İyi Parti'nin Ziyaretleri - Muş/hakkari/ - Son Dakika
Güncel

İyi Parti'nin Ziyaretleri - Muş/hakkari/

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişiminin bulunmadığını bildirdi.

18.10.2018 21:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişiminin bulunmadığını bildirdi.

Seymen, beraberinde Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ve Genel İdare Kurulu üyeleri İrfan Alpat, Ferya Tanrıverdi ve Celal Karapınar ile geldiği Muş'ta İYİ Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada bir açıklama yapan Seymen, partinin başkanlık divanı üyelerinin hafta sonuna kadar Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini gezeceğini aktardı.

Seymen, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin devrine ilişkin tartışmalarla ilgili, "İş Bankası hisseleri üzerinden bir tartışma dönüyor. CHP'nin İş Bankası'ndaki hisseleri hiç umurumda değil. Ama Atatürk vasiyet yazmış ve hisseleri İş Bankası'na bırakıp, geliri Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu'na verilecek demiş. Hepiniz vasiyet yazabilirsiniz. Eğer, bu vasiyetname iptal edilirse, Atatürk'ün kendi iradesiyle verdiği malı onun elinden başkasına verirseniz, tapuyu delmiş olursunuz. Artık kimsenin tapu güvencesi olmaz." diye konuştu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Seymen, şunları söyledi:

"İYİ Parti'nin mahalli seçimlerde bir ittifak girişimi yok. Çünkü, Anayasamız'da mahalli seçimlerde yasal olarak bir ittifak yapmak söz konusu değil. Genel seçimlerin dinamikleri yerel seçimlerden çok farklı. O yörenin sevilen sayılan insanları aday olduğu takdirde, siz genel merkezden istediğiniz kadar ittifak yapmayacağız deyin, yerelde seçmen ittifakı o sandıkta yapıyor. Dolayısıyla bu seçmenin sandıkta yapacağı kararın önüne kimse geçemez."

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı:

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, parti olarak terör mücadelesinde hangi hükümet olursa olsun yanında bulunduklarını söyledi.

Paçacı, beraberinde Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Kayseri Milletvekili Dursun Ataş ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile Hakkari'de İYİ Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.

Paçacı, burada yaptığı açıklamada, "İyilik kervanı yollarda" projesi kapsamında 13 kişilik heyetle Hakkari'ye geldiklerini anlattı.

Hakkari'de işsizliğin çok büyük boyutta olduğunu ifade eden Paçacı, "Tabii bunun en önemli sebebi uzun yıllar terörle mücadele içerisinde terörün yıkıcı etkisi altında kalmasıdır. Türkiye'de 35 yıla aşkın süredir PKK terör örgütüyle güvenlik güçlerimiz mücadele etmektedir ve güvenlik güçlerimizin çok büyük fedakarlığı burada söz konusudur." dedi.

Paçacı, terör örgütünün hiçbir şekilde başarılı olamayacağını belirterek, bölge insanının da bundan sonraki dönemlerde terör örgütüne prim vermeyeceğini ve devletten yana bir tavır içerisinde olacağına inandığını söyledi.

"İYİ Parti olarak terör mücadelesinde hangi hükümet olursa olsun yanında olduğumuzu her defasında ifade ettik." diyen Paçacı, "Burada yaşayan insanlarımızın da bundan sonra terör mücadelesinde en azından onları desteklememe tarzında bu mücadelenin içerisinde yer alacağına inanıyorum." ifadesini kullandı.

Paçacı ve beraberindekiler esnaf ziyaretinde bulundu.

İYİ Parti heyeti, Bitlis'te

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Ayhan Altıntaş ile Gaziantep Millet Vekili Hüseyin Filiz, "İyilik Kervanı" programı kapsamında Bitlis'e geldi.

Partisinin il başkanlığını ziyaret eden Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, partilerinin "İyilik Kervanı" programını başlattıklarını ve bu kapsamda Türkiye'nin tüm illerini heyet şeklinde dolaştıklarını söyledi.

Daha önce Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale ve Çankırı'yı ziyaret ettiğini belirten Altıntaş, şöyle konuştu:

"Bu günde Bitlis'e geldik. Burada sorunları yerinde izlemek, vatandaşla direk temas kurmak, onlarla dertleşmek ve önerilerini göz önüne alarak bunları merkeze rapor etmekle görevliyiz. Çok iyi ekonomik kadrolarımız var. Bir kere piyasaya güven vermemiz lazım. İYİ Parti olarak güven oluşturacak bu ortamı oluşturmamız lazım. Buna hazırız. Yurt içi ve yurt dışı piyasasına güven vermemiz lazım. Güven olmazsa ekonomi yürümez. Biri güven olduğu için kredi verir. Güven olmadığı yerde kimse kredi vermez."

Millet Vekili Filiz ise gün boyu Bitlis merkez ve Tatvan ilçelerinde esnaf ziyaret yaptıklarını ifade etti.

Filiz, "İstihdam yaratmayan ekonomiler çökmeye mahkumdur. İYİ Parti halkın mutluluğu ve refahı için istihdam politikaları yaratacak. Çok, ucuz ve kaliteli üretmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

İyi Parti\'nin Ziyaretleri - Muş/hakkari/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İyi Parti'nin Ziyaretleri - Muş/hakkari/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement