Sağlık Bakanı Akdağ ve Enerji Bakanı Yıldız Dindar'ın Taziyesi İçin Cizre'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanı Akdağ ve Enerji Bakanı Yıldız Dindar'ın Taziyesi İçin Cizre'ye Geldi

Sağlık Bakanı Akdağ ve Enerji Bakanı Yıldız Dindar\'ın Taziyesi İçin Cizre\'ye Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın taziyesine katılmak için Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi.

22.08.2012 16:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın taziyesine katılmak için Şırnak'ın Cizre ilçesine geldi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati, Milletvekilleri Mehmet Muş, M. Murtaza Yetiş, Vedat Demiröz, Seyit Sertçelik, Abdurrahim Akdağ ile Faruk Işık, Cizre'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar'ın kardeşi Ramazan Dindar'ın taziyesine katılmak için Cizre'ye geldi. Mardin'den helikopterle Cizre'ye gelen Bakan Akdağ ve Yıldız'ı Şırnak Valisi Vahdettin Özkan ve Cizre Kaymakamı Şenol Koca, Cizre Tank Taburunda karşıladı. Heyet akabinde geniş güvenlik önlemleri altında taziye yerine geçti. Heyeti Cizre Mezarlığı önünde AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, AK Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Demir, AK Parti İlçe Başkanı Uğur Özalp ve çok sayıdaki vatandaş karşıladı. Bakanlar ve beraberindekiler daha sonra Cizre asri mezarlığına geçip, Ramazan Dindar'ın mezarını ziyaret ettikten sonra taziye yerine geçti. Taziye yerinde AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve yakınlarına başsağlığı dileyen bakanlar, bir müddet taziye yerinde hayatını kaybeden Ramazan Dindar için dua okudu. Yaklaşık iki saat boyunca taziye yerinde kalan bakanlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selam ve taziye dileklerini Mehmet Emin Dindar ve yakınlarına ilettikten sonra taziye yerinden ayrıldı.

Taziye çıkışında gazetecilere açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zelkif Kazdal, böyle bir saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını söyledi. Kazdal, "Başbakanımızın taziyelerini ve başsağlığı dileklerini iletmek için bu ziyaret sebebi ile aranızda bulunuyoruz. Bir kez daha merhuma cenaba haktan rahmet diliyoruz. Elbette biz inanmış insanlar olarak Müslüman bir millet olarak bir insanın öldürülmesini alemin katledilmesi, öldürülmesi gibi görüyoruz. Bu ve benzeri olayların yaşanmamasını temenni ediyoruz. İnsanlıktan nasibini almış olsalar herhalde biraz kutsalı bulunanlar bu milletin kutsallığına saygı duyarlar. En kutsal şey Allah'ın eşrefi mahruk olarak yaratmış olduğu insan için candır. Buna saygı göstermemiş olmak insanlık dışı bir eylemdir. Biz bu vesile ile şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Cenab-ı Hak cennet ayrılığı vermesin, cenneti ile cemali ile cennet eylesin. Eşine, çocuklarına, kardeşlerine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyoruz" dedi.

Kazdal, "Bunun faili çok uzun sürmeyen bir zaman içerisinde mutlaka ama mutlaka yakalanıp adalet karşısına çıkartılacak laik olduğu cezayı da bulacaktır. Bu aile kıymetli bir aile, ilk şehitleri de değil. Bundan önce de değişik zamanlar da kaybettiği kardeşleri oldu demek ki tahammül güçleri fazla, dereceleri yüksek böyle bir aileye bu ve benzeri taşıyabilecekleri bir yük veriliyor, Allah kolaylık ve sabır versin bir kez daha Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

"Biz bu milleti bir vücudun parçası gibi görüyoruz" diyen Kazdal, "Biz millet olarak kardeşiz. Kardeşliğimizin gereğini tarih boyunca idrak ettik, bugün de yarın da birlik ve beraberlik içerisinde devam ettireceğiz. İnsanların hangi etnik yapıdan olduğu değil hangi değerlere bağlı olduğu önemlidir. Bu değerleri taşıyan bu millet yangınında, selinde her türlü musibetinde, belasında birbirinin yanındadır olmaya devam edecektir" dedi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha sonra Cizre'den ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanı Akdağ ve Enerji Bakanı Yıldız Dindar'ın Taziyesi İçin Cizre'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement