TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Avrupa, büyüyen ve gelişen bir Türkiye istemediği için 'Hayır' cephesinde yer alarak gerçek yüzünü göstermektedir.

11.03.2017 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, "Avrupa, büyüyen ve gelişen bir Türkiye istemediği için 'Hayır' cephesinde yer alarak gerçek yüzünü göstermektedir." dedi.

Aydın, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar ile depremin meydana geldiği Samsat ilçesini ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.

Deprem bölgesindeki incelemesinin ardından Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsat ilçesindeki depremde hasarın büyük olduğunu söyledi.

920 binadan 725'inin ağır hasarlı, oturulamaz halde olduğunu dile getiren Aydın, tek tesellilerinin can kaybı yaşanmaması olduğunu, devletin halkı asla mağdur etmeyeceğini kaydetti.

Hollanda'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş iznini iptal etmesini kınayan Aydın, Avrupa'nın son zamanlarda ırkçılık ve İslamofobik davranışlar sergilediğini ve özellikle Türkiye karşıtı tavır aldıklarını, teröristlere destek verdiklerini, onlara kucak ve özel ofis açtıklarını, teröristlerin pankartlarının meydanlarda sallanmasına müsaade ettiklerini dile getirdi.

"Avrupa'da Orta Çağ'a dönüş var"

Aydın, Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi ülkelerin referandum çalışmalarında adeta "Hayır" cephesiyle beraber hareket ettiklerine dikkati çekti.

"Avrupa, son yaptıkları ile adeta kendisi ile çelişmektedir." diyen TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, şunları kaydetti:

"Eskiden Avrupa'da medeniyet vardı fakat şimdi Orta Çağ'a dönüş var. Avrupa ve Batı'da son zamanlarda insanlık ve dünya barışı adına son derece tehlikeli gördüğüm bir duruş sergileniyor. Kendinden olmayanları kabullenmeyen, kendi düşüncesi haricindeki düşünceleri kabul etmeyen bir hal alıyor. Bize bu tavrı koyan Avrupa, terör elebaşılarına telekonferans ile bağlanıyor. Cumhurbaşkanımızı toplantıya bağlamıyor, bakanımızın toplantılarını iptal ediyor. Bu, asla kabul edilir bir durum değil. Avrupa'nın bir an önce kendisine çeki düzen vermesi lazım.

Artık bilinmelidir ki eski Türkiye artık yok. Boyunduruk, esaret altında yönetilen bir Türkiye artık yok. Türkiye, tam bağımsızlık mücadelesinde, 16 Nisan'da önemli bir viraj geçecek. Avrupa, büyüyen ve gelişen bir Türkiye istemediği için 'Hayır' cephesinde yer alarak gerçek yüzünü göstermektedir."

Referandumdan sonra ülkenin bölüneceğini iddia edenlerin "Hayır" cephesine iyi bakmaları gerektiğini vurgulayan Aydın, "Hayır" cephesinde Türkiye'ye karşı PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerin hepsinin bir arada olduğunu söyledi.

Aydın, 16 Nisan'da "Evet" için atılan her oyun Türkiye'nin büyümesine ve gelişmesine karşı mücadele veren herkese ve özellikle Avrupa'ya adeta bir Osmanlı tokatı olacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanvekili Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement