Türk Dünyasının Yıldızları İstanbul'a Geliyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Türk Dünyasının Yıldızları İstanbul'a Geliyor

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının 17. kez düzenleyeceği TÜRKSOY Opera Günleri, 15-30 Eylül'de İstanbul'da gerçekleştirilecek.

13.09.2014 15:27  Güncelleme: 16:59

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) 17. kez düzenleyeceği "TÜRKSOY Opera Günleri", 15-30 Eylül'de gerçekleştirilecek.

TÜRKSOY'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk dünyasının tanınan opera sanatçıları, Leyla Gencer anısına ilk olarak İstanbul'a konuk olacak.

Sanatçılar, Leyla Gencer Opera ve Kültür Merkezi'nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın eşliğinde halkla bir araya gelecek.

Etkinliklere Türkiye'den sanatçıların yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Altay (Rusya Federasyonu), Başkurdistan (Rusya Federasyonu), Gagavuz Yeri (Moldova), Haka (Rusya Federasyonu), KKTC, Saha Yakut (Rusya Federasyonu), Tataristan (Rusya Federasyonu), Tıva (Rusya Federasyonu) ile Doğu Türkistan'dan da katılım olacak.

Açılış konserinde 18 opera sanatçısı yer alacak. 15 Eylül'de saat 20.00'de başlayacak konserin ardından operanın yıldızları Bursa, Ayvalık, Aliağa, Marmaris, Ödemiş ve KKTC'de sanatseverlerle buluşacak.

- Uygur Türkleri ilk kez sahnede

İlki 1994 yılında düzenlenen, sanatın yanı sıra kültürel paylaşıma imkan sunan Opera Günleri'ne, Çin Halk Cumhuriyeti ile yapılan işbirliği sonucu bu yıl ilk kez Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nden de opera sanatçıları katılıyor.

TÜRKSOY üye ülkeleri haricinde, Çuvaşistan (RF), Kabardin-Balkar(RF), Moğolistan ve Tacikistan'dan da misafir sanatçıların yer alacağı konserlerin bu yıl her zamankinden daha coşkulu geçmesi planlanıyor.

Dünya klasiklerinin yanı sıra sanatçıların kendi ülkelerindeki opera eserlerinden örnekleri de dinleyicilerle paylaşacağı konserler ücretsiz olacak.

Konserlere katılmak isteyen sanatseverler ücretsiz biletlerini "www.operaninyildizlari.com" adresinden temin edebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Türk Dünyasının Yıldızları İstanbul'a Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement