İstanbul 9. Geleneksel Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

İstanbul 9. Geleneksel Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu

"9.Geleneksel Tüketici Ödülleri", düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

15.03.2016 14:05

"9.Geleneksel Tüketici Ödülleri", düzenlenen törenle sahiplerine takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı tarafından Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Maraşlı, vatandaşların bozuk ve hatalı ürünlerle aldatılmamaları için zabıtaların canla başla çalışarak tüketicileri korumaya özen gösterdiğini söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması Piyasa Gözetimi ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı Avni Dilber ise tüketiciye saygı ve alışveriş kültürünün gelişmesi için ciddi uğraşlar verildiğini anlatarak, "Sevindirici olan şey mağdur edilen vatandaşların, artık haklarını arayabildikleri bir noktaya gelmeleridir. Geçtiğimiz yıllarda, 150 bin başvuru yapılırken bilincin artmasıyla 2014 yılında bu sayı 5,5 milyona çıktı. Vatandaşın hakkını araması üzerine ticaret erbabı kendine çeki düzen verdi ve 5.5 milyon olan şikayet sayısı 2015 yılında 3.5 milyona düştü" ifadelerini kullandı.

İBB Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali de Tüketici Zabıta Amirliği'nin kurulmasına vurgu yaptı. Bu birimin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İBB Başkanı olduğu dönemde, haksız kazanca ve adaletsizliklere engel olmak amacıyla kurulduğunu kaydeden Karali, "9 yıldır ödüller dağıtıyoruz. Gelecek yıl tüketiciye dokunan, birlik ve derneklerimizle özelikle sosyal medya ve interaktif katılımı sağlayacağımız bir organizasyonu hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Törende, tüketici hakları alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile bilinçli tüketicilere, tüketici memnuniyetini ilke edinen firmalara ve bilimsel çalışma sahiplerine ödülleri verildi. "Tüketici Özel", "Bilimsel Çalışma", "Radyo- Televizyon Programı", "Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma", "Yazılı Basın Tüketici" ve "Bilinçli Tüketici" gibi kategorilerde dereceye girenlere çeşitli ödüller takdim edildi.

Ayrıca İBB Zabıta Daire Başkanlığı'nın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, eğitim çağındaki gençleri tüketici hakları konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği, "Çiziyorum haklarımı biliyorum" adı altında ortaokullar ile liseler arasında düzenlenen karikatür yarışmasında da eserleri kayda değer bulunan öğrenciler de çeşitli armağanlarla ödüllendirildi.

Yarışmanın birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilerine fotoğraf makinesi üçüncülerine ise bisiklet ile değişik armağanlar takdim edildi.

Yarışmada dereceye girenler şöyle:

Tüketici Özel Ödülü: Gazi Osman Paşa Belediyesi Tüketici Hakları ve İstihdam Ofisi

Bilimsel Çalışma Ödülü: İstanbul Üniversitesi

Radyo- Televizyon Programı Ödülü: ATV Anahaber

Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü: Torku – LC Waikiki

Yazılı Basın Tüketici Ödülü : Milat Gazetesi (Kemal Ertuğrul Öztürk)

Bilinçli Tüketici Ödülü: Bora Enis Tuğlu

Karikatür yarışması ödülleri

"Çiziyorum haklarımı biliyorum" karikatür yarışması da iki kategoride gerçekleştirildi. Ortaokullar arasındaki yarışmada, Esenler Tacirler Eğitim Vakfı İmam Hatip Lisesi Ortaokulu 8-B sınıfı öğrencisi Muhammet Sait Kadıoğlu birinci, Özel Yıldızlar Ortaokulu 6-A sınıf öğrencisi Emir Culhaoğlu ikinci, Hazerfen Ahmet Çelebi Ortaokulu 8-A sınıfı öğrencisi Selin Kaşarcı üçüncü oldu. Özel Bilfen İlkokulu 6-A öğrencisi Çağdaş Erkin Bilge ve Özel Bakırköy Oğuzkaan Ortaokulu 5-C sınıf öğrencisi İlkyaz Yiğit ise mansiyon kazandı.

Liseler arası yarışmada ise Üsküdar Cumhuriyet Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lİsesi 11-C öğrencisi Yaren Doğan birinci, Özel Kültür Fen Lisesi 10-C öğrencisi Büşra Hikmet Uktu ikinci ve Süleyman Nazif Anadolu Lisesi 9-D öğrencisi Rana Özel üçüncülük ödülü aldı. Bu kategoride Kurtuluş Anadolu Lisesi 11-B öğrencisi Semih Demircan ile Sefaköy Kültür Temel Lisesi öğrencisi Furkan Emir Eroğlu da mansiyon aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul 9. Geleneksel Tüketici Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement