2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika
Politika

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, "Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde birçok siyasi, ekonomik, diplomatik, kronik ve konjonktürel sorunu kriz haline gelmeden aşabilmiştir.

25.11.2019 20:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, " Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde birçok siyasi, ekonomik, diplomatik, kronik ve konjonktürel sorunu kriz haline gelmeden aşabilmiştir." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Adalet Bakanlığı, Ceza ve İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İş Yurtları Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Hakimler ve Savcılar Kurulu, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumu bütçelerinin görüşmeleri devam ediyor.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, yargıda siyasallaşmanın olduğunu öne sürerek, cezaevlerinde yaşanan sorunlara ilişkin milletvekillerinin soru önergelerine Adalet Bakanlığı tarafından yanıt verilmediğini savundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Türkiye'de ifade özgürlüğüyle ilgili çok ciddi problemler olduğunu savunarak, "AİHM istatistiklerinde ifade özgürlüğü ihlali dolayısıyla en çok dava açılan ülke Türkiye'dir. Bu şekilde çok ceza da ödüyoruz." dedi. Bekaroğlu, ifade özgürlüğünün olmadığı bir yerde hakikatlerin ortaya çıkarılma şansının olmadığını söyledi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, adaletin en kötüsünün geç tecelli eden adalet olduğunu belirterek, "Gerek Anayasa Mahkemesi gerekse AİHM'de ihlal nedenlerine baktığımızda yüzde 76'sının adil yargılama ve bunların da yüzde 80'inin makul sürede yargılama olmamasından kaynaklanıyor. Erel, yargı yükünün azaltılmasına ilişkin her yıl aynı demeçlerin verildiğini ancak adaletin gecikmeye devam ettiğini belirterek, bunun bir çaresinin bulunması gerektiğini, Yargıtay'da 2015-2016 yıllarından bekleyen dosyaların olduğunu söyledi.

MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu, hukukun sağlıklı işlemesi, adaletin doğru tecelli etmesinin şüphesizki herkes için hayati önemde olduğunu belirterek, "İnsanlarımızın adaletli ve hakkaniyetli bir sosyal düzen içerisinde yaşaması, hukukun üstünlüğü prensibinin hakim kılınması ile hak ve özgürlüklerin uygulamada da güvence altına alınmasına bağlıdır." dedi.

Türkiye'de yakın dönemde hukuk ve yargı sistemiyle ilgili anayasal ve yasal düzeyde köklü düzenlemeler yapıldığına işaret eden Aksu, 16 Nisan 2017 referandumunda kabul edilen Anayasa değişikliği ile yargının bağımsızlığının yanında tarafsızlığının da anayasal kural haline getirildiğini, askeri mahkemeler kaldırılarak yargı birliğinin sağlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kuvvetler ayrılığının tahkim edildiğini ve kuvvetlerin kendi görev alanlarında daha etkin, güçlü hale geldiğini belirten Aksu, "Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sayesinde birçok siyasi, ekonomik, diplomatik, kronik ve konjonktürel sorunu kriz haline gelmeden aşabilmiştir." diye konuştu.

Aksu, Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde yer alan temel hak ve özgürlüklerin güçlendirilmesi, insan odaklı hizmet, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının geliştirilmesi, hukuk güvenliğinin güçlendirilmesi, adalete erişimin kolaylaştırılması, makul sürede yargılanma hakkının gözetilmesi ve yargıya güvenin arttırılması kapsamında belirlenen ilkelerin, kendilerinin de geçmişten bugüne savundukları, üzerinde durdukları, parti programı ile beyannamelerinde yer alan konular arasında olduğunu söyledi.

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, 15 Temmuz'da bir darbe girişiminin yaşandığını belirterek, "Bu ülkede bir ihanet şebekesi vardı ve bu devletin toprak, bayrak bütünlüğüne kastedildi. Bu kasttan dolayı da bu millet genciyle yaşlısıyla anasıyla kızıyla dimdik durdu ve bir cevap verdi." dedi.

HDP milletvekillerinin, tutuklu eski HDP milletvekilleri ve belediye başkanlarının resimlerini komisyon sıralarına koymasını eleştiren Çelebi, şunları söyledi:

"Burası bir ihtisas komisyonu ve Adalet Bakanlığı bütçesini konuşuyoruz. Bütçeyle ilgili değerlendirme, eleştiri yapmamız lazım. Kalkıp da terörü öven şahısların tutuklu olmalarından dolayı bunların fotoğraflarını buraya koymayı ben vicdanlarınıza havale ediyorum. Eğer bu Avrupa'da olsaydı ne olurdu? Suçu ve suçluyu övmekten dolayı o milletvekilleri hakkında bile mazbata düzenlerler, içeri alırlardı."

Çelebi, her devlette olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de kendi topraklarını ve kendi vatandaşlarını korumakla mükellef olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2020 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement