Dilbağ Tokay - Eren Levendoğlu Gümüşlük'te Festival Sahnesinde - Son Dakika
Güncel

Dilbağ Tokay - Eren Levendoğlu Gümüşlük'te Festival Sahnesinde

Dilbağ Tokay - Eren Levendoğlu Gümüşlük\'te Festival Sahnesinde

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında 29 Temmuz Cumartesi akşamı, Viyolonselci Dilbağ Tokay ve Piyanist Eren Levendoğlu, Gümüşlük'teki tarihi taş ocağında klasik müzikseverlerin karşısında olacaklar.

27.07.2017 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piyanist Emine Serdaroğlu ile kurdukları viyolonsel-piyano ikilisi "CelloPianoDuo" ile yurtiçi ve yurtdışında konserler veren Dilbağ Tokay, Türk bestecilerin eserlerinden oluşan "Turkish Music for Cello and Piano" isimli, dünya devi NAXOS'dan çıkmış CD'si ile 2016 Donizetti Klasik Müzik Ödüllerinde "Mikrop Gramofon Kayıt Ödülü"ne layık görüldü. Genç viyolonselcimiz konserlerinin yanı sıra Brezilya, Suriye, Adana, Eskişehir ve İstanbul'da masterclasslar verdi, İtalya ve Bulgaristan'daki yarışmalara jüri üyesi olarak davet edildi. Eğitmen olarak da birçok ödülün sahibi olan Tokay, festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu ile Gümüşlük'te çok özel bir konserle sanatseverlerin karşısında olacak.

Müziğe 6 yaşındayken Zimbabwe'de başlayan Eren Levendoğlu, 12 yıl yaşadığı bu ülkede, katıldığı müzik festivallerinde birçok birincilik ödülüne layık görüldü. 15 yaşında İngiltere'deki Kraliyet Okullarında eğitimini sürdürmesi amacıyla ABRSM tarafından bursla ödüllendirilen sanatçıyı, 1986'da Cape Town Üniversitesi Müzik Bölümü, piyanodaki üstün performansı nedeniyle tam bursla onurlandırdı. Cape Town'da Graham Fitch ile çalışan Eren Levendoğlu, burada Lazar Berman'ın ustalık sınıfında yer aldı; 1999 yılında Guildhall School of Music and Drama'da piyano diploma eğitimini tamamlamak için Londra'ya taşındı. Sanatçı burada Prof. Ronan O'Hora, Prof. Paul Roberts and Prof. Artur Pizarro ile çalıştı. Türkiye ve Zimbabwe'de solo ve topluluk çalışmalarını sürdüren Levendoğlu, 2016 yılında Harare Uluslararası Sanat Festivalinde performans sergiledi. Gürcü kemancı Nana Jashvili ve Rus Valery Oistrakh gibi müzisyenlerle birlikte sahne alan sanatçı, Türk perküsyoncu Bülent Öcal, keman sanatçısı Cihat Aşkın ve piyanist Gülsin Onay'la da performanslar sergiledi.

Seslendirilecek eserler
Festivalin tarihi sahnesinde izleyici karşısına çıkacak olan ikili, gecede Saint Saens, Mendelssohn, Beethoven, Faure ve Brahms'ın eserlerine yer verecek. İlk olarak C. Saint Saens'ın, 'Allegro Appassionato' Op. 43 adlı eserini seslendirecek olan sanatçılar, bu eserin ardından F. Mendelssohn'un, "Lied Ohne Worte in D Major Op.119" adlı yapıtıyla sahnede olacak. Gecenin ilk yarısını Ludwig van Beethoven'la bitirecek olan Tokay – Levendoğlu ikilisi, bestecinin "Sonata in G minor, Opus 5 No. 2" adlı eserini seslendirecek. Eser şu bölümlerden oluşuyor; I. Adagio Sostenuto E Espressivo – Attacca, II. Allegro Molto Piu Tosto Presto, III. Rondo. Allegro.

Yıldızların altında, açık havada, 25 asırlık tarihi mekanda gerçekleşecek konserin ikinci yarısı Gabriel Faure'nin, "Elegie in C Minor, Op. 24" adlı yapıtıyla başlayacak. Sanatçılar bu eserin ardından Johannes Brahms'ın, "Cello Sonata No.1, Op.38" adlı yapıtını seslendirecek. Üç bölümden oluşan bu yapıt, I. Allegro non troppo, II. Allegretto quasi Menuetto ve III. Allegro (E minor) başlıklarını taşıyor.

Festivalin sponsorları:

14. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinin ana sponsoru DenizBank. Kumda ve Suda konserlerinin sponsorluğunu Uludağ Premium üstlenirken, etkinlik ve eğitim sponsorluğunu üstlenen Bosch, Gümüşlük Festival Akademisi konserlerine destek veriyor. Liba Laboratuarları A.Ş., etkinlik sponsoru olarak festivalin açılış ve kapanış konserlerine katkı sağlıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi, festivalin kurumsal sponsorları arasında yer alırken; THY, festivalin resmi ulaşım sponsorluğunu; Arion Resort Hotel konaklama sponsorluğunu; Çağdaş Holding, festival merkezi sponsorluğunu ve Piernet ise sosyal medya sponsorluğunu üstleniyor. Ayrıca Julius Meinl Coffee, Mas Matbaa, Off Gümüşlük ve Soğan Sarmısak, festivalin servis sponsorları arasında yer alıyor.

Antik Taş Ocağında gerçekleşecek Taşta konserlerinin başlama saati 21:15; diğer konserler 20:30'da başlayacaktır.

Biletler, Festival Merkezi, Gümüşlük sahili (iletişim: 0 537 577 85 07 – 0 252 394 41 61) ve Biletix'den temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dilbağ Tokay - Eren Levendoğlu Gümüşlük'te Festival Sahnesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement