüzar Akdağ yılın annesi seçilmişti. Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ sosyal medya hesabından yılın annesi seçilen Güllüzar Akdağ ve kardeşinin ödül alırken çekilen fotoğrafını paylaşarak, 'İşte benim annem yılın annesi. Yıllardır verdiğin emek bu dünyada da birileri tarafından fark edildi' diye yazmıştı.

13 TEMMUZ'DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞ

Şehit Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ'ın sosyal medya hesabından 13 Temmuz'da silah arkadaşlarıyla birlikte doğum gününü kutlarken çekilen fotoğraflarını paylaştığı görüldü. Ev hanımı Serap Akdağ ile evli ve 6 yaşında Alptuğ Akdağ isminde bir çocuğu olan şehit astsubay Akdağ'ın cenazesi yarın Tokat'ta düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şehidin evinden görüntüler

-Eve gelen yetkililerin görüntüleri

-Bayrakların asılması

-Şehidin annesinin yılın annesi seçilen programdan arşiv görüntüler

-Şehidin fotosu

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT,

(141 mb)

=========================================================

2)TEMİZLİK GÖREVLİSİ PENCERE SİLERKEN DÜŞÜP ÖLDÜ

ANTALYA'da özel bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan 34 yaşındaki Osman Gökşin, cam silerken düşüp öldü. Olay, öğle saatlerinde Muratpaşa İlçesi, Çaybaşı Mahallesi 1349 Sokak'ta meydana geldi. Özel bir okulda temizlik görevlisi olarak çalışan Osman Gökşin, temizlik yapmak için birinci katta bulunan pencereye çıktı. Dengesini kaybeden Gökşin, yaklaşık 5 metreden düştü. Önce tel çitlere çarpan Gökşin, ardından beton zemine düştü. Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Gökşin'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Oğlunun ölüm haberini alıp gelen Ahmet Gökşin, sinir krizi geçirdi. Ahmet Gökşin, "Oğlum keşke sen ölmeseydin de her gün kavga etseydik" diye gözyaşı döktü. Baba Gökşin, olay yerinde bulunanlar tarafından sakinleştirildi. Osman Gökşin'in cansız bedeni, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Polis araçlarının görüntüsü

Cesedin olay yerinde görüntüsü

Olay yeri inceleme polislerinin çalışmasından görüntü

Kırılan korkuluğu inceleyen polisin görüntüsü

Binanın dış plan görüntüsü

Vatandaşın görüntüsü

Gencin düştüğü yerde inceleme yapan polisin görüntüsü

Ölen gencin vesikalık resmi

46 MB/// 01.26ö

HABER: Bülent TATOĞULLARI- KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

=========================================================

3)TEMİZLİK İÇİN GİTTİĞİ EVİN CAMINDAN DÜŞTÜ

ÇORUM'da temizlik yaptığı dairenin balkonundan düşen 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Amine hayatını kaybetti. Olay sabah saatlerinde Çorum'un Buharaevler Mahallesi 35. Sokak'ta meydana geldi. Bir apartmanın 4. katındaki dairenin balkon camlarını silmek isteyen dışarı sarkan Emine Aksu tutunduğu demir parmaklığın kırılması sonucu 12 metre yükseklikten yere düştü. Olay yerine çağırılan ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Aksu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Emine Aksu'nun ölüm haberini alan yakınları gözyaşlarına boğuldu. Ölüm olayı ile ilgili polis soruşturmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Ölen Emine Aksu fotoğraf

- Emine Aksunun düştüğü bina

Olay yeri ekiplerinin çalışması

-Detaylar

(SÜRE: 2  DK - BOYUT: 110 MB)

Haber- Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=========================================================

4)CİNAYETLE SONUÇLANAN BAR KAVGASI ZANLILARI ADLİYEDE

ADANA'da 1 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan 'Sevgilime neden baktın?' kavgasında gözaltına alınan 10 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay 21 Temmuz'da merkez Seyhan İlçesi Mithatpaşa Mahallesi Mücahitler Caddesi'ndeki barda meydana geldi. İddiaya göre, Muhammet Çil (43), eşi Elif Çil (32), Ahmet Çil (26), İrfan Çil (18) ve Sevda Dalbun (23) bara eğlenmeye gitti. Barda çalışan Havva Bilgen İnceler (40), Sevda Dalbun'un sevgilisi olan Ahmet Çil'e bakınca, kadının bakışlarından rahatsız olan Sevda Dalbun, Havva Bilgen İnceler'e "Neden bakıyorsun?"deyince taraflar arasından tartışma yaşandı.Bar sahibi Mustafa Kanmaz (46) tarafından dışarı çıkartılan Muhammet Çil, kardeşleri Ahmet Çil ve İrfan Çil bıçak ve sopalarla tekrar bara girerek çalışanlar Mehmet Özpolat (35), Hakan Güngör (20), Ahmet Barut (20), Mehmet Leblebici (28), Tufan Güler (24) Taşkın Yakar'a (42) saldırdı. Başına aldığı darbeyle öfkelenen  Ahmet Barut, tüfekle saldırganların üzerine ateş edince  Elif Çil hayatını kaybetti, 5 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. Olayın ardından soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kavgaya karışan 10 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı. Sağlık kontrolüne getirilen katil zanlısı Ahmet Baruk, Mustafa Kanmaz, Havva Bilgen İnceler, Taşkın Yakar, Tufan Güler, Mehmet Leblebici, Mehmet Özpolat, Ahmet Çil, İrfan Çil ve Sevda Dalbun  işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların polis aracından indirilmeleri

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Zanlıların polis aracında görüntüsü

SÜRE: 01'40"  BOYTU: 102 MB

Haber: Çağlar ÖZTÜRK -Kamera: ADANA,

=========================================================

5)HALK OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜ YOL KAPATTI

MANİSA'da park yasağına uymayan sürücülere sinirlenen halk otobüsü şoförü kontak kapattı. Otobüsün içinde yolcu bulunmasına rağmen 10 dakika yerinden kıpırdamayan halk otobüsü şoförü, trafik polisinin müdahalesinin ardından hareket etti.

Manisa'da şehir içi denetimli halk otobüslerinde şoförlük yapan Emrullah Şahin, bugün saat 12.00 sıralarında Şehzadeler İlçesi'ndeki Doktor Sadık Ahmet Caddesi üzerine geldiğinde yol ortasında durdu. İçinde yolcuların bulunduğu özel halk otobüsü korna seslerine rağmen yerinden kıpırdamadı. Halk otobüsünün ardında uzun araç kuyruğu oluştu. Şoför Emrullah Şahin, yolda park yasağı olmasına rağmen her gün park eden araçlar yüzünden yoldan geçmekte zorluk yaşadıklarını anlattı. Yola park eden otomobili şikayet eden ve çekilmediği sürece otobüsü kıpırdatmayacağını söyleyen Şahin, "Halk otobüsleri olarak günün her saatinde hatalı park yüzünden araçlarımız geçemiyor, vatandaş gideceği yere yetişemiyor. Bu parklar yüzünden aracımda 600 liralık hasar oluştu. Kimse bizim yanımızda değil. Cadde boyunca her gün aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben bunları çekmek zorunda değilim. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Biz bu yoldan milim milim geçmek zorunda kalıyoruz. Ben bundan sonra yola hatalı park yapan araçlar kaldırılana kadar geçmeyeceğim. Aracını kaldıracak yoksa ben yürümüyorum" diye konuştu.

İKİSİNE DE 95 LİRA CEZA

Bir süre korna çalıp bekleyen halk otobüsü şoförüne bazı yolcular ve diğer araç sürücüleri tepki gösterdi. Olay yerine gelen trafik polisi halk otobüsünün geçmesini istedi. Eylemini sonlandıran Emrullah Şahin, otobüsü çalıştırıp, yoluna devam etti. Trafik polisi, halk otobüsü şoförü Emrullah Şahin'e yolu trafiğe kapatmaktan dolayı 95 lira ceza kesti. Park yasağı olmasına rağmen yol üzerine park eden otomobil için de çekici çağrıldı. Çekiciden önce gelen otomobilin sahibine de 95 lira ceza kesildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Yoldan görüntü,

-Halk otobüsünün gelişinden görüntü,

-Halk otobüsü şoförünün yolu trafiğe kapatmasından görüntü,

-Halk otobüsü şoförünün telefonla polisi araması ve röportajı,

-Yolda oluşan kuyruk ve korna çalınmasından görüntü,

-Trafik polisinin müdahalesi ve yolun açılmasından görüntü,

-Trafik polisinin ceza yazmasından görüntü.

Haber - Kamera: Nermin UÇTU/MANİSA,

=========================================================

6)FETÖ/PDY'NİN FİNANSÖRÜ KAYSERİ'DE YAKALANDI

KAYSERİ'de polisin yaptığı operasyonda, FETÖ/PDY terör örgütüne ait şirketler tarafından yayınlanan kaynak ders kitapları ve testlerinin bayiliğini yapan, örgüte ait şirketleri ve Kayseri'de bazı esnafı dolandırıp 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra yurtdışına kaçtığı belirlenen ve 6 Temmuz 2017'de tekrar yurda dönen M.Y. yakalandı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, örgütün finansörlerinden olduğu iddia edilen M.Y'nin evine baskın düzenlendi. M.Y'nin, 1989 yılında öğrenim gördüğü üniversitede dönem birincisiyken FETÖ/PDY örgütüne kazandırıldığı, örgütün evlerinde yetiştirildiği, üniversite öğrenimi bittikten sonra ise Kayseri'deki örgüte ait dershane ve özel eğitim şirketinde görev verildiği ve mali müşavir olarak çalıştığı bildirildi. Terör örgütünün bazı mensupları ile birlikte Kayseri Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği'ni kurduğu, aynı zamanda terör örgütüne ait Kaynak Holding A.Ş. ve bünyesindeki şirketler tarafından yayınlanan ilk, orta, lise yardımcı ders kitapları ve testlerinin bayiliğini yaptığı, terör örgütüne ait şirketler ile bazı esnafı dolandırdığı belirlenen M.Y'nin, 15 Temmuz darbe girişiminden 2 gün sonra yurtdışına kaçtığı, ancak 6 Temmuz 2017 günü yurda yeniden döndüğü belirlendi.

KOM ekiplerinin, M.Y'nin evine yaptığı operasyonda, terör örgütüne ait çok sayıda doküman, terör örgütüne sağlanan finanslara ilişkin çekler, 28 bin 150 dolar, 7 tane 1 ABD doları, terör örgütü liderine ait kitaplar ele geçirildi. Gözaltına alınan M.Y. Adli Tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Zanlının Adli Tabipliğe getirilişi

-Detay görüntü

( Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ DHA)

1 Dosya 1 dakika/32 MB

=========================================================

7)GAZİANTEP'TE, 'KURUTMALIK' SEZONU BAŞLADI

GAZİANTEP'te, kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurutulmuş dolmalık sebze sezonu başladı. Ülke genelindeki kurutmalıkların büyük bölümünün üretildiği Gaziantep'te işçiler, 40 dereceyi aşan sıcaklıkta kurutmalık biber, dolma ve patlıcan hazırlıyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu kentte, kış mevsiminde sofraların vazgeçilmezi olan yemekler için kurutmalık patlıcan, biber ve kabak hazırlanmaya başladı. Sıcak havayla birlikte Türkiye'deki kurutmalıkların büyük bölümünün hazırlandığı Gaziantep'te işçiler, tohumları temizlenip yıkanan sebzeleri dizilen iplerde güneşte kurutmaya bırakıyor. Evlerin terasları ya da boş arazilerde güneşte kurutulan sebzeler, ayıklandıktan sonra toplanıp paketleniyor. Günde 8 ton sebzenin güneşte kurutulduğu sebzelerin 50 tanesi 8 liradan toptancıya satılıyor.

Ailesiyle birlikte yaz aylarında arazide kurutmalık hazırladıklarını söyleyen Melih Kılıç, güneşte çalışırken zorlandıklarını belirtti. Güneşle kurutulan sebzelerin yurt çapında satıldığını kaydeden Kılıç, "Ailemle birlikte çalışıyorum. Aslında bizim 3 ay süren bir işimiz var. Önce tatlı biber yapımına başlıyoruz. Sonrasında acı biberler hazırlanıyor. Evde temizlenip yıkanan sebzeleri iple açık alana asıyoruz ve burada kuruyor. Günlük 89 tona kadar biber asıyoruz. Yağmur yağana kadar bu işi yapıyoruz. Özellikle Gaziantep fazla güneş alan bir il olduğu için yoğunlukla yazın kurutmalık hazırlanıyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Biber asılması

Biber asılan direkler

Biberlerin çıkartılması

Melih Kılıç ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 216 MB

=========================================================

8)ÇAMALAN CEM EVİ'NE HACI BEKTAŞ VELİ HEYKELİ

MERSİN'in Tarsus İlçesi'ne bağlı Çamalan Mahallesi'ndeki Cem ve Kültür Evi'nin girişine Hacı Bektaş Veli heykeli yaptırıldı. Fatma ve Halil Erdoğdu çifti tarafından yaptırılan heykelin açılışına Çamalan Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Başkanı Refik Deviren ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yaklaşık 5 yıl önce Cem Evi kurulmasıyla ilgili süreci başlattıklarını belirten Deviren, yapılan yardımlarla bugüne gelindiğini kaydetti. Yardımda bulunan vatandaşlara teşekkür eden Deviren "Bu isimlerden ikisi Fatma ve Halil Erdoğdu çiftidir. Gönül dostumuz olan Fatma ablamız ve Halil ağabeyimiz Cem Evimi'ze katkıları çok büyük. Şimdi de girişe hünkarımız Hacı Bektaş Veli'nin heykelini yaptırarak gönlümüzdeki yerlerini bir kez daha pekiştirdiler" dedi.

Törende Fatma ve Halil Erdoğdu çiftine teşekkür plaketi verildi. Açılışın ardından katılıcılara birlik lokması dağıtıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çamalan Cem ve Kültür Evinin tabelası

Bina görüntüsü

Üzeri örtülü Hacı Bektaş Heykeli ve Cem Evi

Çamalan Cem ve Kültür Evi Yönetim Kurulu Bşk. Refik Deviren'in konuşması

Mersin Cem Evi Başkanı Hasan Kılavuz Dede'nin konuşması ve duası

Hacı Bektaş Veli Heykelini yaptıran Fatma ve Halil Erdoğdu'nun kurdeleyi kesmeleri

Heykel ile Cem Evi görüntüsü

Çamalan Muhtarı Ahmet Talipoğlu'nun plaket vermesi

Ali Haydar Erzincan'a plaket verilmesi

Birlik Cem'inden görüntüler

Yürütülen Cem'den detay

SÜRE: 06'46"   BOYUT: 215 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS,(MERSİN),

=========================================================

9)ÇAMLIYAYLA'DA EĞLENCELİ GECE

MERSİN'in Tarsus İlçe Belediyesi'nin düzenlediği Yaz Şenlikleri'nin Çamlıyayla bölümünde Gölge Grubu ilizyon gösterisi isundu. İlisyonist Aref'in performansı ilgiyle izlenirken, Atilla Yılmaz da müziği ile coşturdu. Yaz Şenlikleri'nin 3'üncü bölümü Çamlıyayla İlçesi'ndeki pazar yerinde gerçekleşti. Etkinliği katılan Çamlıyayla Belediye Başkanıİsmail Tepebağlı, Tarsus Belediyesi'nin kendilerine her türlü desteği verdiğini belirterek, "Önümüzdeki ağustos ayı içerisinde 3 etkinlik daha yapacağız. Birincisi 12 Ağustos'taki İğne Oyası Festivali, ikincisi 25-26-27 Ağustos'taki Uluslararası Motor Festivali ve üçüncüsü 29 Ağustos'taki Karakucak güreşleridir. Sizleri şimdiden davet ediyorum" dedi.

Yaz Şenliği'nin ücüncü bölümünü Çamlıyayla Belediyesi ile birlikte yaptıklarını ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can da şöyle konuştu:  "Din, dil, ırk ayrımı yapmadan eşit belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Belediyecilik dokunmaktır, ayrım yapmadan çalışmaktır. Bizler her zaman Çamlıyayla'nın yanındayız."

Konuşmalardan sonra sanatçı Atilla Yılmaz sahne aldı. Yılmaz seslendirdiği parçalarla izleyenleri coşturdu. Game Of Gölge Grubu'nun gösterisi ise ilgiyle izlendi. Son olarak sahne alan ilizyonist Aref performansı ile büyük alkış aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Tarsus ve Çamlıyayla belediyelerinin bayrakları

Tarsus Belediye Başkanı'nın ailesi ile alana gelişi

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Atilla Yılmaz'ın konserinden bölümler

Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepabağlı'nın sanatçıya plaket sunması

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can'ın konuşması

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek'in konuşması

Gölge grubunun gösterisi

Aref'in ilizyon gösterileri

Belediye Başkanı Şevket Can'ın Aref'e plaket vermesi

SÜRE: 08' BOYUT: 255 MB

Haber-Kamera: Tolunay DUMAN/TARSUS(MERSİN),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement