Eski TBMM Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Çiçek - Son Dakika
Güncel

Eski TBMM Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Çiçek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

10.08.2016 02:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından, kadın-erkek, genç-yaşlı binlerce vatandaş, Kızılay Milli İrade Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Ankaralılar, ellerinde Türk Bayrakları, Türkçe ve İngilizce yazılı darbe karşıtı pankartlarla bu akşam da Kızılay Milli İrade Meydanı'nı doldurdu.

Eski TBMM Başkanı, AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Ali Babacan, eski Başbakan Yardımcısı Ankara Milletvekili Emrullah İşler, TBMM İdare Amiri Ahmet Gündoğdu, bazı milletvekilleri ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de "demokrasi nöbetine" katılarak, halkı selamladı.

Çiçek, burada yaptığı konuşmada, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

7 Ağustos'ta İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi ile Türk Milleti'nin, nasıl büyük bir millet olduğunu tüm dünyaya gösterdiğini söyleyen Çiçek, miting meydanında ortaya koyulan tablonun gurur verici olduğunu belirtti.

"Postmodern bir zındık hareket"

"15 Temmuz bizi tekrar şahlandırdı, bizi tekrar diriltti, kendimize getirdi. Kardeş olduğumuzu hatırladık. Birlikte Millet olduğumuzu hatırladık." diyen Çiçek, Türkiye'nin bundan sonra geleceğe daha fazla güvenle bakacağını kaydetti.

Türkiye'deki birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğini vurgulayan Çiçek, şöyle konuştu:

"Bir şerri, bir alçaklığı yaşadık. Postmodern bir zındık hareketin ortaya koyduğu dehşeti yaşadık. Ama şuna inanıyoruz ki, her zorluktan bir kolaylık çıkar. Her şerden bir hayır çıkar. Milletimiz, 15 Temmuz'dan bu tarafa bir hayır ortaya koydu.

Elbette düşünce farklılıklarımız olacak, direnç farklılıklarımız olacak ama bu bizim kardeşliğimize, birbirimizi kucaklamamıza engel teşkil etmez. 15 Temmuz'dan beri gördük ki daha çok kucaklaşmalı, birbirimizin hukukuna daha çok saygı göstermeli ve zor zamanlarda gösterdiğimiz bu beraberliği her zaman göstermeliyiz."

Meydanda şehitler için dua edildi, darbe girişimi gecesine ait görüntüler dev ekranlardan halka gösterildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi de coşkulu anlar yaşattı.

Eski TBMM Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Çiçek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski TBMM Başkanı AK Parti Ankara Milletvekili Çiçek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement