Çarpıcı Kobani Yorumu: Büyük Katliam Olabilir, Türkiye'nin Rolü Kritik - Son Dakika
Güncel

Çarpıcı Kobani Yorumu: Büyük Katliam Olabilir, Türkiye'nin Rolü Kritik

Çarpıcı Kobani Yorumu: Büyük Katliam Olabilir, Türkiye\'nin Rolü Kritik

Amerikalı düşünür ve siyasi aktivist Noam Chomsky, Kobani'de büyük katliam olabileceği uyarısında bulundu ve Türkiye'nin bu konuda kritik rolü olduğunu söyledi.

15.10.2014 17:20  Güncelleme: 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Halkının Ayrılmaz Haklarının Kullanılmasına İlişkin Komite tarafından Birleşmiş Milletler'e (BM) davet edilen Amerikalı düşünür ve siyasi aktivist Noam Chomsky, Kobani'de büyük katliam olabileceği uyarısında bulundu ve Türkiye'nin bu konuda kritik rolü olduğunu söyledi.

"BİR ATEŞKES OLMALI"

Chomsky, Filistin'in durumu, Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı devam eden savaş ile ilgili çarpıcı yorumlar yaptı. Chomsky, Suriye'deki Kobani kasabasının İslam Devleti militanları tarafından kuşatılması ile ilgili soruları yanıtlarken, "Türkiye, birkaç kilometre uzaktaki IŞİD'e değil de, Türkiye'deki PKK'ya karşı askeri müdahale düzenlemiş. Birleşmiş Milletler 'in bölgeye askeri birlik sokması zor; fakat en azından bir ateşkes sağlaması gerekiyor" dedi.

"KATLİAM OLABİLİR, TÜRKİYE'Nİ ROLÜ KRİTİK"

Chomsky, Türkiye'ye sınır kasabasının IŞİD tarafından yok edilmekten kurtarılması için kendi önemini kabul etmesi çağrısında bulundu ve "Muazzam sonuçları olan büyük bir katliam olabilir; Türkiye'nin rolü kritik" dedi.

ÜLKESİNE SERT ELEŞTİRİ

Chomsky, ayrıca konuşmasında 2003 yılında başlayan savaş sırasında Irak'ın mezhep dengesi üzerinde "balyoz" etkisi yaratan ABD'yi de eleştirdi ve IŞİD'in oluşmasına neden olan koşulların yaratılmasında Washington'un sorumlu olduğunu ima etti.

"FİLİSTİN DEVLETİ ABD'NİN ONAYINA BAĞLI "

Chomsky, İngiliz Parlamentosu'nun Filistin toprakları bir devlet olarak tanımasını övgüyle karşılarken, Filistin Devleti için ABD'nin anahtarları elinde tuttuğunu vurguladı.

Noam Chomsky "İngiliz Parlamentosu'ndaki oylama bir tür eylem göstergesidir, büyüyen çabaya eklenerek dünyada etki sahibi devletlere baskı yapabilir" diye yorumladı. ABD dış politikası ve İsrail'in Filistin topraklarındaki eylemelerini şiddetli eleştirileriyle de tanınan Chomsky, ayrıca Batı Avrupa'da ilk ülke olarak İsveç'in Filistin'i bir devlet olarak tanıma kararını da övgüyle karşıladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çarpıcı Kobani Yorumu: Büyük Katliam Olabilir, Türkiye'nin Rolü Kritik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • kürt asker: HER ŞEYE RAĞMEN. YAŞASIN, GERÇEK KÜRT, VE GERÇEK TÜRK KARDEŞLİĞİ. 26 0 Yanıtla
  • Zincidereli38: Bu yorumlara son noktayi koymak istiyorum. Ben bir Turk olarak Kurt kardeslerimi seviyorum ve ayrilmak istemiyorum. Aramizda kotuleri olabilir biz birbirimize kenetlenirsek kimse bizi ayiramaz. Bu vatan Kurduyle Turkuyle Laziyla Cerkeziyle Alevisiyle Sunnisiyle yogrulmus bir vatandir. Ve bu vatan Turkiye Cumhuriyeti dir. 18 4 Yanıtla
  • MEHMET66: İNŞALLAH BÜYÜK KATLİAM YAPAR IŞİD MEMNUN OLURUZ 5 13 Yanıtla
  • adnan karabulut: asıl soru şu ışıt bukadar buyunene kadar herkez neredeydi yoksa onlarmı buyuttu 7 2 Yanıtla
  • TÜRKİYE: TÜRKİYE'Yİ KARIŞTIRMAYIN. KENDİ PİSLİKLERİNİZİ, KENDİNİZ TEMİZLEYİN. 7 1 Yanıtla
  • 0000: büyük katliam olabilirmişmiş. şu ana kadar olan neydi katliam değilmi. 6 2 Yanıtla
  • KÜRTLER ZAZALARIN MARABASIDIR: Kürtlerin Doğu''dan Batı''ya Zagros dağlarına doğru göçen kuzeybatı İranlı toplulukların bölgedeki İranî olmayan yerli halklarla birleşmesi ile oluştuğudur. Böylece, Arapların ve İslam ordularının bölgenin fethine başladığı dönemde, Kürt olarak anılan topluluk oldukça heterojendi; yerli halklardan, Sami halklara ve bazı Ermeni topluluklarına kadar, İranîleştirilmiş birçok farklı halktan oluşuyordu. 2 5 Yanıtla
  • KAPTANIN SEYİR DEFTERİ: IŞİDİN HERKESE TECAVÜZ ETTİĞİ HABERİ ÇIKTIKTAN SONRA MALUM KİTLEYİ TUTAMIYORUZ TELLERİ YIKIYORLAR NE OLUR BIRAKIN GİDELİM DİYE IŞİD VURUYOR DİYORUZ DEMEZ OLAYDIK İSYAN ÇIKARDILAR HEPİMİZ GİDECEĞİZ DİYE 2 2 Yanıtla
  • Popo: . Akp hükümeti artik kendi menfaatlerini milletin menfatlerinden ileri görmemeli yillardir avrupa girmek icin verilen gereksiz yersiz ulusun ahlakina anenesine karsi alinan kararlar bir tarafdan islamin kisvesi ardindan diledikleri gibi yasalar cikarip ülkeyi cikmaza sokan ve dis iliskilerde sifirlarin altina düsen itibar artik ayagimizi tüm ülke ulusu olarak denk alma zamanimiz dir. Isid de pkk da ypd tehlikedir asil sorun komsu oldugun ülkelerle bir hareket etmendir gerekli sartlari olusturmandir kalkipda arakadan hainlik etmekle olmaz boyle ortada kalirsin 10 yildir amerika ve yahudi kürtleri irakda milyon cocugu öldürdü ozaman nerdeydi bu avrupa basini serefsizler simdi insanlar ölüyor 0 0 Yanıtla
  • son: TÜRKIYENIN ROLÜNE TÜKÜREM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0 0 Yanıtla

Advertisement