Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika
Güncel

Siyasi Partilerde Bayramlaşma

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Biz, bugünkü ümmetin yaşadığı sıkıntıları, sıkıntıyı yaşatanların çok güçlü ve zalim olduğu için değil, Müslümanlar devletler bazında dağınık olduğu için yaşadığını görüyoruz.

02.09.2017 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Biz, bugünkü ümmetin yaşadığı sıkıntıları, sıkıntıyı yaşatanların çok güçlü ve zalim olduğu için değil, Müslümanlar devletler bazında dağınık olduğu için yaşadığını görüyoruz." dedi.

Kurban Bayramı dolayısıyla siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu başkanlığındaki heyet, HÜDA-PAR'ı ziyaret etti.

Gündoğdu, Myanmar'da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliama değinerek, AK Parti ve milletin mazlumların yanında bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşunun, hem millet hem de ümmet için çok önemli olduğunu kaydeden Gündoğdu, son yıllarda sadece İslam dünyasında değil, Batı dünyasında da Türkiye'nin dünya mazlumlarına kucak açmada bir sempati ve destek olduğunun görüldüğünü vurguladı.

Gündoğdu, "Biz, bugünkü ümmetin yaşadığı sıkıntıları, sıkıntıyı yaşatanların çok güçlü ve zalim olduğu için değil, Müslümanlar devletler bazında dağınık olduğu için yaşadığını görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Sohbet sırasında Olağanüstü Hal Komisyonu'nun iki yıllık bir süreyle kurulduğuna değinen Gündoğdu, amaçlarının ise bir tek hainin cezasız kalmaması, bir tek masumun da zarar görmemesi olduğunu kaydetti.

Gündoğdu, yeniden görevden almaların ve iadelerin bulunduğunu belirterek, "Evet bir darbe girişimi oldu, bunu hafife asla alamayız. Ama bu halin, geçmiş hiçbir olağanüstü hal ile kıyaslanamayacağını, vatandaşın doğuştan gelen tüm haklarını gözeten bir hal olduğunu, bu halin PKK'yı ve FETÖ'yü gömme hali olduğunun altını çiziyorum." dedi.

HÜDA-PAR İstanbul İl Başkanı Elibüyük de ülkenin, 15 Temmuz darbe girişimiyle Olağanüstü hal (OHAL) sürecine girdiğini hatırlatarak, parti olarak ilk günden itibaren OHAL'in aslında olması gerektiğini ifade ettiklerini aktardı.

Türkiye'nin normalleşmesi gerektiğini düşündüklerini belirten Elibüyük, "OHAL ile son zamanlarda kamuoyuna da yansıyan birtakım mağduriyetlerin ve suistimallerin yaşandığını, artarak da devam ettiğini görüyoruz. Bu suistimallerin, hükümeti ve ülkemizi zor durumda bırakacağını düşünüyoruz. O yüzden ülkenin normalleşmesi için de OHAL'in bir an önce sonlandırılıp, bu tür suistimaller ortaya çıktığında da sorunlar hakkında kamuoyunu tatmin edecek adımların atılması gerektiğini düşünüyoruz." diye konuştu.

Öte yandan AK Parti ve CHP heyetleri, Demokrat Parti'yi (DP) ziyaret etti.

Ahmet Gündoğdu, Myanmar'da yaşananlarla ilgili hem vatanında öldürülme ve sürgün edilmenin hem de sürgün edildiği yerde içeriye kabul görmemenin söz konusu olduğunu kaydetti.

Batı'nın uygarlık standardına işaret eden Gündoğdu, "İnşallah bunu da devlet-millet kaynaşmasını daha da güçlendirerek, ekonomimizi daha da büyüterek hem siyaseten güçlü olup, zulümleri siyasi duruşla engelleme anlayışımızı hem de nerede mazlum, yoksul varsa kucaklama anlayışımızı geliştireceğiz. Bunu partiler üstü bir mesele olarak algılamak, değerlendirmek lazım." dedi.

DP Siyasi İşler Başkanı Muhammet Kelleci de duaların, gayretlerin ve yardımların Myanmar'daki insanlarla beraber olduğunu belirterek, "Mazlumun yanında olmak kadar büyük bir fedakarlık, büyük bir duruş olduğunu da sanmıyorum. Biz millet olarak böyle tanındık, böyle de devam edeceğiz inşallah." diye konuştu.

"Sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeye hazırız"

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet de DP'yi ziyaret ederek, Kurban Bayramı'nı kutladı.

Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı "Adalet yürüyüşü"ne verdikleri destekten dolayı DP'ye teşekkürlerini iletti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Cumhurbaşkanlığına bağlanan Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı'na ilişkin de Levent Gök, "İktidarın keyfi uygulamaları karşısında hepimizin ortak bir çabası kaçınılmaz. Biz, bu çabada sorumluluğumuzun gereğini yerine getirmeye hazırız." değerlendirmesinde bulundu.

Kelleci de adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin olamayacağını vurgulayarak, "Her geçen gün OHAL Kanunu'ndan da istifade etmek suretiyle gerçekten çok büyük bir baskı uygulanıyor. Tam bir keyfi idareye doğru gidiliyor." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Siyasi Partilerde Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement