Güneydoğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Güneydoğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu Sona Erdi

Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi'nin (BAL-TAM) iki yılda bir düzenlendiği "Uluslararası Güneydoğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu"nun 5'incisi sona erdi.

16.04.2011 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balkan Türkoloji Araştırmaları Merkezi'nin (BAL-TAM) iki yılda bir düzenlendiği "Uluslararası Güneydoğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu"nun 5'incisi sona erdi. Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliği ile bu yıl 12-15 Nisan tarihleri arasında Kosova'nın tarihi ve kültür merkezi Prizren şehrinde gerçekleşen sempozyuma dünyanın değişik ülkelerinden Türkologlar katıldı.

5. Uluslararası Güney-Doğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu, BAL-TAM'ın kuruluşunun 10. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri içerisinde gerçekleşti. Güneydoğu Avrupa ülkelerinde Türkoloji araştırmalarını kapsayan Tarih, Uygarlık Tarihi, Dil, Edebiyat, Felsefe, Sanat Tarihi, Müzikoloji ve Halkbilimi alanlarında bildirilerin sunulduğu sempozyum dün akşam sona erdi. Kosova, Türkiye, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Fransa, Azerbaycan, Rusya, Polonya ve Finlandiya'dan toplam 100 katılımcı bilim insanının katıldığı sempozyumda yeni araştırmalar ve bildiriler sunuldu.

Sempozyuma Zeynep Korkmaz, İlber Ortaylı, Şükrü Haluk Akalın, Halil İnalcık, Ahmet Bican Ercilasun, Osman Sertkaya, Dursun Yıldırım, İnci Enginün, İsmail Parlatır, Filiz Yenişehirlioğlu, Poul Demont, Györg Hazai, Cengiz Hakov, Fehim Nametak, Ekrem Çavuşeviç, Feti Mehdiu, Nikola Samardzic, Luan Starova, Bone Veliçkovski, Fahri Kaya, Ramiz Asker gibi, Türk dili, Türk edebiyatı, Türk tarihi ve Türkoloji bilimine değerli çalışmalarıyla tanınan bilim adamları katıldı. Kosova'nın tarihi Prizren şehrinde başlayan sempozyum Prizren Kültür Evi Salonun'da gerçekleşti. Sempozyumun açılış ve kapanış törenine çok sayıda üst düzey davetli katılırken, Kosova Demokratik Türk Partisi'nden - (KDTP) hiçbir siyasi yetkilinin katılmaması tepki çekti. Kapanış programında, Türk Dil Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a yanı sıra çok sayıda kurum, kuruluş ve kişiye ödüller takdim edildi. Sempozyuma katılan misafirler bugün Kosova'da tarihi yerleri gezecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Güneydoğu Avrupa Türkolojisi Sempozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement