KKTC'DE Anlamlı Turnuva! - Son Dakika
Güncel

KKTC'DE Anlamlı Turnuva!

KKTC\'DE Anlamlı Turnuva!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC)'ndeki kanser hastalarına yardım amaçlı masterler futbol turnuvası Gazimagusa kentinde gerçekleştirildi.

09.03.2018 08:11  Güncelleme: 08:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANAVATAN YAVRUVATAN KANSERE KARŞI SPORLA ELELE

Türkiye'den Ege Üniversitesi ve Adıyaman Mas Der, KKTC'den Yıldırım ve Maraş Masterler takımlarının yer aldığı dörtlü turnuvaya yavru vatanın sağlık, siyaset, ticaret ve spor kesimlerinin önemli isimleri de katılarak destek verdi.

(2-4 Mart 2018 tarihlerinde) Magusa'ya bağlı Akova Eray Vudalı Stadı'nda gerçekleştirilen anlamlı turnuvayı KKTC Kanser Hastalarına Yardım Derneği ve 2016 yılında Kuşadası'nda 16 takımın katılımıyla düzenlenen 1. Dünya Barış Kupası Masterler Turnuvası'nda da şampiyon olan Yıldırım Masterler kulübü organize etti. Firmalar derneğe önemli maddi bağışlarıyla, Akova –Vuda Spor Kulübü Tesisleri'ni tahsis ederek, KKTC Futbol Federasyonu hakem atamalarıyla, İskele, Geçitkale ve Yeni Boğaziçi Belediyeleri lojistik destekleriyle turnuvaya katkı sundular. Turnuvayı izleyenler arasında kanserden hayatını kaybetmiş kişilerin aileleride yer aldı.

AFRİN ŞEHİTLERİ İÇİN KIBRIS'TA SAYGI DURUŞU

Afrin'de şehit olan askerlerimiz için saygı duruşunda bulunularak başlayan turnuvanın ilk günü maçlarında Yıldırım – Ege Üniversitesi'ni 2-1, Maraş – Adıyaman Mas Der'i 1-0 yenerek finalist oldular. Ege Üniversitesi(EÜ) – Adıyaman Mas Der'i 3-1'le geçerek üçüncülüğü kazanırken, çok zevkli ve çekişmeli geçen finali Maraş'ı 3-0 yenen Yıldırım Masterler takımı kazandı. Maraş takımında Magusa Milletvekili UBP'li Dursun Oğuz'da forma giydi.

ŞAMPİYON YILDIRIM MASTERLER

Takımlara kupa ve armağanları, sponsorlara plaketleri düzenlenen törenle Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Kanser Hastaları Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail ve Yıldırım Masterler Kulübü Başkanı Hüseyin Akil tarafından verildi.

Törende konuşan Hüseyin Akil, turnuvaya destek veren kişi,kurum ve kuruluşlar ile Türkiye'den gelen takımların yönetici ve oyuncularına teşekkür etti. EÜ Masterler Külübü Başkanı Ahmet Gök kanserin tüm dünyada giderek yayıldığını üzülerek izlediklerini Kıbrıs'ta da bu hastalığın çok canlar aldığını bildiklerini dile getirerek yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, tedavileri sürenlere şifalar diledi. Adıyaman Mas Der Başkanı Mehmet Güneş'te bu çok özel turnuvada yer almaktan büyük gurur duyduklarını, iki kardeş ülke olarak kansere karşı sporla ele ele vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

KAYIP VE TEŞHİSLERİN AZALMASI UMUDUYLA

Böyle bir etkinliğin düzenlenmesi teklifiyle heyecanlandıklarını, geçen hazırlık sürecinde her gün bir hastalarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken, onları unutmayanların olduğunu düşünerek teselli bulduklarını belirten Dernek Başkanı Raziye Kocaismail "Bugün çok duygu yüklüyüz. Kayıpların ve teşhislerin daha da azalacağı günlerin umuduyla bu güzel çabalarınızı kutluyorum" dedi.

Magusa milletvekili Dursun Oğuz'da bu tür etkinliklerin Anavatan'la Yavruvatan arasındaki pekişmeyi daha sağlam hale getirdiğini vurgulayarak "Biz zaten etle tırnak gibiyiz. Masterler spor amacıyla gelmiş görünsede iki ülkenin ilişkileri açısından çok büyük bir köprü görevi görmektedir. Böyle gönüldaşların ülkemize gelmesinden onur ve gurur duyuyoruz." Dedi.

Turnuva ödül töreni, Türkiye'den gelen takımların dostluk gösterileri ve tekrar buluşma dilekleriyle uğurlanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel KKTC'DE Anlamlı Turnuva! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement