Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Burdur/kırşehir/ - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Burdur/kırşehir/

Sivas, Burdur ve Kırşehir'de İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı protesto gösterisi düzenlendi.

21.07.2017 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas, Burdur ve Kırşehir'de İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine karşı protesto gösterisi düzenlendi.

Sivas

Sivas'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Sivas İHH İnsani Yardım Derneği üyeleri ile vatandaşlar, cuma namazı çıkışı Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Kale Camii önünde bir araya gelenler İsrail karşıtı sloganlar attı ve tekbir getirdi. Açıklamaların öncesinde Kur'an-ı Kerim okundu.

Türkiye Gençlik Vakfı Sivas Şube Başkanı Ferhat Çınar, " Filistin'deki Müslüman amcalarımız, teyzelerimiz, kardeşlerimiz bilsinler ki duamızla ve gönlümüzle sonuna kadar onların yanındayız. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır." diye konuştu.

Sivas İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Ahmet Çakmak da Mescid-i Aksa ve Kudüs etrafında yaşayan Müslümanlara yönelik fiziki ve psikolojik saldırıların her geçen gün arttığına işaret ederek "Türkiye'den çağrı yapıyoruz: İsrail işgal ettiği tüm Filistin topraklarını terk etmeli, Filistinlilere yönelik suç işleyen her İsrailli yargılanarak cezalandırılmalı, Mescid-i Aksa ibadete açılmalı, Mescid-i Aksa dahil Kudüs'teki tüm kutsal mekanlar Filistinlilerin sorumluluğunda saygı içinde korunmalı." dedi.

Açıklamanın ardından dua edildi.

Burdur

Burdur'da Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, çeşitli sloganlar attı. Kalabalık içindeki bazı çocuklar, Filistin bayrağı taşıdı.

Memur-Sen Burdur İl Başkanı Murat Bulut, yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün çığlığına kulak vermek için bir araya geldiklerini söyledi.

Mescid-i Aksa'nın sahipsiz olmadığını vurgulayan Bulut, "Kanımızın son damlasına kadar Mescid-i Aksa'ya sahip çıkacağımızı şu anda bütün dünyaya Burdur'dan haykırıyoruz. Mescid-i Aksa bizim için Mekke, Medine kadar önemlidir. Mescid-i Aksa düşerse Mekke, Medine, İstanbul ve biz düşeriz. Allah'ın izniyle bu düşüşe izin vermeyeceğimizi İsrail ve onun destekçilerine buradan haykırıyoruz." diye konuştu.

Anadolu Gençlik Derneği Burdur Şube Başkanı Musa Sayar ise Filistin'de olup bitenleri yakından takip ettiklerine ve İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalmayacaklarına dikkati çekti.

Sayar, "İsrail er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir." ifadesini kullandı.

Dua edip, tekbir getiren grup tarafından daha sonra İsrail bayrağı yakıldı.

Kırşehir

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kırşehir Şubesi öncülüğünde cuma namazı çıkışı Cacabey Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan TÜGVA Kırşehir Şube Başkanı Emrah Aydemir, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya yönelik aşağılık davranışlarına devam ettiğini söyledi.

İsrail'in 3 Filistinliyi şehit ettiğini belirten Aydemir, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranan İsrail, üç Filistinli Müslüman'ı şehit etti ve Mescid-i Aksa'da da cuma namazı kılınmasını yasakladı. 15 Temmuz kalkışmasının kuklalarını ABD'de himaye eden üst akıl, Filistin topraklarını siyonist İsrail için işgal eden üst akıldır. İsrail'in neler çevirdiğini, siyonizmin neler çevirdiğini herkes bilmelidir. İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır."

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Burdur/kırşehir/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Burdur/kırşehir/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement