Konak'tan Kırım'a Kardeş Desteği - Son Dakika
Yerel

Konak'tan Kırım'a Kardeş Desteği

Konak\'tan Kırım\'a Kardeş Desteği

Rusya’nın Ukrayna ve Kırım’da uyguladığı işgale kayıtsız kalmayan İzmirli Kırımlılar ‘İşgale son ver, referanduma hayır’ demek ve seslerini dünyaya duyurmak için bason toplantısı düzenlendi.

16.03.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın Ukrayna ve Kırım'da uyguladığı işgale kayıtsız kalmayan İzmirli Kırımlılar 'İşgale son ver, referanduma hayır' demek ve seslerini dünyaya duyurmak için bason toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, İzmir Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Deneği Başkanı Erdim Boray, Ukrayna İzmir Fahri Konsolusu Çetin Güvercin, Türk Ocakları Başkanı Recep Gök ve İzmir'de yaşayan Kırımlılar'ın yanı sıra Çanakkale, İstanbul, Kocaeli, Soma, Eskişehir'den de Kırım Dernekleri temsilcileri katıldı. Kırım'daki soydaşları çok zor günlerin beklediğini kaydeden Dernek Başkanı Erdim Boray, Rusya'nın Ukrayna ve Kırım'a yaptığı yasadışı uygulamaların insan haklarına, evrensel hukuka uymayan referandumu istemediklerini söyledi.

Boray açıklamasında şöyle konuştu: "Kırım Tatarlarının yegane meşru temsil organı olan Kırım Tatar Milli Meclisi Rusya tarafından başlatılan gayrimeşru işgal hareketine bütünüyle karşı çıkmış ve Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını kesinlikle reddetmiştir. Gayrimeşruluğu örtme girişiminin bir parçası olan sözde referandum ve buna katılmaları için Kırım Tatarlarına yapılan boş vaatler asla kabul edilemez. Kırım Tatarları, Kırım'ın asli ve tarihi sahipleridir. Binbir zorlukla döndükleri vatanlarından bir daha göç etmeye hiç niyetleri yoktur. Kırım Tatarları Putin Rusya'sının oyununa gelmeyecektir. Kırım'ın yabancı işgal güçlerinden derhal arındırılması ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün muhafazası dışında bir arayışın kesinlikle kabul edilmeyeceğini kamuoyuna arz ederiz."

4 yıldır kendilerine destek veren ve Kırım'ın Bahçesaray kenti ile Konak Belediyesi'ni 'Kardeş Şehir' yapan Başkan Tartan'a şükran borçlu olduklarını kaydeden Erdim Boray, "En büyük destekçimiz, Hakan Tartan'a teşekkür ederiz" dedi.

Kırım'ın özgürlük ve bağımsızlık için verdiği mücadeleye destek verdiğini kaydeden Başkan Tartan, İzmir'den Kırımlı soydaşlara birlik ve beraberlik mesajı gönderdi. Kırım Tatarlarının önderi Mustafa Cemilev Kırımoğlu ile iki yıl önce Bahçesaray ile Konak Belediyesi arasında kardeş şehir anlaşmasını imzalayan Başkan Tartan, "Bağımsızlık, özgürlük uğruna verilen mücadele çok önemli. Bütün Kırım Tatarlarına, soydaşlarımıza İzmir'den en içten sevgilerimizi, birlik ve beraberlik duygularımızı gönderiyoruz. Türkiye'den onlar için bir ses olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Gönülleri rahat olsun" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konak'tan Kırım'a Kardeş Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement