Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda - Son Dakika
Güncel

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda

Son dakika! Koronavirüsle mücadele kapsamında toplantılar yapmak üzere Bursa'ya giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda" ifadelerini kullandı.

23.10.2020 11:38  Güncelleme: 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs mücadelesinde sağlık ekipleriyle bir gün geçirmek üzere Bursa'ya geldi ve salgının seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca'nın son dakika açıklamalarından öne çıkanlar;

"Bir çalışma gününü burada geçirmek üzere birlikteyiz. Bilindiği gibi bu çalışma sadece hasta tedavi ederek başarıya ulaşmaz. Önce durum değerlendirmemizi yaptık.

"ŞEHİRLERİMİZİ DOLAŞIP ÇAĞRILARIMIZI TEKRARLIYORUZ"

Şehirlerimizi dolaşıp çağrılarımızı tekrarlıyoruz. Tedbirlere uyun. Tedbirlere uymazsak başarıyı yakalamamız gecikebilir. Burada şehir hastanesini de inceleyecek ve burada çalışacağız. Ardından Balıkesir'e de gideceğiz.

"GEREKLİ BİLGİLERİ AKŞAM PAYLAŞACAĞIZ"

Son durumu öğrenmek isteyen yurttaşlarımız için de gerekli bilgileri akşam yapacağımız açıklamalarda paylaşacağız. Şimdiden dikkat çekmek istiyorum. Koronavirüs salgını Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiştir.

"İL BAZINDA AYRI AYRI TOPLANTI YAPACAĞIZ"

3 milyonu aşkın nüfusuyla Bursa, Kovid-19'a karşı verdiğimiz savaşın merkezlerinden biridir. Sosyal hareketliliği ve diğer şehirlerle yoğun ilişkileri önemini daha artırıyor. Burada kazanacağımız başarı, Bursa ile sınırlı kalmayacak, tüm ülkeyi olumlu yönde etkileyecektir. Ziyaretlerimize yoğun bir program sığdırdık. Bu açıklamanın ardından Bursa Şehir Hastanemizi ziyaret edeceğim. Daha sonra Bursa'dan başlayarak Balıkesir, Bilecik, Çanakkale ve Yalova İl Sağlık Müdürlerimiz, hastane başhekimlerimiz, sahada görevli koordinatörlerimizle il bazında ayrı ayrı toplantı yapacağız.

"5 GÜN İSTANBUL'DA OLACAĞIM"

Buradan İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ını bulmuş durumda. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da olacağım.

"İBB BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPMAYI PLANLIYORUM"

İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bilim Kurulu toplantısını da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bugün denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Sağlık çalışanlarımız, her gün fedakarlığın yeni bir örneğini gösteriyor. Onların hastaları iyileştirmek için gösterdiği çabayı, bizler de tedbirlere uymak için gösterelim"

Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Salgın tüm Türkiye\'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda

Son Dakika Güncel Son Dakika! Sağlık Bakanı Koca: Salgın tüm Türkiye'de yeniden tırmanışa geçmiş durumda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • hakan: o halde neden okulları yüzyüzeye açıyorsunuz. uzaktan eğitim olsun. 17 2 Yanıtla
  • hadi : hadi ya nezaman düşüşe gectiki herşeyi serbest bıraktınız tabiki tırmanışa gececek ne bekliyordunuz azalmasını bu günler daha iyi günler sen bide okular acıldıgında gör bakalım bakan nolacak 16 3 Yanıtla
  • Limoni: Ünv'leri de açın. 11 4 Yanıtla
  • ert...: boş konusuyon boşşş.hakkımı helal etmiyorum size..herseyi serbest bıraktın para gelsin diye simdide salgın yayıldı diyon..baknlık yapamayacaksanız niye bakan oluyorsunuz .. 10 5 Yanıtla
  • hiç bir şey cezasız kalmaz Allah büyük, anlayana::: ülkemize tatil için gelen turistler ne alemde, hayat onlara güzel onlar ayaklı para virüs onlara dokunmuyor. Allah için yalan konuşmayın, ekonomi batmış durumda sizin derdiniz virüs, başka ülkelerin iç işleri, her şeye maydanoz olmayın kendi ülkenizle ilgilenin diyeceğim ama anlamazsınız. sorun değil cumhurbaşkanı 88 bin, millet vekilleri 20 ile 30 bin alırsa ödenekler hariç, garibanı kimse düşünmez. ülkedeki kadın cinayetleri çocuk istismarları bunları kim görüyor, Allah görüyor, merak etmeyin. 9 2 Yanıtla
  • gerçekler: günaydın yeni mi anladınız sayın bakan aylardır vakalar artıyor 7 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Arkadaşlar kimse kızmasın, önüne ne kağıdı konuyorsa o da onu okuyor, haftaya başka bir yazı konur onu okur, çok da şey yapmayı yani :) 7 0 Yanıtla
  • COVİD 20: KIŞ AYLARI YAKLAŞTI TAM KIŞ AYI OLSUNDA ONDAN SONRA YASAKLAR BAŞLAR NASIL OLSA SOĞUK DİYE KİMSE EVİNDEN ÇIKMAYACAK . DAHA SEZON KAPANMADI YANİ :) 5 1 Yanıtla
  • PSİKOLOG: Sayın bakan kusura bakmayın biz sağlık bakanı değiliz bilgimiz sizin kadar olmasa da!!! belki de daha fazlada olabilir!!! kış geldi grip vakalarnın artması normal değil mi artık herşeye korona demekten ne zaman vazgeçeceğiz? 1 3 Yanıtla
  • dogru: buyuk sehırlerı kapat gırıs cıkısları ne beklııyosunuz mecburıyet dısında salma yaz bıttı artık dısardanda yabancı almayın 2 1 Yanıtla
  • Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı
    09:24 Hakkari'de Haftalık Asayiş Toplantısı Yapıldı

    Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik başkanlığında haftalık asayiş toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, geçen hafta meydana gelen olayların analizi yapıldı ve başarılı operasyonlar değerlendirildi.

  • Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor
    09:23 Bacağı Kesilen İbrahim, Tedavi İçin Uzun Yolculuklar Yapıyor

    Kemik kanseri nedeniyle bir bacağı kesilen İbrahim, tedavi olabilmek için saatlerce yolculuk yapmak zorunda kalıyor. İbrahim ve ailesi, Denizli'de tedavi olmak istiyor ve yetkililerden yardım bekliyor.

  • Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı
    09:23 Mersin'de PKK/KCK operasyonunda 11 zanlı gözaltına alındı

    Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışma başlattı. Operasyon kapsamında 11 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin örgüte karşı muhalif gördükleri kişileri tehdit ettiği, örgüt lehine slogan attığı ve terör örgütü propagandası yaptığı tespit edildi. Operasyonda 1 ruhsatsız tabanca, 23 adet fişek, 1 ruhsatsız av tüfeği ve örgütsel dijital materyal ele geçirildi.

  • Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı
    09:22 Nvidia, Yeni Yapay Zeka Çipini Tanıttı

    ABD'li çip devi Nvidia, bazı işlemleri önceki çiplerden 30 kat hızlı yaptığı söylenen yeni yapay zeka çipini tanıttı. B200 'Blackwell' çipi şirketin yıllık yazılım konferansında, CEO Jensen Huang tarafından tanıtıldı. Nvidia, Amazon, Google, Microsoft ve OpenAI gibi büyük müşterilerinin bu yeni çipi kullanmasını beklediğini açıkladı. Ayrıca, toplantıda yeni yazılım araçları ve otomobillerde kullanılacak chatbot çipleri de tanıtıldı.

  • 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü
    09:20 7 Ekim'den bu yana bir ilk! İsrail, Kassam Tugayları lideri Mervan İssa'yı öldürdü

    ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın liderlerinden Mervan İssa'nın İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıkladı. İssa, 5 aydan uzun süredir devam eden savaşta ölen en üst düzey Hamas yetkilisi oldu.

  • Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
    09:16 Alaşehir'de Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

    Alaşehir'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" etkinliği yapıldı. Etkinlikte, öğrenciler şiir okudu, gaziler anılarını paylaştı ve hediye paketi verildi.

  • Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi
    09:16 Kemalpaşa'da Gaziler ve Şehit Aileleri Onuruna İftar Programı Düzenlendi

    Kemalpaşa ilçesinde yaşayan gaziler ve şehit aileleri için iftar yemeği programı düzenlendi. Kaymakam Musa Sarı, devletin desteklerini dile getirirken, AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Programa ilçe jandarma komutanı, ilçe emniyet müdürü ve dernek başkanı da katıldı.

  • Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
    09:15 Mersin merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada 2 cep telefonu, 2 sim kart ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.

  • Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı
    09:14 Kırıkkale'de Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı

    Kırıkkale'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı
    09:09 Mersin merkezli operasyonda göçmen kaçakçısı 3 organizatör yakalandı

    Mersin merkezli 3 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda göçmen kaçakçılığı yapan 3 organizatör yakalandı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada cep telefonları, sim kartlar ve 38 bin 700 TL ele geçirildi.


Advertisement