İstanbul Enerji, 'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi'ni Açtı - Son Dakika
Güncel

İstanbul Enerji, 'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi'ni Açtı

İstanbul Enerji, \'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi\'ni Açtı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) enerji alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi İstanbul Enerji, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Davutpaşa yerleşkesinde yer alan Teknopark’ta yenilenebilir enerji teknolojileri üzerine çalışmalar yapacak olan ‘Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi’ni açtı.

04.10.2022 11:32  Güncelleme: 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) enerji alanında faaliyet gösteren iştirak şirketi İstanbul Enerji, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin (YTÜ) Davutpaşa yerleşkesinde yer alan Teknopark'ta yenilenebilir enerji teknolojileri üzerine çalışmalar yapacak olan 'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi'ni açtı.

İstanbul Enerji'nin 'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi'ninin açılışına, İBB üst yönetimi, İstanbul Enerji'nin yönetim kadrosu, Ar-Ge çalışmalarında paydaş iştirakler olan İGDAŞ, İSBAK, UGETAM Genel Müdür ve yöneticileri, YTÜ Rektörü, Teknopark Genel Müdürü, birçok üniversitenin akademik kadrosundan bilim insanları, meslek odaları yöneticileri ve teknik tabanlı sivil toplum kuruluşlarından önemli isimler katıldı.

İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın'ın açış konuşması ve sunumunun ardından, YTÜ Rektörü Tamer Yılmaz ve İBB Enerji Koordinatörü ve aynı zamanda İGDAŞ Genel Müdürü olan Dr. M. Bülent Özmen birer konuşma yaptı.

"ÜLKEMİZİ ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ALANINDA DAHA DA İLERİYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ"

İstanbul Enerji Genel Müdürü Yüksel Yalçın, konuşmasında şunları söyledi:

"Amacımız, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin akademik çevresi ve teknoparkta enerji alanında çalışan firmalarla Ar-Ge iş birlikleriyle yenilenebilir enerji teknolojileri alanında yetkinliklerimizi geliştirmek ve bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmenin yanında diğer iştiraklerimizle enerji alanında ortak çalışmalar yapmak.

Enerji teknolojileri ve ekipmanları, teknolojinin gelişimiyle sürekli yenileniyor; daha verimli, uzun ömürlü ve yüksek nitelikli ekipman üretimleri gerekiyor. Bu sektörde aynı zamanda enerji üreten bir firma olarak, teknolojik gelişmelerin merkezinde konumlanmak temel politikalarımızdan biri."

Üniversite iş birliklerine oldukça önem verdiklerini söyleyen Yalçın, 'Üniversite-sanayi iş birliğimizi teknik ve bilimsel esaslarla güçlendirerek patent, faydalı model ürün ve sistem çalışmaları yapmak istiyoruz. Enerji konularında ulusal ve uluslararası teşvik destekli Ar-Ge projeleri geliştirerek ülkemizi enerji teknolojileri alanında daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz" dedi.

"TEKNOPARKLARDA YER ALMAK ÇOK ÖNEMLİ"

Yüksel Yalçın, enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalar için Ar-Ge'nin çok önemli olduğunu vurguladı ve "Bu fonksiyon, teknoparklarda daha nitelikli sonuçlar doğuran çözümlere dönüşüyor. Bu sebeple YTÜ Yıldız Teknopark'ın içinde yer almak bizim için çok önemli" diye konuştu.

YTÜ Teknopark'ın Türkiye'nin en önemli teknoloji üslerinden biri olduğunun altını çizen Yalçın, burada yer almak istemelerinin ana sebeplerinden birinin, Türkiye'nin 3 yıldır birinci teknoparkı seçilmesi olduğunu belirtti.

Yalçın, sözlerini, "Girişimimiz, şirketimize ve İBB büyük ailemize hayırlı olsun" diye sonlandırdı.

İstanbul Enerji'nin uzman mühendis ekiplerinin görev alacağı Ar-Ge biriminde, yenilenebilir enerji teknolojileri üzerine çalışmalar yapılacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İstanbul Enerji, 'Enerji Teknolojileri Ar-Ge Birimi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı öncesi antrenmanlarını sürdürdü. Teknik direktör Ümit Şengül gözetiminde gerçekleştirilen idmanda futbolcular, pas oyunları ve sonuçlandırma çalışmalarıyla hazırlıklarını tamamladı.

  • Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    18:59 Sivasspor, Fatih Karagümrük maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında evinde VavaCars Fatih Karagümrük ile karşılaşacakları maçın hazırlıklarını sürdürdü. Teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular kondisyon çalışması yaptı. Uygun, zor bir maçın kendilerini beklediğini belirterek, taraftarın desteğinin önemine vurgu yaptı.

  • Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi
    18:57 Silopi'de seçim görevlilerine bilgilendirme toplantısı düzenlendi

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığınca seçimde görev yapacaklara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya köy, belde ve ilçede görevli memur ve 281 sandık başkanı katıldı. İlçe Seçim Müdürü Beşir Ertaş ve Hakim Hüseyin Tuncay Türk tarafından katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

  • Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı
    18:55 Trakya'da Sandık Kurulu Başkanlarına Malzeme Torbaları Dağıtıldı

    Trakya'da il seçim kurullarınca, il ve ilçe merkezi dışında kalan köy, mahalle ve beldelerde görevli sandık kurulu başkanlarına seçim malzemeleri dağıtıldı. Malzeme torbaları içinde birleşik oy pusulası, oy zarfları, mühür, imza cetveli, ıstampa, mühür mumu ve sicim, tutanak defteri, tutanak kağıtları, tükenmez kalem, bağlama kartonu ve sandık seçmen listeleri bulunuyor.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı
    18:55 Tekirdağ Kapaklı'da Gençler Ramazan Davulcusuyla Oynadı

    Tekirdağ Kapaklı ilçesinde gece saatinde işten çıkan gençler, ramazan davulcusuna denk gelmesiyle birlikte davul eşliğinde oynadı. Gençlerin oyununa katılan davulcuyla ortaya güzel görüntüler çıktı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız
    18:55 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Terörün kökünü kurutma noktasında kararlıyız

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma arayışında olmadıklarını, yaşamsal çıkarları korumaktan da geri durmayacaklarını belirtti. Fidan, terörün kökünü tamamen kurutma noktasında da kararlı olduklarını bildirdi.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti
    18:55 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran ilçesinde vatandaşlara hitap etti

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hamambaşı Meydanı'ndaki açık hava toplantısında Havran ilçesindeki vatandaşlara seslendi. Yılmaz, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin 31 Mart Pazar günü yapılacağını hatırlatarak, ilçe halkına teşekkür etti ve sandıkları patlatacaklarını belirtti. Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy da Yılmaz'a BalBucks ile ilçeyi buluşturduğu için teşekkür etti ve 31 Mart'ta büyük bir coşkuyla yeni bir zafer için hazır olduklarını ifade etti.

  • Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi
    18:54 Fatih'te Asayiş Uygulaması: 42 Kişi Yakalandı, 9 Düzensiz Göçmen Sınır Dışı Edildi

    İstanbul'un Fatih ilçesinde gerçekleştirilen geniş çaplı asayiş uygulamasında, 42 kişi askeri ceza kanununa muhalefet suçundan aranırken, 844 şüphelinin sorgusu yapıldı ve 9 düzensiz göçmen sınır dışı edildi.


Advertisement