TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Dağda, ovada, kırda, kentte herkes bilsin ki şehitlerin hesabı mutlaka sorulacaktır.

04.10.2017 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Dağda, ovada, kırda, kentte herkes bilsin ki şehitlerin hesabı mutlaka sorulacaktır." dedi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında toplandı.

Bahçekapılı ve siyasi parti temsilcileri Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki terör saldırısında şehit düşen askerlere ve hayatını kaybeden eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'ye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Fransa'nın Mulhouse kentinde bir konutta çıkan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet temenni etti. Usta, savcılığın yangının büyük ihtimalle kundaklama nedeniyle olduğunu açıkladığını hatırlatarak, "Avrupalı siyasetçiler yabancı düşmanlığı dilini kullanıyorlar. Bu tür olaylarda da bu dilin etkili olduğunu düşünüyoruz. Avrupalı siyasetçilere bu dili terk etmeleri gerektiğini ifade etmek istiyorum." diye konuştu.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ise Muğla'nın Fethiye ilçesinde yedi kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Bunların arasında 50'nin üzerinde yaşı olan üç kişi, 60'ın üzerinde olan bir kişi var. Bunlar sözüm ona silahlı örgüt mensubu olarak gözaltına alınıyorlar ve insanlık dışı muameleye maruz kalıyorlar. Anadan doğma soyulup, fotoğrafları güvenlik güçlerince çekilip teşhir ediliyorlar. Uygulamanın sorumlularının araştırılması ve yargı marifetiyle gereğinin yapılmasını talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 16 Nisan'da gerçekleştirilen anayasa referandumundan önce Başbakan ve başbakan yardımcıları tarafından "sandıktan evet çıkarsa terör biter" diye konuşmalar yapıldığını anımsatarak, "Bu sözleri yerine getiremeyenlerin ulusumuza verecekleri bir hesap yok mudur?" sorsunu yöneltti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da bu sabah güne acı bir haberle başladıklarını ve Hakkari'deki saldırıda 4 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını aktararak, "Dağda, ovada, kırda, kentte herkes bilsin ki şehitlerin hesabı mutlaka sorulacaktır. Devletimiz tüm kurumlarıyla beraber çok sert, net şekilde hukuk zemini içerisinde bu hesap sorma sürecini devam ettirecektir. Hem bu dünyada hem ahirette bu katillerin yakasında olacak ellerimiz." diye konuştu.

Bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü olduğunu anımsatan Turan, yaşadığımız kentlerin, üzerine bastığımız toprakların bizlerin olduğu kadar onların da hakkı olduğunu söyledi. Turan, Hayvanları Koruma Günü'nün temel amacının insanlara, hayvan sevgisini aşılamak, onların haklarına sahip çıkma duyarlılığını geliştirmek olduğuna işaret etti.

Öte yandan MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı "Türk sporu", CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan Arhavi ilçesinde yaşanan sel felaketi, AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ise "3 Ekim Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Günü" nedeniyle gündemdışı birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement