MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir? - Son Dakika
Güncel

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

MHP\'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

MHP'li kaynaklar tarafından 31 Martta'ki yerel seçimlerde MHP adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olacağı söylenen Bedrettin Dalan vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Bedrettin Dalan kimdir, kaç yaşındadır? İşte, merak edilenler..

31.10.2018 14:45  Güncelleme: 14:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel seçimler için adı MHP ile birlikte anılan Bedrettin Dalan konuyla ilgili açıklama yaparak "Hangi partiden teklif gelirse gelsin kabul etmeyeceğim. O defteri kapattım. Şu anda ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyorum. Bana ulaşan bir teklif yok. Teklif gelse de kabul etmem. Aklımı peynir ekmekle yemedim" dedi.Peki,Bedrettin Dalan kimdir?

BEDRETTİN DALAN KİMDİR?

Bedrettin Dalan, 18 Temmuz 1941'de Eskişehir'de dünyaya geldi. Halil Duran Bey ve Hünkar Hanımın oğlu olan Dalan aslen Bayburtludur. İlkokula Eskişehir'de başladı, babasının Demiryolları İşletmesinden emekli olduktan sonra Aydın'ın Germencik ilçesine taşındıkları için ilkokul eğitimini burada tamamladı. Ortaokul ve liseyi Aydın'da bitirdi. 1959'da İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Fakültesine girdi ve 1963 yılında bu fakülteden Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu.

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

KARİYERİNDE HIZLA YÜKSELDİ

Çalışma hayatına Devlet Demiryolları İşletmesinde otomatik sinyalizasyon sistemi ve kontrol şebekesi kuruluş çalışmalarında Proje Mühendisi olarak başladı. Askerlik görevi nedeniyle 6 ay içinde Askeri Haberleşme Okulunu Mühendis subay olarak tamamladı ve 18 ay boyunca Jet Üssü Hava Kontrol Kulesinde Haberleşme Müdürü olarak hizmet etti. Askerlik hizmetinin ardından YTONG İnşaat Malzemeleri Firmasında çalışmaya başladı. Elektrik bakım mühendisi olarak göreve başladığı kurumda bir yıl sonra tüm tesisten sorumlu Bakım Başmühendisi oldu. Vakko kompleksi inşa edilirken buraya Teknik Müdür olarak atandı. Daha sonra modern üretim tesisini yönetmek ve koordine etmek için Gümüşsuyu Halı Şirketine girdi.

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

YEDİ SANAYİ KURULUŞUNDA YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLARAK GÖREV YAPTI

1977 yılında tekstil makineleri ve aletleri üretmek üzere kendi şirketini kurdu. Aynı zamanda Süzer Dış Ticaret Grubunda başkan yardımcısı oldu. Tekstil endüstrisindeki büyük kuruluşlara teknik danışman olarak uzun süre hizmet verdi. Ayrıca yedi sanayi kuruluşunda Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanı olarak görev yaptı.

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

ANAP KURUCU ÜYESİ

Bedrettin Dalan, ANAP Kurucu Üyeliği yaptıktan sonra 1984 yerel seçimlerinde ANAP'tan İstanbul Belediye Başkanı seçildi. Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfını kurdu. 1989'da Belediye Başkanlığından ayrıldıktan sonra kurucu olduğu ANAP'tan istifa etti. 17 Mayıs 1990'da Demokrat Merkez Partisini kurdu ve partinin Genel Başkanlığına seçildi. 14 Mayıs 1991'de DMP, DYP ile birleşti. DYP listesinden 19. dönem İstanbul milletvekili seçilerek parlamentoya girdi. 15 Ekim 1995'te DYP'den istifa etti. Bu tarihten sonra çeşitli kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ'NİN KURUCLARINDAN

Farklı kuruluşlarda yöneticilik ve yönetim kurulu başkanlığı üyeliği yapan Bedrettin Dalan, önce İstek Vakfı'nı kurdu ve vakfın genel başkanı oldu. Ardından vakıf pek çok eğitim kurumu açtı. Bunlardan biri 1996 yılında kurulan Yeditepe Üniversitesi idi.

MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir?

KIRMIZI BÜLTENLE ARANMAK İSTENDİ

20 Ekim 2008'de yurt dışına çıkan ve bir daha dönmeyen Bedrettin Dalan, 12 Ocak 2011 tarihinde İrticayla Mücadele Eylem Planı davası kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca hakkında kırmızı bültenle yakalanma emri çıkarılmaya çalışılmış ancak çıkarılamamıştır. 30 Aralık 2011 tarihinde Mahkeme, İstek Vakfı malları hariç, Bedrettin Dalan'ın Türkiye'deki bütün mal varlığına el koydu. Hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılmasının ardından Dalan, 10 Mart 2015 tarihinde Türkiye'ye döndü.

Bedrettin Dalan, Ayseli Dalan ile evli ve Altay Burak Dalan ile Barış Dalan adında iki oğlu var.

Son Dakika Güncel MHP'nin İstanbul Adayı Olacağı İddia Edilen Bedrettin Dalan Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement