Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali 5 Yaşında - Son Dakika
Kültür Sanat

Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali 5 Yaşında

Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali 5 Yaşında

"Uluslararası Changing Perspectives/Farklı Perspektifler Kısa Film Festivali", beşinci yılında 10 – 16 Mart tarihleri arasında İstanbul'da başlıyor.

01.03.2017 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz yıllarda, "Yabancı", "Kimlikler", "Sınır" gibi temalara odaklanan festivalin bu yılki teması "Ütopya" ve dünyanın "take-a-way" özelliğine sahip tek festivali olarak festival özel gösterim seçkileriyle bugüne kadar Sofya, Berlin, Kopenhag, Oldenburg, Talin ve Madrid, Leipzig ve Yogyakarta gibi birçok şehirde sinemaseverlerle buluştu.

2017 ŞEHİRLERİ İSTANBUL, BERLİN VE SÃO PAULO.

Uluslararası ağı her yıl gittikçe büyüyen festival, bu yıl İstanbul'daki gösterimlerinden sonra özel seçkilerle Berlin ve São Paulo'da devam edecek.

FESTİVALİN ODAĞINDA BU YIL "ÜTOPYA" VAR

Her yıl ulusal ve uluslararası gündemin içinden sosyal bir meseleye odaklanan festivalin 2017 teması Türkiye ve dünyada gerçekleşen olumsuzlara bir tepki olarak ütopya olarak belirlendi. Film programı ve yan etkinlikleriyle ütopya konusuna odaklanan festival izleyicileri hayal kurmaya ve hayalleri hatırlamaya yönlendirmeyi amaçlıyor.

Yüzün üzerinde kısa filmin gösterileceği festivalde filmler; hayallere ve düşlenene odaklana Ütopya, kültürel görüş ve yaşam farklılıkların ortaya konduğu Kültürel Bakış, değişimin kendisine, düşüncesine ve pratiklerine yoğunlaşan Değişim Deneyimi, komedi filmlerinin yer aldığı Gülünç, kadın öykülerini ve deneyimlerini anlatan Mor Portreler, ayrımcılığa karşı Şemsiye, çocuklara dair filmlerin yer aldığı Kaleydoskop ve geçmiş ve nostaljiye odaklanan Çok Uzak Çok Yakın gibi bölüm başlıkları altında izleyiciyle buluşacak.

AVRUPALI GÖZÜYLE TÜRKİYE'DE ÜTOPYA FOTOĞRAF SERGİSİ

Türkiye'de yaşamış Avrupalı fotoğraf sanatçılarının fotoğraf karelerinin yer aldığı karma bir sergi Alman fotoğrafçı Charlotte Schmitz'in küratörlüğünde festival haftası boyunca ziyarete açık olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Uluslararası Changing Perspectives Kısa Film Festivali 5 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement