Hemşehrileri, darbe girişimine direnişin sembol ismi Ömer Halisdemir'i gururla yad ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Hemşehrileri, darbe girişimine direnişin sembol ismi Ömer Halisdemir'i gururla yad ediyor

Hemşehrileri, darbe girişimine direnişin sembol ismi Ömer Halisdemir\'i gururla yad ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, darbeci general Semih Terzi'yi vurarak direnişin sembol isimleri arasında yer alan Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığı, Niğde'de ve birçok ilde isminin verildiği üniversite, okul ve hastanelerle yaşatılıyor.

15.07.2021 11:20  Güncelleme: 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, darbeci general Semih Terzi'yi vurarak direnişin sembol isimleri arasında yer alan Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kahramanlığı, Niğde'de ve birçok ilde isminin verildiği üniversite, okul ve hastanelerle yaşatılıyor.

Niğde'deki üniversiteye, hastaneye, kentin en büyük meydanına ve Bor ilçesinde bir okula adı verilen Halisdemir'in kabrinin bulunduğu Çukurkuyu beldesinde hatıra ormanı oluşturuldu.

Beldede şehidin ismiyle 18 derslik bir okul yaptırılırken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de 2 bin 500 metrekare alanda, içinde müze olan 2 katlı kültür merkezi inşa etti. Halisdemir'e ait bazı eşyalar, fotoğraflar ve vatandaşların şehit Halisdemir için yazdığı mektupların sergilendiği müze, birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Şehidin kabrini ziyaret etmek için ülkenin birçok ilinden gelen vatandaşlar, dua okuyor, duygulu anlar yaşıyor.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, AA muhabirine, 15 Temmuz 2016'nın çok kara bir gece olduğunu, sonrasının ise Türkiye Cumhuriyeti için aydınlık günleri getirdiğini söyledi.

Kara gecenin bertaraf edilmesinin kolay olmadığına dikkati çeken Özdemir, o gece yüzlerce şehit verildiğini, binlerce insanın gazi olduğunu anımsattı.

Özdemir, darbe girişiminin sembol ismi Ömer Halisdemir'in Niğde'nin evladı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O gece Niğdeli 6 hemşehrimiz şehit, birçok hemşehrimiz de gazi oldu. O gece şehit olanların isimleri Niğde'de ve ülkemizin birçok yerinde yaşatılıyor. Özellikle sembol isim Ömer Halisdemir'in adı üniversitemize verildi. Kentin meydanı Ömer Halisdemir Meydanı, üniversite hastanemiz Ömer Halisdemir Hastanesi oldu. Ülkemizin birçok yerinde okullarda, hastanelerde ismi yaşatılıyor. Diğer şehitlerimiz Ramazan Konuş, Yalçın Aran, Varol Tosun, Kemal Tosun ve Hakan Ünver de farklı şehrimizde birçok okulda isimleriyle yaşatılıyor.

Şehitlerimizin isimlerinin verildiği okullarda, onlar kadar cesur, ülkesine, bayrağına sahip çıkan gençler yetişiyor. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve hiçbir zaman da unutturmayacağız."

Yöneticilere düşen en büyük görevin 15 Temmuz ruhunu unutturmamak olduğunu belirten Özdemir, bunun için canla başla çalıştıklarını söyledi.

Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"O kara gecede, vatandaşlarımız bütün dünyaya şunu haykırdı; 'Türkiye Cumhuriyeti devletinin yönetim şeklini ancak biz belirleriz. Bizi yönetecek hükümeti ancak biz sandıkla getiririz, sandıkla götürürüz.' Bütün dünya şunu çok net gördü ki Türk milleti, asla dışarıdan müdahaleyi kabul etmez. İnşallah bu ruhla bundan sonra önümüze çıkan engelleri aşacağız. Tabii ki ümidimiz ve dileğimiz, bu tür engellerle karşılaşmamak, bu tür kara geceleri bir daha yaşamamak. Bizler üstümüze düşen görev neyse yerine getireceğiz ve gençlerimizin bu ruhu kaybetmemeleri, bu ruhu sonsuza dek yaşatmaları adına üstümüze düşeni fazlasıyla yerine getireceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Hemşehrileri, darbe girişimine direnişin sembol ismi Ömer Halisdemir'i gururla yad ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi
    20:33 Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinliklerinde baba-kız müzik dinletisi

    Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Mardin'in Nusaybin ilçesinden gelen Ferhat Badur ve kızı Yağmur tarafından keman ve klarnet dinletisi sunuldu. Etkinliğe Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çınar Kaymakamı Muhammed Fatih Günlü ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sebahattin Genç de katıldı. Baba Badur, kızıyla aynı sahneyi paylaşmanın gururunu yaşadığını belirtirken, kızı Yağmur ise hem konservatuvara hazırlandığını hem de keman eğitimi verdiğini söyledi.

  • Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı
    20:27 Osmanlı'nın sembolü Süleyman Han Camii yeniden ibadete açıldı

    Van Kalesi'nin zirvesinde bulunan Osmanlı sembolü Süleyman Han Camii, restore edildikten sonra yeniden ibadete açıldı. 2 bin 700 yıllık Van Kalesi, hala görkemiyle ayakta duruyor ve cami bu tarihi yapıyı tamamlıyor. Van Valisi Ozan Balcı, caminin açılışında yaptığı konuşmada, şehrin imar ve inşa edilmesi için yapılan çalışmaların vatandaşların huzuru ve refahı için olduğunu belirtti ve Van'ın kültür ve turizmine büyük değer katacak olan bu restorasyonların devam edeceğini söyledi.

  • 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı
    20:24 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali Programı Tanıtıldı

    Manisa'da düzenlenen Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin programı tanıtıldı. Festival, 23 Nisan'da başlayacak ve çeşitli etkinliklerle 28 Nisan'da sona erecek. Festivalde konserler, paneller, sergiler ve mesir saçımı gibi etkinlikler yer alacak.

  • Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı
    20:18 Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı

    Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Yeni Balkan Yayınevi tarafından düzenlenen Üsküp Kitap Fuarı'na katıldı. Büyükelçi Ulusoy, fuar kapsamında tanıtılan kitapların yazarlarıyla sohbet etti ve Türkçe dilinin Kuzey Makedonya'da canlı tutulmasının önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Türkiye Maarif Vakfı'nın Kuzey Makedonya'daki okullarının standını da ziyaret etti. Fuar, 24 Nisan'a kadar devam edecek.

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı
    19:13 Muğla'da 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Başladı

    Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Festivalde, kuzugöbeği çorbası ikram edildi, yöresel el sanatları ve yiyecekler satışa sunuldu. Ayrıca, kuzugöbeği mantarları da satışa çıkarıldı. Festivalin açılış töreninde konuşan Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, gelecek yıllarda festivallerin devam edeceğini belirtti. Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

  • Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi
    19:04 Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı'nda öğrencilerin atıktan sanata ürünleri sergilendi

    Adana'da düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı'nda, Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atıklardan yaptığı ürünler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü standında sergilendi. Karnavalın ana teması olan karbon ayak iziyle ilgili bilinçlendirme yapılırken, öğrencilerin geri dönüşüm bilincini ve doğa sevgisini aşıladığı belirtildi.


Advertisement