Kütahya'daki Çatı Yangını - Son Dakika
Yerel

Kütahya'daki Çatı Yangını

Kütahya'da, geçen hafta 4 katlı binanın çatısında çıkan yangına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren itfaiye eri için tören düzenlendi.

06.09.2015 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'da, geçen hafta 4 katlı binanın çatısında çıkan yangına müdahale ettiği sırada yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren itfaiye eri için tören düzenlendi.

İtfaiye Müdürlüğü önündeki tören, hayatını kaybeden itfaiye eri Ömer Türk'ün öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yaptığı konuşmada, itfaiyecilik mesleğinin dışarıdan bakıldığı veya konuşulduğu kadar kolay bir meslek olmadığını söyledi.

Geçen hafta çıkan çatı yangınına itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale ettiğini, bu sırada Ömer Türk'ün yaralandığını anımsatan Saraçoğlu, "İtfaiyecilerimiz, hakikaten halkımızın zor anlarında yanında olan ve onlara yardım eden bir birimimiz. Bu birimimiz geçen hafta bir çatı yangınına kısa sürede müdahale etti. Müdahale sırasında Ömer Türk kardeşimizin, belki orada bir can veya mal kaybı olmasın diye gösterdiği çabası ve gayreti maalesef kendi hayatına mal oldu" dedi.

Türk'ün yaralanmasının ardından hemen hastaneye kaldırıldığını, yanık ünitesi için İzmir'e sevk edildiğini anlatan Saraçoğlu, şöyle devam etti:

"Olay anından itibaren arkadaşımızın durumu hakkında anbean bilgi aldık. İzmir'e sevki sonrasında itfaiye müdürümüzü ve arkadaşlarımızı oraya gönderdik. Kardeşimizin yanığının üçüncü derece olduğunu, çok da ileri derece olmadığını söylediler. Bununla sevinç duyduk. Ancak maalesef Ömer kardeşimizi kurtaramadık, hayata bağlayamadık. Demek ki Rabbim onu bizden daha çok seviyormuş ki onu yanına aldı. Ömer kardeşimizin bu kısacık ömründe hakikaten güzel intibalar bıraktığını, güzel bir şekilde ayrıldığını görüyoruz. Belediye olarak bu kardeşimizin hem hanımına hem de evlatlarına sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Artık onlar bizim evlatlarımız. Var olduğumuz müddetçe Ömer kardeşimizin emanetine inşallah hep birlikte sahip çıkacağımızın sözünü veriyorum."

Eşi ve oğlu tabuta sarılarak ağladı

Duaların ardından törene katılanlardan helallik alındı.

Törene, itfaiyeci üniformasıyla katılan Türk'ün eşi Zekiye ve 10 yaşındaki oğlu Burhan Türk, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Törene, Türk'ün ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra İstanbul, Ankara, Manisa, Antalya, Balıkesir ve Kocaeli'den gelen itfaiyeciler katıldı.

Türk'ün cenazesi, merkeze bağlı Bayat köyü camisinde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kütahya'daki Çatı Yangını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement