Bakan Çavuşoğlu: Egemen Bağış'ın Tavrı Herkese Örnek Olmalı - Son Dakika
Politika

Bakan Çavuşoğlu: Egemen Bağış'ın Tavrı Herkese Örnek Olmalı

Bakan Çavuşoğlu: Egemen Bağış\'ın Tavrı Herkese Örnek Olmalı

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İhanete uğradığımız şu son günlerde Egemen Bağış'ın tavrı herkese örnek olmalı." dedi.

28.12.2013 20:23  Güncelleme: 20:32

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "İhanete uğradığımız şu son günlerde Egemen Bağış'ın tavrı herkese örnek olmalı" dedi.

AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından Erdal Öner Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısına, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Vecdi Gönül, Sadık Badak, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, AB Eski Bakanı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, ilçe belediye başkan adayları ile çok sayıda partili katıldı.

Salon tıklım tıklım dolarken, 'Büyük Antalya'ya büyük hedefler, Antalya sevdalısı hizmetin ustası', '2 Avrupa Bakanı oldu, Antalya Türeli'ne kavuştu, Kepez Hakan'la coştu' yazılı pankartlar dikkat çekti. Bakan olduktan sonra ilk ziyaretini memleketi Antalya'ya yapan AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, alkışlar eşliğinde salona girdi. Bakan Çavuşoğlu, Menderes Türel boyunlarında Antalyaspor atkısıyla diğer bakan ve milletvekilleriyle birlikte hazırlanan platform üzerinden yürüyerek partilileri selamladı.

Yaklaşık 8 bin kişinin doldurduğu salondaki kalabalığa hitap eden Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıldır Antalya'yı en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydetti. 90 günlük seçim sürecinde omuz omuza, el ele çalışacaklarını aktaran Bakan Çavuşoğlu, 30 Mart'ta Antalya'ya hizmet bayrağını yeniden dikeceklerini söyledi. Çavuşoğlu, "Yeni üstlendiğim görevde Antalya'yı sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da temsil edeceğim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a görevi bana verdiği için teşekkür ediyorum. Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a teşekkür ediyorum. Ülkem adına, liderim adına, partim ve davam adına 25 yıllık dostum Egemen Bağış'a teşekkür ediyorum. Bakanlık görevi sona ererken sergilediği tavrı, davaya bağlılığı, liderine, genel başkanına bağlılığı için Egemen Bağış'a teşekkür ediyorum. İhanete uğradığımız şu son günlerde Egemen Bağış'ın tavrı herkese örnek olmalı" şeklinde konuştu.

"Antalya'nın yerelden de kalkınması gerekiyor. Antalya'nın 5 yıllık fetret devrine son vermesi, karanlık dönemlerine kapılarını kapatması gerekir" diyen Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Bunu kiminle yapabiliriz, nasıl başarabiliriz, Antalya'nın yeniden hizmet yolunda kim kaptanlık yapabilir? Tabii ki Menderes Türel. Türel'in kaldığı yerden hizmetlerine devam edecek. Antalya kalkınacak. 30 Mart'ta sadece Menderes Türel, belediye başkanı olmayacak, Antalya'nın, ilçelerinin, milleti kazanacak. 30 Mart'ta Türkiye'nin gerçek sahibinin millet olduğunu, Türkiye de görecek, karanlık güçler de görecek, dünya da görecek. İşte bunun için çalışacağız, birlikte başaracağız. Allah yardımcımız olsun. Bu kutlu yolda işimizi kolay kılsın. Zor süreçte milletimizin duası ve desteğiyle Allah'ın izniyle bu oyunu da bozacağız."

"ANTALYA'YI 5 YILLIK ZULÜMDEN KURTARMAK İÇİN GELDİK"

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 5 yıldır yürüttüğü görevini 25 yıllık kardeşi Mevlüt Çavuşoğlu'na teslim etmenin onurunu yaşadığını söyledi. Çavuşoğlu'nun görevinde başarılı olacağına inandığını dile getiren Bağış, "Devir teslim törenimiz çok duyguluydu. Biz siyaseti mevki makam için yapanlardan olmadık. Olmayacağız. Hamd olsun biz milletin en emanetini her zaman önemseyen başının üstünde tutan AK Parti'nin neferleri olarak nerde hizmet verilirse onu yapmaya hazırız. Bugün Menderes kardeşim seçim kampanyasının açılışını gerçekleştiriyor. Hatalı sollama ölüm, hatalı oylama zulüm getirir. Antalya'yı 5 yıllık zulümden kurtarmak için geldik hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

"BU SALONDAKİ KALABALIK SOMALİ'DE ÇOCUKLARA MAMA, GAZZE'YE EKMEK, BOSNA'YA EKMEK OLARAK GİDİYOR"

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de, Antalya'nın AK Parti için çok değerli olduğunu belirterek, "11 yıllık sürede Antalya Türkiye'de istikrarın demokrasinin büyümesine, ekonominin büyümesine belaların defedilmesine en büyük katkı veren ilerden biridir. Bu sokakları, salonları dolduranları şunu bilsinler ki Türkiye'de bir emek varsa, bu emekte onların katkıları çok büyüktür. Sizin bu salonları doldurmanız, Somali'de çocuklara mama olarak Gazze'ye ekmek, Bosna'ya ekmek olarak gidiyor. O sebeple verdiğiniz sesi sadece Antalya duymuyor, Türkiye sizi duyuyor. Antalya çok kıymetli olduğu için ilk defa böyle bize nasip oldu. Çok değerli kardeşim aynı ilde yürüdüğüm. Biz siyaset arkadaşı değil, yol arkadaşı değil, biz bunlarla kader arkadaşıyız. Menderes Türel kardeşim artık belediye başkanınız oluyor. Egemen Bağış'tan AB Bakanlığı bayrağını daha yükseğe taşımak için Mevlüt Çavuşoğlu yeni AB Bakanı oldu. Havaalanından gelene kadar Antalya'nın coşkusunu gördük. Antalya'da nerede bir eser varsa Menderes Türel'in eseridir. Önümüzde 90 gün var. Bu seçim Türkiye'nin istikrarı, bekası, geleceği, dünyanın her yerindeki mazlumların umudu meselesidir. Bu salondaki her kardeşimin bıkmadan usanmadan Antalya sokaklarında bu davayı daha yükseklere taşıyacağına inancım tamdır. Biz sizin emeklerinizle koşacağız. Meçhul kahramanlar Türkiye'nin bekası size emanettir. Antalya için önümüzdeki dönem umarım ki bereketli olur" diye konuştu.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da Türk halkının Ergenekon ve Balyoz ile korkutulduğunu ancak insanların bu korkulara göğüs gerdiğini kaydetti. Soylu şöyle konuştu:

"Zengin, güçlü, büyük Türkiye için, ülkenin her yerinde sandıklarla milli iradeyle demokrasiyle bütünleşerek ayağa kalkacak. Gittiğim her yerde bu seçimin Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Seçimde kimseyi ayırt etmeden kapı kapı dolaşarak çalışacağız. Herkese bu seçimin Türkiye'nin geleceğinin seçimi olduğunu anlatmakla mükellefiz. Bu seçimdeki herhangi bir esnekliğimiz, gevşekliğimiz Türkiye'nin geleceğine, gelecek nesillerine, istiklaline, istikbaline mani olacaktır. Bu yüzden her yerde çok çalışacağız."

"BAŞKANLIK KOLTUĞUNA TÜREL, OTURACAK"

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 206 bin üyesi olan çok büyük bir aile olduklarını söyledi. Birilerinin Recep Tayyip Erdoğan'ı satıp gitse de kendilerinin arkasında olduğunu söyleyen Köse, "Seçime 90 gün var. Maraton başlıyor. Her gün maraton koşuyoruz. Bu maraton kardeşlik ve hizmet maratonudur. Menderes Türel'in arkasında sonuna kadar çalışacağız. Artık Antalya'nın kazanması gerekiyor. Antalya'nın her şeyi güzel Menderes Türel gibi güzel bir belediye başkanımız olsun. 2009 küfürlerle uğurlandığı Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı koltuğuna Menderes Türel'i oturtacağız" diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ise, Antalya'nın 5 yıl kaybettiğini dile getirerek, hizmet bayrağını yeniden dikmek için herkesten söz istedi. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da, 30 Mart seçimlerinin Türkiye ve Antalya için çok önemli olduğunu söyledi. Antalya'nın Menderes Türel'in hizmetine ihtiyacı olduğunu kaydeden Badak, "Vizyon ve gayretleriyle yeni başkanımız yerelden genele hizmet atağı içinde olacaktır. Kalan 90 günde el ele çalışarak Antalya'yı Ak belediyecikle buluşturacağız" dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, önemli bir buluşma yaşadıklarını belirterek, bugün Antalya'da yeni bir bayram yaşadıklarını ifade etti. Samani, "5 yıl aradan sonra telafi yapmak için, Menderes Türel'in tanıtımı için buradayız. Antalya'ya hizmet etmek konusunda başarılı olacaklarına inanmayanlar bu kente hizmet edemezler" diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Menderes Türel ile Antalya'nın durakladığı dönemi yeniden telafi edeceğini söyledi. Gönül, "Yeniden başarıdan başarıya koşacak. Hep beraber arkasındayız. Sonuna kadar çalışacağız. Hepimiz bu hizmetlerin ortağı olacağız" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Çavuşoğlu: Egemen Bağış'ın Tavrı Herkese Örnek Olmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement