İyi Partili Fakıbaba: "Partide Bir Yozlaşma Gördüğümde, Kibirlenme Başladığında İlk Terk Edecek Olan Ahmet Eşref Fakıbaba'dır" - Son Dakika
Güncel

İyi Partili Fakıbaba: "Partide Bir Yozlaşma Gördüğümde, Kibirlenme Başladığında İlk Terk Edecek Olan Ahmet Eşref Fakıbaba'dır"

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Partiler bir araçtır. Allah korusun Meral Hanım demokrat bir lider. Aynı şekilde İYİ Parti’de bir yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda kabul görmediğinde, kibirlenme başladığında İYİ Parti’yi de ilk terk edecek olan Ahmet Eşref Fakıbaba’dır, açık ve net” dedi.

22.12.2022 16:26  Güncelleme: 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Partiler bir araçtır. Allah korusun Meral Hanım demokrat bir lider. Aynı şekilde İYİ Parti'de bir yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda kabul görmediğinde, kibirlenme başladığında İYİ Parti'yi de ilk terk edecek olan Ahmet Eşref Fakıbaba'dır, açık ve net" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Karar TV'de Gülay Erdemli'nin sunduğu Orta Dalga programına katılarak soruları yanıtladı. Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayına ilişkin, "Genelde de bu probleme girmemek adına da yetkili arkadaşlarımızla gerekli konuşmaları yaptık. Bu güzelliği bozmadan Altılı Masa'daki liderlere sözü bırakmak lazım" dedi.

Fakıbaba, şöyle konuştu:

"Bütün soruların anahtar kelimeleri şunlar, ekonomi, adalet, demokrasi, bağımsız yargı, yoksulluk. Bütün soracağınız soruların anahtar kelimeleri buradadır. 2023'ü görmek çok büyük bir kehanet değil. Bunların 2018'e göre hangisinde daha iyiyiz. Eğer daha iyi değilsek. O zaman 2023'ün AK Parti açısından çok zor geçeceğini ve seçimlerin muhalefetin lehine yürekten inanan bir kişiyim."

Bölgedeki Kürtlerin İYİ Parti'ye yönelik olumsuz düşünceleri olduğu iddialarıyla ilgili soru üzerine Fakıbaba, "Böyle algılar bazen hakikaten etki yapıyor bu doğru. Demokrasi, hukuk diyoruz. Altılı Masa'nın ortaya koyduğu anayasa maddeleri var. Kayyuma karşı olmak, Türkün Kürdün temsil edildiği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlı. İYİ Parti ve Meral Hanım'ı bu konuda hiçbir zaman ayrım yapmayan bir parti olarak gördüm. Zaten eğer Kürtlere karşı herhangi bir taraflı tutum olmuş olsaydı zaten Ahmet Fakıbaba bu partide yer almazdı. Türklerin de Kürtlerin de Alevilerin de sorunu vardır ve bu sorunları çözecek olan demokrasiye inanan partilerin zaferi olacaktır. İYİ Parti, bu konuda en önemli aktörlerin başında gelmektedir. Kürtlerin çözülecek bir problemleri varsa bunun baş aktörü İYİ Parti'dir" diye konuştu.

"EKREM İMAMOĞLU BUNDAN SONRA TÜRKİYE'NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR SİYASİ AKTÖRÜDÜR"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasına ilişkin ise Fakıbaba, "İstanbul Belediyesi'ne çözmek ve Altılı Masa'yı karıştırmak için ve aday olacaksa bilmiyorum o Altılı Masa'nın kararıdır. Aday yapmamak için kurulan tuzak diyorum. Bundan sonra sayın Ekrem İmamoğlu şöyle veya böyle, şu veya bu… Bundan sonra Türkiye'ni çok önemli bir siyasi aktörüdür" ifadelerini kullandı.

Hükümet olarak göçmenler konusunun iyi bir şekilde yürütülmediğini belirten Fakıbaba, "500 bin insanın yaşadığı bir yerde ucuz emeğin olduğu bir yerde tabii ki Urfalı hemşehrilerim haklı olarak sıkıntılar içerisinde oldu. 10 liralık bir işi 5 liraya yapıldığı zaman benim hemşehrim işsiz kaldı. Kültür farklılıkları oluştu. Urfalılar 500 bin misafiri kabullenmek ve bunu yıllardan beri sürdürmek öyle kolay bir şey değil" dedi.

Sağlıkta yaşanan sıkıntılara da değinen Fakıbaba, "Önce çok güzel geldi sağlık. Devrim niteliğinde çok güzel şeylere imza attık. Ama plansız bir şekilde yapılmış ve bunun sonuna doğru yeni hamleler yapamadık. İnsanlar eskiden ameliyat günü MR için bizden aracılık isterken şimdi eminim bugün gelirken bir vatandaşa muayene olabilmesi için randevu alma ihtiyacı hissetmek zorunda kaldım çünkü alamıyor" diye konuştu. Fakıbaba, şunları söyledi:

"TARIM BAKANLIĞI YERİNE SAĞLIK BAKANLIĞI'NA GEÇMİŞ OLSAYDIM DAHA HIZLI KONUYA GİREBİLİRDİM"

"Ben Tarım Bakanı olduğum zaman anons edildiğinde çok şaşırmıştım. Bakan olduktan sonra günde en az 20 saat çalıştım. Türkiye'deki tarım planları emin olun size 3 dakikada 5 dakikada anlatılır. Bir plan program yapmış olduğunuzda siz yönetici olan bir insanı Sağlık Bakanlığı'nda Aile Bakanlığı'na da getirebilirsiniz siz detayların üzerinde bulunabilirsiniz. Görevler önemli değil, o görevi hakkıyla yapabilmek ve halkı mutlu edebilmektir. Tarım Bakanlığı yerine Sağlık Bakanlığı'na geçmiş olsaydım daha hızlı konuya girebilirdim. Bir şey bilmediğim için öğrenme sürecinden dolayı Tarım Bakanlığı'nda gecikmeler oldu, bunu kabul ediyorum. Eğer 11 ay değil de 5 yıl olmuş olsaydı Tarım Bakanlığı'nda da başarılı olurdum."

"YOZLAŞMA GÖRDÜĞÜMDE İYİ PARTİ'Yİ DE İLK TERK EDECEK OLAN AHMET EŞREF FAKIBABA'DIR"

İYİ Parti'nin Şanlıurfa'da kaç milletvekili çıkarabileceği yönündeki soru üzerine Fakıbaba, "Ben halk için siyaset yapıyorum. Halk, karar verecektir ben çok sayıda vekil çıkaracağımıza inanıyorum. Partiler bir araçtır. Allah korusun Meral Hanım demokrat bir lider. Aynı şekilde İYİ Parti'de bir yozlaşma gördüğümde ve anlattığımda kabul görmediğinde, kibirlenme başlandığında İYİ Parti'yi de ilk terk edecek olan Ahmet Eşref Fakıbaba'dır. Açık ve net."

"BURASI BİR KRALLIK DEĞİL ARKADAŞ"

Fakıbaba, HDP'nin Altılı Masa'da olmamasına ilişkin de şu değerlendirmeleri yaptı:

"Ben haksız olan adaletsiz olan her şeyin karşısındayım. Biz her işimize gelmeyen şeye diyoruz ki, 'Bu PKK'lıdır, bu FETÖ'cüdür' hemen alaşağı ediyoruz. Niye? 'Aman PKK damgası yemeyelim…' ya 'bu PKK'lıdır bu FETÖ'cüdür.' İnsanlar bundan kaçmak için göz yumuyoruz. Vatandaş olarak şunu lazım. Kayyum atıyorsun halkın seçtiği bir insanı hemen bir kararınla 'ben alırım ben ederim' burası bir krallık değil arkadaş.

"MİLLETVEKİLİNİN TEK MAAŞ ALMASI LAZIM"

Seçim yasasının değişmesi lazım. Milletvekillerinin dokunulmazlığı olacak ama vatandaştan da farklı olmayacak. Yüz kızartıcı suçlar işlemişse hakimin karşısında çıkmaktan da çekinmeyecek. Biz vekiller vatandaşa örnek olmamız lazım. Onun için dokunulmazlığın kaldırılmasının yanındayım. 3-5 yerden maaş alınmasının da karşısındayım. Milletvekilleri hem emekli maaşı hem milletvekili maaşı almaması lazım. Tek maaş alması lazım. Ayrıldıktan sonra emekli maaşı 12 asgari ücrete eşit. Yani bununla da geçinmesini bilmesi lazım. İnsanlar bunun 10'da 1'i ile geçinirken vekilin ne özelliği var."

İyi Partili Fakıbaba: "Partide Bir Yozlaşma Gördüğümde, Kibirlenme Başladığında İlk Terk Edecek Olan Ahmet Eşref Fakıbaba\'dır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İyi Partili Fakıbaba: 'Partide Bir Yozlaşma Gördüğümde, Kibirlenme Başladığında İlk Terk Edecek Olan Ahmet Eşref Fakıbaba'dır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement