Filistin Başbakanı Heniyye: Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı - Son Dakika
Güncel

Filistin Başbakanı Heniyye: Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı

Filistin Başbakanı Heniyye: Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı

Filistin'in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisine yaptığı ziyarette, "Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır" dedi Filistin'in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisine yaptığı ziyarette, "Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır" dedi.

02.01.2012 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisine yaptığı ziyarette, "Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır" dedi Filistin'in seçilmiş Başbakanı İsmail Heniyye, Mavi Marmara gemisine yaptığı ziyarette, "Filistin davası, Mavi Marmara ile zafer kazanmıştır" dedi.

Türkiye'ye gelen ve çeşitli temaslarda bulunan Heniyye, İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ile Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Ziyaret öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Heniyye, sözlerine, "Ey Müslüman, asil Türkiye halkı, Mescid-i Aksa'dan, kuşatılmış Gazze'den size geldik. Sizlere Dünyadaki ve Filistin'deki milyonlarca Filistinlinin selamını getirdim. Filistin şehitlerinin, Mavi Marmara şehitlerinin huzurunda hepinizi selamlıyorum" diyerek başladı.

Mavi Marmara yardım filosu öncesi ve sonrasını anlatan Heniyye, "Hamas olarak seçimi kazandıktan sonra bize karşı ambargo başlattılar. Siyasi tavır ve duruşumuzu değiştirmek, mücahit Filistin halkının direncini kırmak istediler. Filistin davasının diğer Müslümanlarla irtibatını koparmak istediler. Gazze'ye savaş açtılar, ambargo uyguladılar. Mavi Marmara'daki kardeşlerimizi şehit ettiler. Tarihte benzeri görülmemiş bir korsanlıkla karşı karşıya kaldık. Ama Mavi Marmara sayesinde ambargodan kurtulduk. İsrail kuşatmasına karşı zafer kazandık. Mavi Marmara şehitlerinin kanları Gazze'ye kadar ulaştı ve Gazze halkını sevgiyle kuşattı. Mavi Marmara şehitleri Türkiye'yi tarihi yoluna, misyonuna döndürdü. Dünyaya şunu söylüyoruz. Mavi Marmara, Gazze'ye ulaşmamış olabilir ama Gazzeliler Mavi Marmara'ya ulaşmış durumda" dedi.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR-

Heniyye, Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi hatırlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a Gazze'ye verdiği destekten dolayı çok teşekkür ediyorum. Onunla yaptığımız görüşmede Filistin davası için bizim gibi düşündüğünü gördüm" ifadelerini kullandı. İsrail askeri Gilad Şalit için İsrail ile yapılan anlaşma sonrası hapishanelerden çıkan Filistinlilerden bazılarının Türkiye'de olduğunu hatırlatan Heniyye, "Bu kardeşlerimize kucak açan Türkiye'ye çok teşekkür ediyorum. Onlar onlarca yıldır zindanlarda kalıyorlardı. Şu anda sizin yanınızda olan bu kardeşlerimiz Filistin davasını canlı tutacak kardeşlerimizdir" diye konuştu.

-TEKBİRLERLE KARŞILANDI-

Heniyye, Arap Baharı'nın Filistin davası için hayırlara vesile olacağını, ambargo karşısında kesinlikle ezilmeyeceklerini söyledi. Heniyye, Filistin davasının, Mavi Marmara ile zafer kazandığını, Mavi Marmara sayesinde kendilerine kurulan bütün oyunların bozulduğunu belirterek, "Buradan bütün şehitlerimizi selamlıyorum, dualarla anıyorum. Hep beraber Kudüs'te görüşmek üzere, Filistin'in başkenti Kudüs'te görüşmek üzere diyorum. Hamas adına, İzzettin Kassam adına hepinizi selamlıyorum. İnşallah zaferi kazanacağız. Ne zaman derseniz, en kısa zamanda diyorum" ifadelerini kullandı.

Haliç Tersanesi'nde demirlemiş durumdaki Mavi Marmara gemisi önünde yapılan basın toplantısına gelirken tekbirlerle ve sevgi gösterileriyle karşılanan Heniyye, "Canım, kanım sana feda olsun El Aksa" sloganlarına da eşlik etti. Mavi Marmara şehitlerinin aileleriyle de görüşen Heniyye, geminin kaptan köşkünü gezdi ve İsrail saldırısı anında yaşananlarla ilgili bilgi aldı. - İstanbul

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Filistin Başbakanı Heniyye: Mavi Marmara Filistin İçin Zafer Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement