Sürgündeki Doğu Türkistanlılar Tokyo'da Bir Araya Gelecek - Son Dakika
Güncel

Sürgündeki Doğu Türkistanlılar Tokyo'da Bir Araya Gelecek

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin 7'nci Dönem Parlamento Seçimleri ve İstişare Toplantısı 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Tokyo'da gerçekleştirilecek.

09.11.2015 15:20  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2004 yılında ABD parlamento binası içinde kurulan Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin 7'nci Dönem Parlamento Seçimleri ve İstişare Toplantısı 12-15 Kasım 2015 tarihleri arasında Japonya'nın başkenti Tokyo'da gerçekleştirilecek.

Türkiye, Amerika, Kanada, İsveç, İngiltere, Almanya, Avustralya, Norveç, Tayvan, Macaristan gibi ülkelerden hükümet mensubu sürgünde seçilmiş milletvekilerinin katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıda diasporadaki Doğu Türkistanlılar, sürgündeki Cumhurbaşkanı, Parlamento Başkanı ve Başbakanlarını seçecekler.

Türk-Çin, Japonya-Çin, ABD-Çin ilişkilerinin ele alınacağı toplantıda Sürgündeki Doğu Türkistan Milli mücadelesinin 5 yıllık stratejik planlaması da tespit edilecek. Sürgündeki Doğu Türkistan temsilcilerinin Japon Parlamentosu'nu, Tokyo Camisi Kültür Merkezi ile Soho Üniversitesi'ni ziyaret edecekleri belirtildi. Toplantıya; Macaristan, Tayvan, Kanada ve Türkiye'den 'gözlemciler'in de katılacağı öğrenildi. Sürgün Toplantısı'na "gözlemci" sıfatıyla katılacak olan Türkçe konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan'nın verdiği bilgiye gore; Tokyo'da "İsmail Bey Gaspıralı 2015 Ödülleri" Tokyo'da dağıtılacak.

Çin zindanlarında 12 yıl hapis yatmış olan Avustralya vatandaşı Ahmet İgemberdi'nin "Cumhurbaşkanı" olduğu Sürgün Hükümet'in "Başbakanlık" görevini ise Türk vatandaşı İsmail Cengiz sürdürüyor. Sürgün Hükümet içinde Hızırbek Gayretullah, Eyüp Akyol, Yakup Can, M. Ali Engin, Serkan Dinçtürk gibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Doğu Türkistan kökenliler de görev yapıyor. - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sürgündeki Doğu Türkistanlılar Tokyo'da Bir Araya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement