Zelenski, Rus askerlere çağrıda bulundu: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın - Son Dakika
Güncel

Zelenski, Rus askerlere çağrıda bulundu: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın

Son dakika: Zelenski, ülkesini işgal için gelen Rus askerlere çağrıda bulundu. Rus askerlere "Komutanlarınıza inanmayın" diyen Zelenski, "Silahlarınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza, propagandacılarınıza inanmayın. Sadece hayatınızı kurtarın" dedi.

28.02.2022 12:50  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da direniş tüm hızıyla devam ediyor. Ukrayna tarafı, başta Bayraktar SİHA'ları olmak üzere birçok hava unsuruyla Rus konvoylarını imha ettiğini açıklarken, yine Ukrayna kaynaklarından yapılan açıklamada 5 binin üzerinde Rus askerinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Rusya'nın saldırıları sonucu 14'ü çocuk 352 sivil hayatını kaybetti. Ayrıca saldırılarda 116'sı çocuk bin 684 kişi de yaralandı.

Son dakika! Zelenski'den Rus askerlere çağrı: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın

MÜZAKERE MASASINDALAR

İki ülke bu gelişmelerin ardından önceki gün müzakere için anlaştı. Bugün "ön koşulsuz" olarak Belarus'ta bir araya gelen Ukrayna ve Rus heyetinin görüşmesinden çıkacak sonuçlar bekleniyor. İki ülke de ateşkese sıcak bakarken, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski'den dikkat çeken bir çağrı geldi.

Son dakika! Zelenski'den Rus askerlere çağrı: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın

"SİLAHLARI BIRAKIN, CANINIZI KURTARIN"

Ukrayna'ya saldıran Rus askerlere seslenen Zelenski, "Silahlarınızı bırakın ve gidin. Komutanlarınıza, propagandacılarınıza inanmayın. Sadece hayatınızı kurtarın. Savaş tecrübesi olan Ukraynalı mahkumlar serbest bırakılacak ve savaşın en sıcak noktalarında suçlarını telafi edebilecekler" dedi.

"BİZİ BİR AN ÖNCE AB'YE ALIN"

Sözlerine devam eden Zelenski, "Çoktan 5 binden fazla Rus askerini öldürdük. Buraya niye geldiniz ki? Hedefimiz tüm Avrupalılarla birlikte olmak ve en önemlisi eşit olmaktır. Bunun adil olduğuna eminim. Bunu hak ettiğimize eminim. Tüm bunların mümkün olduğundan eminim. Avrupa Birliğine sesleniyorum bizi bir an önce Avrupa Birliği'ne alın. Belçika, İspanya ve İngiltere Başbakanı ile görüştüm. Onların bize destekleri hakkında konuştuk. Rusya'ya karşı mücadeleye katılmak isteyen ve askeri tecrübesi olan mahkumları serbest bırakmaya karar verdik. En sıcak noktalarda çatışarak suçlarını telafi edebilecekler." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Zelenski'den Rus askerlere çağrı: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın

KREMLİN: MÜZAKERELER SESSİZ İLERLEYECEK

Kremlin tarafından görüşmenin başladığı sırada yapılan açıklamada da, "Müzakereler sessiz ilerleyecek. Delegasyonnarın talep ve pozisyonları açıklanmayacak." denildi.

UKRAYNA: BAŞKENTİMİZİ VERMEYECEĞİZ

Ukrayna yetkilileri ise son olarak "Kiev kuşatılmış durumda değil. Sadece hayal edebilirler, başkentimizi vermeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

TÜRKLERİN TAHLİYESİ İÇİN KİEV'DEN TREN KALKACAK

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği Türk vatandaşlarının bölgeden tahliyesi için bugün 2 trenin hareket edeceğini açıkladı.

İşte o trenler ve saatleri: Bugün (28.02.2022) saat 20.00'de Harkiv'den Romanya sınırı yakınındaki Çernivtsi şehrine sadece vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla tahsis edilen bir tren hareket edecektir.

Bugün (28.02.2022) saat 19.00'da Kiev'den Romanya sınırı yakınındaki Çernivtsi şehrine sadece vatandaşlarımızı tahliye etmek amacıyla tahsis edilen bir tren hareket edecektir.

UKRAYNA'NIN ACİL TOPLANTI ÇAĞRISI KABUL EDİLDİ

Diğer yandan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinin 49'uncu oturumu, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde yapıldı. BM İnsan Hakları Konseyi, "Rusya'nın saldırganlığından kaynaklanan Ukrayna'daki insan haklarının durumuna" ilişkin Ukrayna'nın acil toplantı çağrısını kabul etti. Konsey Sözcüsü Rolando Gomez, yaptığı açıklamada, "Ukrayna" konulu özel toplantının 3 Mart Perşembe günü gerçekleştirileceğini bildirdi. BM İnsan Hakları Konseyinin 49'uncu oturumu, 1 Nisan'da sona erecek.

Son dakika! Zelenski'den Rus askerlere çağrı: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın

422 BİN MÜLTECİ, KOMŞU ÜLKELERE GEÇTİ

Birleşmiş Milletler, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından 422 bin mültecinin komşu ülkelere geçtiğini, 102 sivilin öldüğünü bildirdi.


Zelenski, Rus askerlere çağrıda bulundu: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zelenski, Rus askerlere çağrıda bulundu: Komutanlarınıza inanmayın, sadece canınızı kurtarın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement