Sualtı sporlarında üç büyük uluslararası heyecanda geri sayım - Son Dakika
Güncel

Sualtı sporlarında üç büyük uluslararası heyecanda geri sayım

11. CMAS Sualtı Ragbisi Dünya Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Sualtı Ragbisi Bayan Milli Takımı'mız yarın Amerika ile karşılaşacak.

26.07.2019 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) sualtı sporları milli takımları, Avusturya'daki 11. CMAS Sualtı Ragbisi Dünya Şampiyonası, Mısır'daki 16. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası ve İspanya'daki 16. CMAS Sualtı Hokeyi Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Milli takım ve sporcularımızın üç ayrı şampiyonlukta da hedefinin madalya kürsüsü olduğu belirtildi.

SUALTI RAGBİSİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU İÇİN İLK MAÇIMIZA YARIN ÇIKIYORUZ

Bayan Milli Takımı'mızın mücadele edeceği A Grubu'nda Almanya, Amerika ve İspanya takımları yer alıyor. Erkekler ve bayanlarda yapılan Dünya Şampiyonası'na bayanlarda toplam 14 ülke katılıyor. Eleme maçlarında B Grubu'nda Kolombiya, Danimarka, Avusturya, C Grubu'nda Norveç, Avustralia, İtalya, İngiltere ve D Grubu'nda İsveç, Finlandiya, Canada takımları mücadele edecek.

Geçen yıl sualtı ragbisi genç bayanlarda dünya şampiyonu olan Türkiye, benzer başarıyı büyüklerde de yakalamak için güçlü rakiplerine karşı mücadele edecek. Türkiye, genç erkeklerde de 2018'de dünya üçüncülüğü unvanını kazanmıştı.

TSSF Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ömer Şenel başkanlığında Mısır'da bulunan Sualtı Ragbisi Bayan Milli Takımı'mızın antrenörlüğünü Tarkan Laleli yapıyor. Bayan Milli Takımı'mız Didem Özdem Pehlivan, Evrim Özsoy, Deniz Enginler, Gülce Banda Bingül, Özgüm Öcül, Ekin Kalaycıoğlu, Neclanur Çağan, İdil Altan, Dilan Karcılar, Buse Gündüz, Zelal Kaya ve Belis Özoğul'dan oluşuyor.

GENÇ MİLLİLER, MISIR'DA YENİ DÜNYA ŞAMPİYONLUKLARI İÇİN PALET VURACAK

16. CMAS Paletli Yüzme Dünya Gençler Şampiyonası Mısır'ın Sharm El Sheikh şehrinde 28 Ağustos-4 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu branşta ve yaş grubunda rekor düzeyde katılımın olduğu şampiyonada Türkiye dahil 29 ülke mücadele edecek. Geçen yıllarda genç bayan ve erkeklerde dünya şampiyonluğuna imza atan Türk Milli Takımı, bu başarılarını Mısır'da da devam ettirmek amacında.

Şampiyona için Mısır'da bulunan Paletli Yüzme Genç Erkek ve Bayan Milli Takımı kafile başkanı ve CMAS Paletli Yüzme Komisyon Üyesi Özgür Alemdar, geçen sezon Avrupa Gençler Şampiyonası'nda madalyalar kazanan Tuğcan Kaytar, Onur Berke Kuyumcu gibi sporcuların bu başarılarının dünya şampiyonluğuna yansımasını umduklarını belirterek, "Ayrıca bayanlarda Beril Ülker gibi yeteneklerimizin de parlamasını bekliyoruz. Diğer yandan 4x100 ve 4x200 metrede, ayrıca 4x50 metre karma bayrak takımlarımızı da madalyaya yakın görüyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Özgür Alemdar başkanlığında, Reşit Çevir, Ali Göz, Eşref Ayvaz antrenörlüğündeki Paletli Yüzme Genç Bayan Milli Takımı'mızda Buse Çeliker, Ceren Güran, Selin Aksu, Ela Çeltik, Beril Ülker, Nisanur İlkim Erzurumlu ve Miray Tunçel yer alırken, Erkek Milli Takımı'mız Yiğit Yılmaz, Onur Berke Kuyumcu, Tuğcan Kaytar, Mehmet Emre Çolaklar, Kaan Demir ve Kerem Vatansever'den oluşuyor.

SON AVRUPA ŞAMPİYONU TÜRKİYE, YENİDEN ŞAMPİYON OLMAK İÇİN İSPANYA'DA

İspanya'nın Castellon de la Plana şehrinde 30 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 16. CMAS Sualtı Hokeyi Büyükler Avrupa Şampiyonası, erkeklerde son Avrupa Şampiyonu olan Türkiye'nin Portekiz ile yapacağı maçla başlıyor.Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi Sualtı Hokeyi Bayan ve Erkek Milli takımlarımız temsil edecek. Erkeklerde Türkiye, Fransa, İtalya, Portekiz ve İspanya, bayanlarda Fransa, Türkiye, İspanya ve İngiltere finale adını yazdırmak için mücadele edecek.

Sualtı hokeyinde Avrupa Şampiyonası'nın favori takımları arasında değerlendirilen Türkiye, aynı zamanda 2017'de yapılan son Avrupa Şampiyonluğu'nda erkeklerde şampiyonluğun ve yine erkeklerde 2018'deki dünya üçüncülüğünün de sahibi.

Sualtı Hokeyi Milli Takımı'mız bayanlarda Begüm Arıkan, Duygu Mert, İrem Arı, Deniz Akbıyık, Selin Arslan, Elif Başlı, Senem Yosuntaş, Burcu Akad, İrem Kökbaş, Kübra Beril Arıkan, İlke Karagöz ve İlayda Ceren Kutlu'dan, erkeklerde İsmail Sarıkaya, Fatih Çakar, Bilal Emin Kahraman, Mert Erol, Mert Doğan, Ahmet Efecan Ay, Hakan Kutlu, Fırat Karabul, Muhammed Taha Çevik, Volkan Ziya Aksu, Sina Demirtaş ve İbrahim Gençgil'den oluşuyor. Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen başkanlığında ve Milli Takım Antrenörü Kadir Kırlıoğlu yöntemindeki Milli Takım kafilesinde antrenörler Duygu Ay Ilı ve Kerim Deniz Çeliköz de yer alıyor.

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen yaptığı açıklamada, "Paletli Yüzme Bayan ve Erkek Milli Takımı'mıza, Sualtı Ragbisi Bayan Milli Takımı'mıza ve Sualtı Hokeyi Bayan ve Erkek Milli Takımı'mıza gönülden başarılar diliyorum. Üç ayrı şampiyonada da ülkemiz güçlü bir pozisyonda. İyi dereceler elde edeceğimize inanıyorum. Aynı anda ülkemizi İspanya'da, Mısır'da ve Avusturya'da temsil ediyoruz. Heyecanlı ve kararlıyız. Milli takımlarımız iyi bir hazırlık süreci geçirdi. Umutlarımızın yeşermesini ve ülkemize madalya ile dönmeyi hedefliyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sualtı sporlarında üç büyük uluslararası heyecanda geri sayım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement