Hüda-Par İsrail Bayrağı Yakıp Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika
Güncel

Hüda-Par İsrail Bayrağı Yakıp Suç Duyurusunda Bulundu

Hüda-Par İsrail Bayrağı Yakıp Suç Duyurusunda Bulundu

Hüda-Par Genel Başkanı Yapıcıoğlu, partililer ile birlikte gittiği Diyarbakır Adliyesi önünde İsrail bayrağı yakarak, İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

05.08.2014 14:45  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, beraberindeki partililer ile birlikte geldiği Diyarbakır Adliyesi önünde İsrail bayrağı yakarak, Cumhuriyet Başsavcılığına İsrail hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan grup, İsrail'in Filistin'de işlemiş olduğu insanlığa karşı suç ve katliamları İsrail bayrağı yakarak protesto etti. Sabah saatlerinde adliye önünde toplanan grup, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun suç duyurusu dilekçesini adliye binasına götürdüğü sırada sık sık, "Kahrolsun İsrail" " Hamas'a selam direnişe devam' sloganları attı.

Suç duyurusu öncesi basın açıklamasında bulunan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcoğlu, İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) tarafından üyeliği kabul edilmiş tek terör örgütü olduğunu söyledi. Yapıcıoğlu, "İsrail'in işlemiş olduğu soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımızı açıklamıştık. Ramazan Bayramı tatili nedeniyle dilekçemizi vermek bugün nasip oldu. İsrail'in kuruluşu olan 15 Mayıs 1948'den şimdiye kadar planlı ve düzenli bir şekilde belirli aralıklarla insanlığa karşı işlediği suçların soruşturulması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçemizi verdik. Bu bir soykırım suçudur. Filistin'de katledilen bebekler, yaşlı kadın ve erkekler orada vurulan gazeteciler ile insanlar sadece orada bulundukları için vurulmaktadır. Kuruluşundan bu yana sürekli hakim olduğu ve işgal ettiği toprakları o topraklarda yaşamakta olan insanların bölgeden uzaklaştırmak istemektedir. Dünya işlenen bu katliama seyirci kalmakla yetinmektedir. Uluslararası sistemden cesaret alan İsrail ciddi bir yaptırımla karşılaşmadan bu saldırılarına son verecek gibi de görünmemekte" dedi.

"İSRAİL'İN ARKASINDA MADDİ DESTEK BULUNMAKTADIR"

Soykırım suçunun önlenmesine dair uluslararası sözleşmenin kabulünden sonra 1951'den bu yana pek çok yerde işlenen soykırım suçlarının soruşturulduğu dile getiren Yapıcıoğlu, "Uluslararası ceza mahkemeleri veya o yerlerle ilgili kurulan mahkemeler tarafından suçları işleyenler yargılandı. Uluslararası sistemin Siyonizm emrinde olduğuna inandığımız için sistem mahkemeleri tarafından İsrail aleyhine karşı karar alınmadığını bilmekteyiz. 2005 yılında yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunun getirmiş olduğu uygulama nedeniyle iç hukuk yollarını kullanarak Türkiye'deki mahkemelerin bu suçu yargılaması için suç duyurusunda bulunduk. Soykırımın Önlenmesine Dair Uluslararası Sözleşme'nin 5. maddesi taraf ülkelerin suçları soruşturma ve engellemek için girişimlerde bulunulma yükümlülüğünü getirmektedir. Sözleşmenin tarafı olan ülkelerin birisi Türkiye'dir. Umuyorum ve diliyorum ki suçlar etkili bir şekilde soruşturulur. İnsanlığa karşı suçları işleyen ve Filistinlilerle ilgili soykırım suçu işlemeyi kafasına koymuş Siyonist çetenin yargılanması mümkün olur ve hak ettikleri cezaya da çarptırılırlar. İsrail bir devlet değildir, dünyanın tehlikeli Siyonist terör örgütüdür. İsrail'in arkasında büyük bir maddi destek bulunmaktadır" diye konuştu.

Yapıcıoğlu, konuşmasının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hüda-Par İsrail Bayrağı Yakıp Suç Duyurusunda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement