Ensar Aytekin: "Bu AKP Bürokrasisi, Kolluğu Perişan Etmiştir" - Son Dakika
Güncel

Ensar Aytekin: "Bu AKP Bürokrasisi, Kolluğu Perişan Etmiştir"

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TBMM Genel Kurulu’nda; Polis Yüksek Öğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’yle ilgili “Bu AKP bürokrasisi, kolluğu perişan etmiştir. Devletin polisi bunların çantasını taşıyor, paltosunu taşıyor, arabalarının kapısını açıyor, hakkını aramaya kalktığı zaman da FETÖ’cü oluyor” dedi.

24.11.2022 16:20  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TBMM Genel Kurulu'nda; Polis Yüksek Öğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'yle ilgili "Bu AKP bürokrasisi, kolluğu perişan etmiştir. Devletin polisi bunların çantasını taşıyor, paltosunu taşıyor, arabalarının kapısını açıyor, hakkını aramaya kalktığı zaman da FETÖ'cü oluyor" dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, TBMM Genel Kurulu'nda dün Polis Yüksek Öğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sırasında söz aldı. Teklifin polisler arasında ayrımcılığı gidermediğini belirten Aytekin, şunları söyledi:

"DEVLETİN POLİSİ BUNLARIN ÇANTASINI TAŞIYOR HAKKINI ARAMAYA KALKTIĞI ZAMAN DA FETÖCÜ OLUYOR"

" Türkiye'de kolluk kuvvetlerinin en büyük sorunu ne acıdır ki İçişleri Bakanlığı'nın ta kendisidir. Öyle ki operasyon bilgileri bile sorun çıktığı kendisine verilmemektedir. Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonu bataklık operasyonuydu. 73 kişinin alındığını Bakan duyurdu, şu anda bu davada tutuklu yargılanan yok.

Bu teklifte, baş polisler arasındaki ayrımcılığı giderecek düzenleme yoktur. Bu teklifte, intihar eden polisler, özellikle de özel harekatçılar yoktur. 'İçişleri Bakanlığı, iç işlerinden anlamam' diyen biri tarafından yönetilmektedir ve bu AKP bürokrasisi, kolluğu perişan etmiştir. Devletin polisi bunların çantasını taşıyor, paltosunu taşıyor, arabalarının kapısını açıyor, hakkını aramaya kalktığı zaman da FETÖ'cü oluyor. Emniyette amir konumunda olanlar, liyakatten çok sadakat ile seçiliyor. Mesela, İstanbul Güvenlik Şube Müdürü Hanifi Zengin soruşturması ne oldu? Katledilen meslektaşları için eylem yapan doktorlara, gazetecilere polisi saldırtan bu adama ne oldu?

Bir başka durum, şu Emniyet Genel Müdürlüğü hesabını kullanan Emniyet'in sözde basın müşaviri olan A Haber muhabiri. Koskoca devlet kurumunu düşürdüğünüz hale bakın, devlet kurumu adına bu hadsiz seçilmişlere pervasızca cevap yetiştiriyor, 'Promosyonları niye ödemiyorsunuz' diyoruz, dava açıyorlar.

Başta İçişleri Bakanı olmak üzere devletin tüm ayarlarıyla oynayan ve haksız yere koltuğu işgal edenlerden yargı önünde tek tek hesap sormak milletimize olan borcumuzdur."

Ensar Aytekin: "Bu AKP Bürokrasisi, Kolluğu Perişan Etmiştir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ensar Aytekin: 'Bu AKP Bürokrasisi, Kolluğu Perişan Etmiştir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement