Yunanistan Vizesine Çözüm Arayışı - Son Dakika
Güncel

Yunanistan Vizesine Çözüm Arayışı

Loizou, Türk turistlerin vize sorununu aşmak için Yunanistan'da kararlı bir çalışma yürütüldüğünü söyledi.

04.04.2011 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tolga Albay - Yunanistan'ın en büyük turizm grupları arasında yer alan Louis Helenic Cruises & Hotels'in Yönetim Kurulu Başkanı Kostas Loizou, Türk turistlerin vize sorununu aşmak için Yunanistan'da kararlı bir çalışma yürütüldüğünü, tüm çabalara rağmen Avrupa Birliği (AB) ile bürokratik sorunların aşılamaması üzerine Yunanistan ve Türkiye arasında bir çözüm arandığını söyledi.Loizou, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin uluslararası platformda giderek önem kazanmaya başladığını, şirket faaliyetleri içinde de bu önemin giderek arttığını kaydetti.

Son yıllarda kruvaziyer turizm yoluyla Türkiye kıyılarına getirdikleri turist sayısının arttığını, bu gemilerde ağırladıkları Türk yolcu sayısında da hızlı yükseliş yaşandığını anlatan Loizou, Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'in en önemli iki destinasyonu olduğunu, ikisini bir arada sunan seçeneklere bundan böyle ağırlık vereceklerini ifade etti. Türkiye'de uzun süredir Kuşadası ve İstanbul uğrak noktalı seferler düzenlediklerini belirten Loizou, şöyle devam etti:

"Bu 30 yıllık alışkanlığımızı değiştiriyoruz. Türkiye ve Yunanistan'ın uluslararası anlamda önemini artırmak üzere bir çalışma yapıyoruz. Bu konuya odaklandık. Türkiye ve Yunanistan'da yeni limanlar arıyoruz. Örneğin İzmir, Antalya, Bodrum. Bir gemimiz İzmir uğraklı çalışmaya başlayacak. Bir gemimizin de Antalya çıkışlı Mısır, İsrail, Kıbrıs ve Yunanistan turlarına başlamasını planlıyorduk. Ancak Mısır'daki siyasi olaylar bu planımızı ertelememize neden oldu. Umarız gelecek yıl hayata geçirebiliriz."Türk yolcu sayısının artmasının da bu planları etkilediğini dile getiren Kostas Loizou, özellikle İzmir'den düzenlenen turlara ilginin yüksek olduğunu bildirdi.

İzmir'deki otoritelerin kendilerine çok yardımcı olduğuna işaret eden Loizou, İzmir Limanı'na gelecek yıllarda sefer sayılarını artıracaklarını söyledi.Loizou, gelecek dönemde gemilere Türk turistler için özel konseptler eklemeyi planladıklarını, Türkçe bilen personel istihdamını artıracaklarını, Türk kahvesi, Türk çayı sunmayı ve Türklere özgü damak tatlarına yer vermeyi istediklerini anlatarak, "Türkiye pazarına sizin tahmin ettiğinizden daha fazla inanıyoruz" dedi.

-VİZE SORUNU-

Loizou, "Türk turistlerin artan talebine rağmen vize sorunu planlarınızı nasıl etkiliyor?" sorusu üzerine, bu sorunun çözümü için grup olarak özel çaba gösterdiklerini belirtti. Vizenin sadece Türkiye değil Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden gelen turistleri de etkilediğini kaydeden Loizou, sözlerini şöyle sürdürdü: "Turizmde Türkiye ve Rusya gibi iki dev pazardan yararlanamıyoruz. Vize sorununun çözümü konusunda grup olarak çok çalışıyoruz. AB kaynaklı bürokratik problemler var. Bunları aşamadık. Başaracağımızı umduğumuz şey iki taraflı çözüme ulaşmak, iki ülke arasında çözmek. Şengen bölgesi dışında Türkiye ve Rusya ile ikili çözümler aranıyor.

Şu an bu konuya ilişkin adımlar atılıyor. Burada herkes bu sorunun farkında, çözüm için uğraşıyor. Ben çözüm konusunda iyimserim. Başbakanımız konuyla şahsen ilgileniyor."Kruvaziyer sektörünün krizden etkilenmediğini ancak Mısır'da yaşanan olayların etkisinin görüldüğünü ifade eden Loizou, şirket olarak yolcu sayılarını iki kat artırmalarına rağmen karlılığın düştüğünü sözlerine ekledi.

- İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yunanistan Vizesine Çözüm Arayışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement