Kto Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Kto Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Kayseri Ticaret Odaı Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı.

31.10.2012 18:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Ticaret Odaı Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan Vali Şerif Yılmaz, havaalanı ve hızlı tren hattı ile ilgili müjdeler verdi. Yılmaz, TOBB tarafından Kayseri'ye Fen Lisesi yaptırılacağını söyledi.

KTO Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Kayseri Valisi Şerif Yılmaz da teşrif etti. Toplantının açılış konuşmasını KTO Meclis Başkanı Bekir Adıyaman yaptı. KTO hakkında Vali Yılmaz'a bilgi veren Adıyaman, alınan kararları oylamaya sundu.

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ PROBLEMİ TERÖR"

Ardından KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Ekim ayı yönetim faaliyet raporunu okudu. Vali Yılmaz'a toplantıya teşriflerinden dolayı teşekkürlerini sunan Mehmetbeyoğlu, Türkiye'nin son günlerdeki en önemli probleminin terör olduğuna değindi. Mehmetbeyoğlu, "Dünyanın hiçbir yerinde kimse terörle amacına ulaşamamıştır. Bundan dolayı PKK ve Meclis'teki uzantısı da amacına ulaşamayacaktır. Türkiye'nin 70 milyonun üzerindeki nüfusu sevinçte ve tasada ortaklık eden bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bu ülkede birlik ve beraberliğimizi tehlikeye atacak hiçbir teşebbüse izin verilmeyecektir." dedi.

"KARŞILIKSIZ ÇEK PROBLEMİ ÇÖZÜLMELİ"

Eylül ayı toplantısında değindiği üzere, karşılıksız çek probleminin Türk ticaretinin en önemli problemlerinden olduğunu dile getiren Mehmetbeyoğlu, Türkiye'nin en zor coğrafyalardan birinde yer aldığını, bu coğrafya içerisinde güçlü durmasının en önemli unsurlarından birinin, siyasi güç dışında ekonomi olduğunu ifade etti. Mehmetbeyoğlu, bundan dolayı, Türk özel teşebbüsünün birkaç aydan bu yana belini büken karşılıksız çek problemini çözecek düzenlemelere gidilmesinin aciliyetini hatırlattı.

"ANAYASAL DÜZENLEMELER ÖNEMLİ"

Mehmetbeyoğlu, söz konusu reformların ön ayağının yeni düzenlenecek anayasadan geçtiğini belirtti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da sık sık belirttiği üzere, ihtilal anayasası ile söz konusu düzenlemelerin yapılmasının mümkün olmadığını dile getiren Mehmetbeyoğlu, "Daha güçlü bir devletin yolu daha güçlü bir anayasadan geçiyor." dedi.

Mehmetbeyoğlu, konuşmasının sonunda Vali Yılmaz'dan, havaalanının genişletilmesi ve Kayseri -Ankara hızlı tren hattına hız kazandırılması taleplerinde bulundu.

"KAYSERİ-YERKÖY HIZLI TREN HATTI İHALEYE AÇILACAK"

Mehmetbeyoğlu'ndan sonra kürsüye çıkan Vali Şerif Yılmaz, yakın zamanda Kayseri- Yerköy hızlı tren hattının ihalesinin açılacağı müjdesini verdi. Yılmaz, "Bunlar olması gerekenler. Çünkü, altyapınız var ise sanayide, eğitimde, ekonomide, sağlıkta merkez olursunuz. Ulaşım imkanınız yoksa, ne kadar fabrikanız olursa olsun gelişme şansınız yok. Türkiye'de bölünmüş yollarla sanayinin Anadolu'ya yayılması sağlandı. Kayseri bu açıdan şanslı, havayolu, demiryolu, karayolunun merkezinde. Bu, Kayseri'nin tecrübesiyle de alakalı. Bundan 4 bin yıl önde Kaniş-Karum'da ilk ticaret belgelerine ulaşıldı. Bu tecrübeler günümüze başarı olarak yansıyor. Bu başarının daha ileriye götürülmesi için hepimizin üzerine düşen görevi yapması gerekir." diye konuştu.

"HAVAALANI DOĞU'YA DOĞRU GENİŞLETİLECEK"

Yılmaz, bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile Kayseri Havaalanı'nın genişletilmesi konusunda görüşmede bulunduğunu da ifade etti. Bakan Yılmaz'ın havaalanının genişletilmesi konusuna olumlu yaklaştığını belirten Vali Yılmaz, "Sayın Bakanımız birkaç gün önce Kayseri'ye resmi olmayan bir görevden dolayı geldiklerinde kendilerine konuyu açtım. Havaalanının, sivil kısmının Doğu'ya doğru açılması konusuna kendileri de olumlu bakıyorlar." dedi.

"TOBB KAYSERİ'YE FEN LİSESİ YAPTIRACAK"

Yılmaz, bunun yanı sıra, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan Kayseri'ye Fen Lisesi yapılması konusunda söz aldıklarının da müjdesini verdi. Yılmaz, "Kayserili hemşerimiz olarak kendisine çok teşekkür ediyorum. Kayseri'ye büyük destek verdiler. Kayseri, son yıllarda hızlı göç aldığı için, şu anda ciddi bir derslik sorunu var. Türkiye ortalamasına bakıldığında üniversiteye öğrenci gönderme bakımından başarılı bir kent ama meslek lisesi için hedefimiz yüzde 65, biz şu anda yüzde 40'lardayız. Sınıf mevcudunda hedefimiz 24 ama halihazırda ikili öğretim veriliyor. Bu sorunların, devletin imkanları dışında hayırseverlerin destekleri ile çözülmesi gerekiyor. İnsan yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır, en önemli yatırımdır." şeklinde konuştu.

"KAYSERİ'DE TARIM VE TURİZM ATIL DURUMDA"

Yılmaz, Kayseri'nin dışarıya yansıyan yüzünün sanayi olduğuna, ancak tarım ve turizm potansiyelini gösteremediğine dikkat çekti. Erciyes Master Projesi'nin turizm ve hizmet sektöründe Kayseri'de büyük atılımlar gerçekleştireceğini ifade eden Yılmaz, "Yanı başımızda Kapadokya turizmden ciddi gelir elde ediyor. Ama biz, bu kültürel ve tarihi değerlerimize, Sultan Sazlığı ve Kapuzbaşı Şelaleleri gibi doğal güzelliklerimize rağmen turizmde atılım gerçekleştiremedik. Bu değerlerimizi tanıtmalı ve turizme ağırlık vermeliyiz. Devletin bu alanda işletmecilik yapması yanlış. Bu özel müteşebbisin işi ve biz de bu konuda her zaman özel müteşebbisin yanındayız." ifadelerini kullandı.

"ÇIRAKLIK BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ"

Yılmaz, çiftçi çocuğu olduğunu, ancak küçük yaşlardan beri Ankara ve Manisa'da çıraklık yaptığını, ticaretin kendisine, özellikle dürüstlük bakımından çok önemli tecrübeler kattığını belirterek sözlerine son verdi.

(SK)

31.10.2012 18: 13: 09

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kto Ekim Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement