İstanbul'da Yapılan İit Toplantısının Ardından - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Yapılan İit Toplantısının Ardından

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Anlaşılıyorki bölgede herkesin bir şekilde sindirilmek istenmesinin sebebi böyle bir karar için arazi temizliği yapmakmış.

15.12.2017 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ABD'nin Kudüsİsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin, "Anlaşılıyorki bölgede herkesin bir şekilde sindirilmek istenmesinin sebebi böyle bir karar için arazi temizliği yapmakmış. Ama Türkiye'nin ortaya atılması, 50 ülkeyi bir araya getirmesi buradan mesaj vermesi çok önem taşıyan şeyler." dedi.

Bilecik Belediyesinin, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Şeyh Edebali Üniversitesinin katkılarıyla Şeyhedebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlediği "Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu"nda konuşan Akdoğan, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

ABD'nin keyfi hareket ettiğini dile getiren Akdoğan, "Ne de olsa süper gücüm ben istediğimi yaparım anlayışıyla hareket eden bir devlete karşı İslam dünyasının bir irade, tepki ortaya koyabilmesi, işte o dünya markası haline gelen liderlerinde tezahuru olarak ortaya çıktı. İşte bunlar aslında bir milletin ülkenin ayağa kalması, özgüven kazanması bütün bunlar birbirini besleyen şeylerdir.

Katar'da, Lübnan'da, Suudi Arabistan'da bir şeyler oldu, Amerika'da bir dava orada bir şeyler oluyor. Adeta Ortadoğu'da herkes susturulmaya, sindirilmeye çalışılıyor. Böyle bir süreçte çıkıp Amerika tek taraflı karar ilan ediyor. Anlaşılıyorki bölgede herkesin bir şekilde sindirilmek istenmesinin sebebi böyle bir karar için arazi temizliği yapmakmış. Ama Türkiye'nin ortaya atılması, 50 ülkeyi bir araya getirmesi buradan mesaj vermesi çok önem taşıyan şeyler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Yapılan İit Toplantısının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement