Yurt Genelinde Karne Sevinci - Son Dakika
Genel

Yurt Genelinde Karne Sevinci

Yurt genelinde karne sevinciADANA - Adana'da eğitim gören 509 bin öğrenci karne aldı.

09.06.2017 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yurt genelinde karne sevinci

ADANA - Adana'da eğitim gören 509 bin öğrenci karne aldı. Vali Mahmut Demirtaş, kentte ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için çalıştıklarını söyledi.

2016-2017 eğitim-öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte okullarda karne sevinci yaşandı.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir ilçesindeki Kışla ilkokulunda öğrencilerle sohbet edip karne dağıttıktan sonra yaz aylarını verimli geçirmeleri önerisinde bulundu.

Karnelerinde iyi notları görünce sevinen öğrenciler büyüdüklerinde doktor ve öğretmen olmayı istediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar kentte bin 252, 17 bin 500 derslik bulunduğunu belirterek, örgün ve dışarıdan öğrenim gören 509 bin öğrenci bulunduğunu kaydederek, "101 projemiz var ve bin 350 derslik daha yapıyoruz" dedi.

Vali Mahmut Demirtaş da eğitim-öğretim döneminin oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak, "2018 dönemine hazırlanmak için hızla çalışmalara devam ediyoruz. En kısa zaman içerisinde Adanamızda ikili öğretimden tekli öğretime geçmek için ciddi mücadele ediyoruz. Kaymakamlarımıza, müdürlerimize, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, çocuklarımıza çok ciddi katkıda bulundular" ifadelerini kullandı.

DENİZLİ - Denizli'de, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte 184 bin 97 öğrenci karnesini aldı.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 2016-2017 eğitimi-öğretim yılının sonu dolayısıyla öğrencilere karnelerini hediye etti. Yıl sonu dolayısıyla Denizli'de faaliyet gösteren bin 66 okul ve eğitim kurumunda görevli 14 bin 135 öğretmen ile bu okullarda okuyan 184 bin 97 öğrenci yıl sonu tatiline girdi. Pamukkale ilçesi Asmalıevler Mahallesindeki Milli Eğitim Koruma Derneği İlk Öğretim Okulunda gerçekleşen karne dağıtım törenine Vali Alparmak'ın yanı sıra Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, müdürler ve öğretmenler katıldı.

Okula gelen Vali Altıparmak, öğrencilerle sohbet etti, tatilde bol bol kitap okumaları için tavsiyelerde bulundu. Daha sonra alanlarında başarılı olan öğrencilere kitap ve çeşitli hediyeler verildi. Vali Altıparmak, okula en çok kan bağışçısı getiren kan gönüllüsü C-Ana Sınıf öğrencisi Arif Enes Özcan'a hediyesini verdi.

Ardından 1-D sınıfına giden Vali ve beraberindekiler burada öğrencilerle sohbet etti, karnelerini dağıttı. Vali Altıparmak, bir süre arka sıraya geçerek, minik öğrencilerle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Vali, daha sonra ailesiyle birlikten Irak'tan gelerek Türkiye'ye sığınan Hafsa Latef Karem Alfalahı'ya karnesini vererek, başarılar diledi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından tören toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

GAZİANTEP - Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de öğrenciler karne heyecanını yaşıyor. 2016-2017 eğitim-öğretim yılını tamamlayarak karnelerini aldı.

Gaziantepli öğrenciler karnelerini alarak 2016-2017 eğitim-öğretim yılının tamamladı. Karne sevinci yaşayan öğrenciler, zorlu bir eğitim ve öğretim sürecinin ardından yaz tatilinin de başlamasının mutluluğunu yaşıyor. Karnesinde zayıf bulunan öğrenciler 3 ay sürecek olan tatilin buruk sevincini yaşarken, takdir ve teşekkür belgesi alan öğrenciler ise çifte sevinç yaşadı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul, liseler ile açıköğretimde eğitim gören tüm öğrenciler karne alırken, mezon olacak öğrenciler ise arkadaşlarına veda etmenin üzüntüsünü de yaşadı. Karnesinin beklediğinden iyi geldiğini belirten Gaziantep Şehit Karayılan İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi Ayşe Melek Şahan, "Tatilde kitap okuyup ders çalışacağım.Büyüyünce öğretmen olmak istiyorum" dedi.

Karne alan öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de büyük heyecan yaşadı.

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'nın Siverek İlçesinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ile liseye giden 80 bin 135 öğrenci 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının son dönem karnelerini aldı.

Siverek'te karne günü nedeniyle ilçenin Hayriye mahallesinde bulunan Şair İbrahim Rafet ortaokulunda tören düzenlendi. Törende konuşan okul müdürü Mehmet Çiftçi öğrencilere seslenerek "Bu gün okul gününün son günü, bugün alınacak karneler, bir yıl ki emeğinizin notlarıdır. Birileriniz teşekkür, birileriniz taktir birileriniz düşük not alabilirsiniz. Tüm bunlar emeklerinizin karşılığıdır. Çok çalışan iyi derece almış, az çalışan az derece almıştır. Ama inanıyorum ki dersleri düşük olanlarda gelecek sene çok daha iyi çalışacak ve diğer başarılı arkadaşları gibi olacaklardır" diyerek öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından sınıf birincilerine okul madalyası ile çeşitli hediyeler verilirken, 2016-2017 ikinci dönem sınavında Türkiye birincilerinden biri olan Furkan Bilgeç'e bilgisayar hediye edildi.

Konuyla ilgili Siverek İlçe Milli eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu yaptığı açıklamada " Uzun ve yorucu bir eğitim ve öğretim maratonu sonucunca 80 bin 135 öğrencimize karnelerini vererek, 3 aylık bir tatile giriyoruz. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ilçemiz açısından başarılı bir yıl olarak geçmiştir. Bu çalışmalarda emeği olan başta fedakar öğretmenlerimize, öğrenci ve velilerine teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de mutlu ve güzel bir tatil diliyorum" dedi

ZONGULDAK - Zonguldak'ta, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi sonunda 105 bin 508 öğrenci karne sevinci yaşadı.

Milli Eğitim İl Müdürlüğü'ne bağlı 4 bin 445 derslikte öğrenim gören 105 bin 508 öğrenci karne sevinci yaşadı. Eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2017 tarihinde başlayıp bugün sona erdi.

Sabah erken saatlerinde okullarına giden öğrenciler, karne heyecanı yaşadı. Öğretmenlerin karneleri dağıtmasıyla birlikte başlayan heyecan; yerini sevinç ve hüzne bıraktı. Bazı öğrenciler karnelerindeki zayıf notlara üzülürken, bazıları ise notlarının iyi olmasına sevindi.

Çocuklarıyla birlikte karne sevinci yaşayan veliler, "Bütün bir yılı tamamlamanın mutluluğu var. Çocuklar sabahın erken saatlerinde karne almak için okullara geldiler. Bu gurur verici" diye ifade ettiler.

Öğretmenler ise yaz tatilinde öğrencilere dinlenme ve eğlenme tavsiyelerinde bulundu. Okullarda ayrıca obeziteye dikkat çeken mektuplar da dağıtıldı.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ'da 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesiyle 172 bin 212 öğrenci karne aldı. İlde ilk ve orta öğrenim öğrencilerinin karne alarak yaz tatiline başlaması dolayısıyla yıl sonu etkinliği düzenlendi.

Süleymanpaşa ilçesi Bediha Mehmet Tetikol Ortaokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Süleymanpaşa Kaymakamı Aslan Yurt, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Ceylan, öğrencilerin tamamladıkları eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını ve kendilerini yenileyebilecekleri bir tatil geçirmeleri dileğinde bulunarak, "Öğrenciler bir yılı geride bıraktılar, güzel ve huzurlu bir dönem geçirdik. Ben çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için öğretmenlerimizin ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiğini ve netice itibariyle de yavrularımızın burada almış oldukları bu eğitimle geleceğe daha emin adımlarla bakabilme imkanı elde edeceklerini düşünüyorum" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ise konuşmasında, dönemin sonuna gelindiğini ve tatilin başladığını hatırlatarak, " il genelinde 488 okul ve kurumumuz ile 172 bin 212 öğrenci ve 10 bin 518 öğretmen arkadaşımızla başarılı bir eğitim öğretim yılını geride bıraktık. Yoğun ve yorucu geçen eğitim öğretim yılının ardından karne heyecanı yaşıyoruz. Eğitimi sadece okulda sürdürülen bir faaliyet olarak görmüyoruz. Esas olan öğrencinin hayata iyi hazırlanması, hayata bakışının iyi şekillenmesidir. Eğitimin asıl amacı araştıran, soran, analitik bir bakış geliştirebilen, daha iyi ve güzeli bulmayı becerebilen, vatanına, milletine ve ailesine bağlı, milli ve manevi değerlerine saygılı, tarihini bilerek geleceğine yön verebilen iyi insanlar yetiştirebilmektir" ifadelerini kullandı.

Ulusan ayrıca, karnelerinde kırık not olan öğrencilerin velilerine de tavsiyede bulunarak, çocuklarını kırık notlardan dolayı üzmemeleri aksine onlara destek olarak eksiklerini tamamlamaları konusunda motive etmeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, yıl boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve not ortalamaları ile il genelinde dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Ulusan ve Başkan Eşkinat tarafından verildi.

Daha sonra okul korosu tarafından çocuk şarkıları dinletisi sunuldu. Koronun ardından da halk oyunları gösterisi sunularak öğrencilere karneleri Vali Ceylan tarafından dağıtıldı.

EDİRNE - Edirne'de, 2016-2017 eğitim öğretim yılı 2. döneminde, toplam 55 bin 126 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Edirne Valisi Günay Özdemir, öğrencilerin karnelerini tek tek dağıtırken, öğrencilere yaz tatilinde test çözmek yerine bol bol kitap okuma ve dinlenme tavsiyesinde bulundu.

Edirne'de, eğitim öğretim faaliyetinde bulunan okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarının 2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı 2. dönemi sona erdi.

Edirne'de, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı 2. Döneminde, okul öncesi eğitim kurumlarında 5 bin 638, ilkokulda 15 bin 776, ortaokulda 17 bin 695, genel liselerde 9 bin 301, meslek liselerinde 6 bin 344 ortaöğretimde toplam 15 bin 645 ve özel eğitimde 372 olmak üzere 55 bin 126 öğrenci karne aldı. Yıl sonu itibariyle İlkokul 4. sınıflardan 4 bin 6, ortaokul 8.sınıflardan 3 bin 989 ve ortaöğretim 12.sınıflardan 3 bin 850 olmak üzere toplam 11 bin 845 öğrenci mezun oldu.

Öğretim yılı itibariyle il ve ilçelerde 4 bin 162 öğretmen 523 personel olmak üzere toplam 4 bin 685 kişi görev yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulların dağılım durumu ise Anaokulu 20, ilkokul 105, ortaokul 84, ortaöğretim 57, özel eğitim okulu 17 ve 1 Bilim Sanat Merkezi olmak üzere toplam 284 okul bulunmaktadır. Bağlı kuruluşlar ile birlikte toplam 310 okul ve kurumumuz mevcut olduğu açıklandı.

"Test çözmek yerine bol bol dinlenin"

Edirne Merkez Mustafa Necati İlkokulu'nda, gerçekleştirilen karne dağıtım törenine katılan Edirne Valisi Günay Özdemir, minik öğrencilerin karnelerini tek tek dağıttı. Vali Özdemir, çocuklara yaz tatilinde test çözmek yerine bol bol kitap okuma ve dinlenme tavsiyelerinde bulundu.

Yurt Genelinde Karne Sevinci
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Yurt Genelinde Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement