CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir? - Son Dakika
Magazin

CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir?

CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir?

Ünlü oyuncu Levent Üzümcü, CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı oldu. Listede adı bulunan sanatçının hayatı ise merak konusu oldu. İşte, Levent Üzümcü'nün hayatı hakkındakiler...

20.02.2019 09:14  Güncelleme: 09:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılların tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü, siyasete atılmaya karar verdi. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Listesi'nde aday olarak yazılan Üzüm'ün hayatı hakkındakiler araştırılmaya başlandı. Peki, Levent Üzümcü kimdir, kaç yaşındadır? Cevapları haberimizden bulabilirsiniz...

LEVENT ÜZÜMCÜ KİMDİR?

Levent Üzümcü, 1972'de İzmir'de doğdu. Karşıyaka'da geçen çocukluk ve yine İzmir'in Hatay semtinde geçen gençlik yıllarından sonra, Eskişehir'de konservatuarda okudu. Konservatuar yıllarından itibaren genellik "Jön" karakterleri oynatılmak istense de kendisi daha çok komedilerde oynamak istedi. Üniversite yıllarında bir gençlik festivali kapsamında İstanbul'a geldi. Daha sonra uzun yıllar çalışacağı İstanbul Şehir Tiyatroları - Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'ne ilk çıkışı olacaktır. Aynı zamanda bu festival esnasında daha sonra aşık olup evleneceği eşi Ebru ile tanıştı. Konservatuardan mezun olduktan sonra aldığı teklif üzerine Bursa Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı, burada tam 6 premier yaptı, "Muammer Muammer" adlı oyunun Anadolu turnesi ile Türkiye'nin pek çok yerini gezdi. Ayrıca Bursa'da AS TV'de canlı yayın sunuculuğu yapmaya başladı ve bir yayın sezonu boyunca devam etti.

CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir?

ŞEHİR TİYATROLARINDA YÖVMİYELİ OYUNCU OLDU

Levent Üzümcü İstanbul'a yerleşmeye karar verdi ve İstanbul Şehir Tiyatroları'nda yövmiyeli oyuncu olarak çalışmaya başladı. Şubat 1997'de Ebru ile sade bir nikah töreniyle evlendiler. Bu dönemden sonra Levent Üzümcü dizilerde rol almaya başladı. Önce "Küçük İbo", ardından "Bir Umu"t adlı dizilerde rol aldı. 1998 yılının mart ayında askere giden Üzümcü, askerlik görevinin ardından eğitimini Kaliforniya'da sürdüren eşinin yanına gitti. Kendisi burada hem yabancı dil konusunda hem de Los Angeles Film Okulu'nda oyuncu yönetmenliği konusunda dersler aldı. 2001 yılının Temmuz ayında Türkiye'ye döndüler. Levent Üzümcü önce bir reklam anlaşması yaptı ardından da dizilerde oyuncu yönetmeni ve oyuncu olarak görev aldı.

CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir?

AVRUPA YAKASI DİZİSİ İLE ÜNÜNE ÜN KATTI

Bunun yanında şehir tiyatrolarında da çalışmaya başlayan Üzümcü,televizyon için çalışmaya da devam etti. Evdeki Yabancı, Biz Size Aşık Olduk, Serseri Aşıklar derken 2004 yılında Avrupa Yakası devam etti. Levent Üzümcü halen İstanbul Şehir Tiyatroları ve değerli oyuncular Kemal Kocatürk, Bahtiyar Engin ve Yıldıray Şahinler ile beraber İstanbul Halk Tiyatrosu'nun kuruluşunda rol alıyor. Ayrıca 2005 yapımı Beyza'nın Kadınları ve 2006 yapımı Kaçan Fırsatlar Limited sinema filmlerinde rol aldı. Ada ve Batu adında iki oğlu bulunuyor.

Son Dakika Magazin CHP İstanbul Şişli Belediye Meclis Üye Adayı Levent Üzümcü Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement