Oturduğunuz yerden dünyayı gezin - Son Dakika
Magazin

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

1) MACERA DOLUCENK DEMİRGÜÇDünyayı gezerken doğayı, kültürleri, yaşadığı olayları ve maceralarını fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirerek anlatıyor Cenk Demirgüç.

23.05.2020 07:45  Güncelleme: 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1) MACERA DOLU

CENK DEMİRGÜÇ

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Dünyayı gezerken doğayı, kültürleri, yaşadığı olayları ve maceralarını fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştirerek anlatıyor Cenk Demirgüç. Uğur Biryol, "Ufuk açıcı bir gezginin gözünden, dünyanın en özel noktalarını görmek ve deneyimlemek için kaçırılmaması gereken içerikleri var" diyor.

2) BİR BÖLGE HAKKINDA TÜM BİLGİLER

BİZ EVDE YOKUZ

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Gezgin çiftler için harika bir örnek... Eğlenceli tarzlarıyla güzel bilgiler veriyorlar. Bahar Akıncı kanalı şöyle anlatıyor: "Bilgehan ve Duygu gittikleri her bölgeyi iyi çekimler, haritalar ve bütçelerle anlatıyor. Özellikle bir ülkeye ilk kez gideceksem merak edeceğim ve bilmek isteyeceğim her şeye değiniyorlar."

3) DEVRİALEME  HAZIR MISINIZ?

EMRE DURMUŞ

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

2014'ten beri dünyayı geziyor Emre Durmuş. Çıktığı bu maceralı yoldaki deneyimlerini anlatıyor kanalında. Seymen Bozaslan, "Sırt çantalı bir gezginin gözünden dünya seyahati... Emre, izlemesi son derece keyifli biri" diyor.

4) PROFESYONEL BİR BAKIŞ

SAFFET EMRE TONGUÇ

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Aynı zamanda yazarımız ve jüri üyemiz olan profesyonel rehber Saffet Emre Tonguç'un hazırlayıp sunduğu içerikler, öğretici olduğu kadar eğlenceli de... Hem yurtiçi hem de yurtdışı birçok seyahat noktası var. Özellikle iki dakikalık kısa şehir videoları çok keyifli.

5) FARKLI KÜLTÜRLERE YOLCULUK

ROTASIZ SEYYAH

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Mehmet Genç, 2010'dan beri yollarda, rotası tüm dünya. Çekimlerindeki görsel güzelliği, değişik içerikleri, farklı kültürlere çabucak adapte olması ve yerel halkla diyalogları nedeniyle tercih ediliyor.

6) İKİ TEKER ÜZERİNDE

HASAN SÖYLEMEZ

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Bisikletle dünya turuna çıkan Hasan Söylemez, içeriklerini kendi hazırlayıp sunuyor. Saffet Emre Tonguç "Hayali olan büyük turuna girişmeden önce denemelerini Türkiye'de yapmış ve neticesinde yola çıkmış. Afrika'da pedal çeviriyor. Kabilelerle karşılaşıyor. Çocukları ve hayvanları çok seviyor. Düzenli olarak YouTube kanalına içerik sağlıyor" diyor.

7) KARAVANA DAİR HER ŞEY

MAYAVANLIFE

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Gonca, Emin ve 8 yaşındaki kızları Maya, MayaVan adını verdikleri ve kendi yaptıkları karavanla dünyayı geziyor. Ailece hazırlayıp sundukları bu kanalda, maceralarının yanı sıra karavan hayatı, karavan yapımı, karavanla dünya turu hakkındaki her şeyi bulabilirsiniz. Özge Altınok Lokmanhekim öneriyor.

8) BİSİKLETLİ GEZGİN

HALE SARGIN

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Bisikletiyle kıtaları aşarak dünyayı keşfe çıkıyor ve bunu YouTube kanalında tüm doğallığıyla aktarıyor. Nurgül Büyükkalay "En son Küba'da pedallarken izlemiştim. Gezerken aynı zamanda sosyal sorumluluk projelerinde de yer alıyor. Özellikle Latin Amerika videoları çok keyifli" diyor.

9) EKONOMİK SEYAHATLER

BİR HAYALİN PEŞİNDE

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Deniz Pehlivan, çocukluk hayalinin peşinden gidip 100'e yakın ülke gezen ve gördüklerini seyahatseverlerle paylaşan genç bir gezgin. Maldivler'den Yeni Zelanda'ya, Japonya'dan Güney Kore'ye dünyanın dört bir yanında çektiği videoları ilgiyle izleyebilirsiniz. Gezdiği yerlerle ilgili ekonomik gezi rehberleri de hazırlıyor.

10) KAMP TUTKUNLARINA

TEK BAŞINA DA OLUR

Oturduğunuz yerden dünyayı gezin

Gökhan Konaş, kendi hazırlayıp sunduğu kanalın içeriklerinde kamp, çadır ve kamp hayatı konseptini tek başına uyguluyor. Gecenin bir yarısı ıssız bir ormanın ortasında ya da bir gölün kenarında korkmadan, sıkılmadan yaşanacak heyecan dolu deneyimler için önerilerde bulunuyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Oturduğunuz yerden dünyayı gezin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı
    09:09 Kenan Sofuoğlu'nun oğluna lüks araba hediyesi tartışma yarattı

    Kenan Sofuoğlu'nun oğlu Zeyn'in 5. yaş günü için milyonluk spor araç süslenerek hediye edildi. Sofuoğlu, aracın kendilerine ait olmadığını ve bir arkadaşlarının aracını süsleyip doğum gününde Zeyn'in kullanması için getirdiğini açıkladı.

  • Metin Akpınar'ın kızı
    08:10 Metin Akpınar'ın kızı "Ablamın babası ünlü bir gazeteci" dedi, Uğur Dündar'dan cevap geldi

    Metin Akpınar'ın yıllar önce evlilik dışı birlikteliğinden dünyaya gelen kızı Duygu Nebioğlu, yaptığı açıklamada "Bir ablamın da babası medya dünyasından çok ünlü bir isim" dedi. Söz konusu kişinin Uğur Dündar olduğu ortaya çıkınca gazeteciden açıklama geldi. Davada gizlilik olduğunu söyleyen Dündar, "Adli tıp kurumu DNA incelemesini bitirdi ve biyolojik babalık iddiasını reddetti" ifadelerini kullandı.

  • İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı
    07:42 İranlı şarkıcı Moein'in van konserinde izdiham: Cam kapılar kırıldı, ezilme tehlikesi yaşandı

    İran'ın en çok dinlenen şarkıcısı Moein, Van'da bir konser verdi. Konser için kente gelen binlerce İranlı, saatlerce konser alanına girebilmek için bekledi. Konser alanının önünde yaşanan izdiham nedeniyle cam kapılar kırıldı ve birçok kişi ezilme tehlikesi geçirdi. Polis ve özel güvenlik görevlilerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı konser, basına kapalı yapıldı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.

  • İbrahim Tatlıses'in torunundan dedesine gözdağı
    01:09 İbrahim Tatlıses'in torunundan dedesine gözdağı

    İbrahim Tatlıses'in dedesiyle yaşadığı dava sonrası torunu Burak Baran Karakeçili'nin yaptığı paylaşım, gözdağı olarak yorumlandı. Karakeçili, 'Bende yedi kardeşin hayat hikayesini anlatsam nasıl güzel olur demi' diyerek dedesine mesaj gönderdi. Tatlıses ailesindeki hukuki süreç devam ediyor.

  • Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi
    01:09 Ünlü femomen Dilan Polat'ın kurduğu vakıf faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi

    Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi, vergi usul kanunu ve bahis kanunlarına muhalefet suçlarından cezaevinde bulunan Dilan Polat'ın kurduğu Dilan Polat Kadın ve Çocuklara Eğitim ve Destek Vakfı, 1.5 yıllık süreç içerisinde faaliyet göstermediği gerekçesiyle fesh edildi. Vakıf, eğitim projeleri, seminerler, atölyeler ve rehberlik programları gibi faaliyetleri gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Yönetiminde eşi Engin Polat da bulunan vakfa Engin Polat 1 milyon TL bağış yapmıştı.

  • Rust Filmi Setindeki Kazada Silah Sorumlusuna Hapis Cezası
    22:19 Rust Filmi Setindeki Kazada Silah Sorumlusuna Hapis Cezası

    Oyuncu Alec Baldwin'in Rust filminin setinde kazayla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins’i ölürdüğü olayla ilgili setin silah sorumlusu Hannah Gutierrez-Reed'e 18 ay hapis cezası verildi. Gutierrez-Reed, kasıtsız insan öldürme suçlamasından suçlu bulunmuş ve en yüksek cezayı almıştır. Kanıtlarla oynama suçlamasından ise beraat etmiştir. Hutchins'ın ailesi ise bu kararın yetersiz olduğunu belirterek, suçlu olan herkese gerekli cezaların verilmesini istemektedir. Baldwin'in davası ise Temmuz ayında görülecektir.

  • Kılıçdaroğlu ve Dündar arasındaki polemiğe Müjdat Gezen de dahil oldu
    19:10 Kılıçdaroğlu ve Dündar arasındaki polemiğe Müjdat Gezen de dahil oldu

    Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar'ın, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu siyasi rüşvet dağıtmakla suçlamasıyla başlayan polemiğe, Müjdat Gezen de katıldı. Gezen, Kılıçdaroğlu'nun Tarık Akan ve Uğur Dündar ile arasında geçtiğini öne sürdüğü diyaloğun tamamen yalan olduğunu belirtti.

  • Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in oğulları Karan'ın Transformers temalı doğum günü partisi
    19:09 Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in oğulları Karan'ın Transformers temalı doğum günü partisi

    Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in beş yaşına giren oğulları Karan için dünyaca ünlü çizgi roman serisi Transformers temalı bir doğum günü partisi düzenlendi. Evcen, partinin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

  • Aşkın Engelleriyle Sınanan Bir Aşk Hikayesi
    17:10 Aşkın Engelleriyle Sınanan Bir Aşk Hikayesi

    Neslihan ve Güven, tüm engelleri aşarak yirmi yıllık aşklarına sarılırlar. Ancak bu aşk, kardeşliklerini kabullenen Yaman ve Alaz'ı eski günlere döndürebilir mi? Alaz'ın Asi'ye olan aşkı sınıf farkıyla sınanırken, Yaman'ın geçmişi de adım adım çözülmeye başlar. Gerçeklerle yüzleşen karakterlerin güvenleri ve aşkları sınanırken, Rüya'nın annesine gerçekleri anlatması da beklenmektedir.


Advertisement