Turkcell ile Türk Kızılayı Arasında İyi Niyet Protokolü - Son Dakika
Güncel

Turkcell ile Türk Kızılayı Arasında İyi Niyet Protokolü

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell ile Türk Kızılayı arasındaki iyi niyet protokolüyle Turkcell'in Kızılay'a bu yıl içinde vereceği desteğin 5 milyon liraya çıkarılması hedefini teyit ettiklerini bildirdi.

31.05.2016 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell ile Türk Kızılayı arasındaki iyi niyet protokolüyle Turkcell'in Kızılay'a bu yıl içinde vereceği desteğin 5 milyon liraya çıkarılması hedefini teyit ettiklerini bildirdi.

Akça, Turkcell ile Kızılay'ın iyi niyet prokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, Turkcell ile Kızılay arasında geçmişten bu yana süregelen iş birliğini "yardım için güç birliği" ve bu alanda kapsamlı bir ortaklık olarak yeniden tanımlamak için bir araya gelindiğini söyledi.

Turkcell'in geçmişten bu yana özellikle afet ve ihtiyaç durumlarında teknolojisiyle Kızılay'ın yanında olmaya büyük özen gösterdiğini ifade eden Akça, şunları söyledi:

"Bu desteği, bağışlarımızla ve diğer destek çalışmalarımızla tamamladık. Bosna Hersek'ten Filistin'e, Somali'den Afganistan'a görüldüğü her yerde halka ümit veren, geçmişten miras aldığımız kardeşlik hislerimizi güçlendiren Kızılay ile böylesine yakın çalışma içinde olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Bugün de hem yardımlarımızı hem de teknoloji ve iletişim desteğimizi daha geniş bir kapsama oturtuyoruz. Turkcell ve Kızılay arasındaki ilişkiyi, güç birliği olarak perçinliyoruz. Bugün imzalayacağımız iyi niyet protokolüyle Turkcell'in Kızılay'a bu yıl içinde vereceği desteğin 5 milyon liraya çıkarılması hedefimizi teyit etmiş oluyoruz. Ne mutlu bize ki, bu güç birliğini, kardeşlik, paylaşma, yardımlaşma ve bereket ayı Ramazanın hemen öncesinde duyurma fırsatı bulduk. Ramazan ayının ikliminde sadece iç dünyalarımızda bir arınma yaşamak değil, toplumsal hassasiyetler ve diğergamlık da önemli bir yer tutar. En yakınımızdakilerin de en uzağımızdakilerin de halini anlamaya gayret ediyoruz."

Akça, Kızılay'ın yardım seferberliğine ilk destek veren kurumlardan biri olduklarını vurgulayarak, bu kapsamda on binlerce ailenin temel ihtiyaçlarının Turkcell'in desteğiyle karşılanacağını söyledi.

Türkiye'nin, belki de insanlık tarihinin gördüğü en büyük insani dramlardan biri olan Suriye krizinde, kapılarını ve gönlünü Suriyeli kardeşlerine açtığını, 3 milyonu aşan misafiri ağırlayarak bu krizde en büyük sorumluluğu üstlendiğini anımsatan Akça, "Devletimize, hükümetimize ve milletimize çok teşekkür ediyorum. Bu arada liderlik ederek, dik duruşuyla, samimiyetiyle ülkemizi ve insanımızı dünyanın her yerinde temsil eden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Akça, Türkiye'nin Turkcell'i olarak bu duruma kayıtsız kalamadıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin yarısına iletişim hizmeti veriyoruz. Bu insanların vatanlarıyla, sevdikleriyle ve daha da önemlisi geçmişleriyle tek bağlantıları ellerindeki cep telefonları kaldı. Bu insanları teknoloji sayesinde bilgiyle buluşturarak dünyayı yakından takip etmelerine, hayata dair bilgilerle donatılmalarına yardımcı oluyoruz. Hayata tutunmalarına destek olmak için çalışıyoruz. Bu noktada kendilerine en küçük bir fayda sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Buna ilaveten misafirlerimiz açısından bir diğer önemli ihtiyaç da dil sorununu aşmaları. Bu nedenle Turkcell Akademi aracılığıyla online Türkçe eğitim projesi çalışmalarımızı başlatacağız. Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ve bazı pratik bilgiler sunacak olan hizmetimizin pilot uygulamasını, Kızılay'ın toplum merkezlerinde başlatacağız. Suriyeli misafirlerimizin, gıda ve temel ihtiyaçları için kullandıkları Kızılay Kart başta olmak üzere Kızılay hizmetleriyle ilgili tüm sorularına cevap verebilmek için çağrı merkezi hizmetleri sunmaya devam ediyoruz."

Hazırlanan bebek paketleriyle, Kızılay'ın on binlerce ailenin ve bebeğin temel ihtiyaçlarını karşılamasına destek olduklarını aktaran Akça, "Öncüpınar kampında dağıtılmak üzere giyim malzemeleri ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışında bulunduk" dedi.

Akça, "Hem ana işimiz olan iletişim ve bilgi teknolojileriyle hem de kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın gereği olan ve bizi biz yapan yardım projelerimizle Kızılay gibi güzide kurumlarımızın yanındayız." diyerek, bu işbirliğinin Türkiye'nin ve tüm insanlar için hayırlı olmasını temenni etti.

- "Kızılay ile Turkcell iyilik için güçlerini birleştiriyor"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık ise Türkiye'nin en güçlü iki markasının iyilik, yardım, toplumsal dayanıklılığı artırmak için bir araya geldiğini belirterek, "Kızılay ile Turkcell iyilik için güçlerini birleştiriyor, afetlerde daha fazla insana yardım etmek, afetlerin risklerini azaltmak, daha fazla, güvenli, ihtiyaç anında kan toplayabilmek ve dünyadaki mazlumlara, mağdurlara el uzatabilmek için bir araya geldi." diye konuştu.

Kınık, Türk Kızılayı'nın 3 bin 300 kişi ile 17 bölgede 300 noktada 7 gün 24 saat güvenli kan temin ettiğini ifade ederek, yıllık 2,1 milyon ünite kanın güvenli bir şekilde bağışçılardan alındığını ve lojistik operasyonla Türkiye'nin her bölgesine ulaştırıldığını söyledi.

Yeni dönemde 2017 yılının sonuna kadar ilaç kan endüstrisi ile birlikte açacakları plazma fraksinasyon tesisleriyle 2,1 milyon üniteyi 3 milyonun üzerine çıkaracaklarını anlatan Kınık, Turkcell gibi büyük bir teknolojik altyapıyı yanlarında görmekten dolayı da cesaretlendiklerini dile getirdi.

Kınık, toplumda temel afet bilincinin oluşturulması ve afet risklerinin azaltılması noktasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliği içerisinde yaptıkları müfredatlarda Kızılay temalı konular işlendiğini, üniversitelerde seçmeli derslerin okutulduğunu kaydetti.

Turkcell'in e-öğrenme platformu Turkcell Akademi çerçevesinde kendilerini büyük bir imkan sunulacağını bildiren Kınık, 3 milyonu aşan sığınmacıya yönelik Turkcell'in sağlayacağı e-öğrenme platformu sayesinde Türkçe ve Arapça öğrenme ortamlarının sağlanacağını aktardı.

Kınık, afet ve kan noktalarındaki iletişim, afet sürecindeki organizasyon noktasında da Turkcell'in açacağı yeni imkanların olacağını belirterek, Kızılay'ın yardım ve bağışlarla ayakta durduğunu, Turkcell'in bu anlamdaki taşıyıcılığının önemli olduğunu dile getirdi.

Ramazan ayında muhtaçların, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör mağdurlarının yanında olacaklarını ifade eden Kınık, "Turkcell 30 binin üzerindeki aileye vereceği Ramazan gıda desteği ile Kızılay'ın en önemli destekçilerinden olacak." dedi.

Konuşmaların ardından Akça ile Kınık iyi niyet protokolünü imzaladı.

- İyi niyet protokolü hakkında

Turkcell'in, Kızılay'ın yönlendirmeleri doğrultusunda hazırlattığı, mama, bez ve temizlik malzemelerinden oluşan bebek yardım paketlerinin dağıtımı gelecek dönemde yapılacak. Turkcell'in giyim ve oyuncaktan oluşan ayni yardım bağışı da Öncüpınar kampında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Turkcell, bağışlarının yanı sıra teknoloji ile de Kızılay'a verdiği desteği artıracak. Kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, Suriyeli sığınmacılar, gıda ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullandıkları Kızılay Kart başta olmak üzere, Kızılay hizmetleriyle ilgili sorularını, Turkcell Global Bilgi çağrı merkezi çalışanlarına iletebilecek.

Turkcell, Türkiye'de hayatlarını sürdürebilmek için temel Türkçe bilgisine ihtiyaç duyan Suriyelilere yönelik bir eğitim uygulaması da geliştiriyor. Turkcell Akademi'nin hazırladığı, Türkçe-Arapça temel dil eğitimi ve bazı pratik bilgiler sunacak olan mobil uygulamanın pilot deneyimleri, Kızılay'ın Suriyeli sığınmacılar için oluşturduğu toplum merkezlerinde yapılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell ile Türk Kızılayı Arasında İyi Niyet Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement