Bakan Arslan: "Partinizi Bir Kenara Bırakın" - Son Dakika
Politika

Bakan Arslan: "Partinizi Bir Kenara Bırakın"

Bakan Arslan: "Partinizi bir kenara bırakın" "16 Nisan bir pati seçimi değil" Bakan Arslan'ın talimatıyla Belevi-Tire yolu 2018'de bitecek Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu Temel Atma Törenine katıldı Bakan Arslan: "IMF kapılarında dileniyorduk"İZMİR - Belevi-Tire yolunun temel atma törenine...

06.04.2017 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Arslan: "Partinizi bir kenara bırakın"

"16 Nisan bir pati seçimi değil"

Bakan Arslan'ın talimatıyla Belevi- Tire yolu 2018'de bitecek

Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu Temel Atma Törenine katıldı

Bakan Arslan:

"IMF kapılarında dileniyorduk"

İZMİR - Belevi-Tire yolunun temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, daha sonra kahvede oturan vatandaşlara seslenerek, "Siyasi görüşünüzü farklı olabilir, desteklediğiniz partinin hizmet etme anlayışı ile onların iktidara gitmesini istiyor olabilirsiniz. Buna sonsuz saygımız var ama 16 Nisan bir pati seçimi değil. Partinizi bir kenara bırakın, bu gözle bakın" dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 20,5 kilometrelik 73,5 milyon TL bedelli ve 24 metre genişliğindeki Belevi-Tire yolunun temel atma törenine katıldı. Törende; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, AK Parti İzmir Milletvekilleri İbrahim Turhan ve Hamza Dağ ile CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal katıldı. Bakan Arslan, temel atma töreninin ardından kahvede oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Arslan, "16 Nisan bir parti seçimi değil. Bir hükümet değişikliği yöntemidir. Çift başlılıktan kurtulacağımız, 5 Nisan 1994'leri, 21 Şubat 2001'leri yaşamak istemediğimiz süreçtir. Hep beraber inşallah güçlü olacağız. Siyasi görüşünüzü farklı olabilir, desteklediğiniz partinin hizmet etme anlayışı ile onların iktidara gitmesini istiyor olabilirsiniz. Buna sonsuz saygımız var ama 16 Nisan bir pati seçimi değil. Ülkemizi hedeflerine götürecek çok daha pratik, çok daha seri, çok daha sağlıklı hizmet etmesini sağlayacak hükümet etme sisteminin adıdır. Partimiz ne olursa olsun gelecek hepimizin. Partinizi bir kenara bırakın, bu gözle bakın. Bu anlamda ülkemizin kutlu yürüyüşüne siz de omuz verin ki çok daha güçlü olalım" diye konuştu.

"Kral olmaz kural olur"

Temel atma töreninde Bakan Arslan, vatandaşların "Yolları kralı Ahmet Arslan" demesi üzerine " Türkiye'nin her yerinde 100 bin kişilik ulaştırma ailesi olarak tüm il ve ilçelerimizi birbiriyle ulaşır hale getiriyoruz. 76 ilimizi bölünmüş yolla birbirine bağladık. Yolların kralını kime yakıştırdığınızı biliyorum. Sayın Başbakanımıza yolların krallığını yakıştırdınız ama onun bir sözünü ben de unutmuyorum, siz de unutmayın. Evet yolları bölüyoruz ama 'yollar bölünmüş oldu' deyip kuralları unutmayın. 16 Nisan'dan sonra çok daha iyisini yapacağız ama bazılarının söylediği gibi değil. Elbette ki kuralı, düzeni içerisinde, yasaların bize çizdiği sınırlar içerisinde hizmet edeceğiz. 'Kral olmaz kural olur' deyip hizmet edeceğiz" cevabını verdi.

"Müjdeler sadece İzmir'e değil"

Dün Başbakan Yıldırım'ın İzmir'e verdiği müjdeleri hatırlatan Bakan Arslan, şunları söyledi: "Müjdeler sadece İzmir'e değil, 81 ile. Sebebi; bu coğrafya kıymetli bir coğrafya. Ecdadın kanını dökerek bize vatan olarak bıraktığı topraklar. Madem ecdad bu coğrafyada kanını dökerek bu toprakları bıraktı, madem ulu önder Atatürk arkadaşları ile düşmanı İzmir'den denize döktü, bu vatanı daha fazla kalkındırmak zorundayız."

"Sizi düşünecek halimiz yok"

Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu ile vatandaşların daha konforlu seyahat edeceğini ve üreticilerin ürünlerini daha rahat yakın coğrafyaya iletebileceğini kaydeden Bakan Arslan, "Hizmetlerden rahatsız olan var. Ülkemiz Asya ve Avrupa arasında köprü konumunda. Ne zaman Türkiye gelişti ve ticaret pay almak istedi, birileri 'Türkiye sen çok oldun, dur' diyor. İyi de güzel kardeşim sizi düşünecek halimiz yok. Biz memleketimizi, insanımızı düşünüyoruz. Bunun da yolunun ulaşımdan, erişimden geçtiğini biliyoruz" dedi.

20,5 kilometrelik yol

Bakan Arslan, Belevi-Tire yolu projesi hakkında ise şu bilgileri verdi: "Tire'ye ilk defa geliyorum ama Tire'yi bilmediğimizi zannetmeyin. Tire bizim gözbebeğimiz. Tirelilerin de projeleri merak ettiğini biliyorum. Belevi-Tire yolu, 20,5 kilometrelik bir yol. 7 metre genişliği vardı, bunu tam 24 metreye çıkarıyoruz. İki gidiş, iki geliş bölünmüş yol yapıyoruz. Aynı zamanda yolu sıcak asfalt yapıyoruz. Maliyeti 73,5 milyon TL. Arkadaşlara dedim ki; '34 kilometrelik yoldan bahsediyorsunuz ama 21 kilometresini ihale etmişiz, gerisi ne olacak?' Gerisi de Tire'ye yakışır şekilde bölünmüş yol olacak. Onun da hemen ihalesini yapacağız." Bakan Arslan, Tire'nin devam eden ve başlatılacak projelerini de tek tek anlattı.

"IMF kapılarında dileniyorduk"

5 Nisan 1994'te ekonomik kararları hatırlatan Bakan Arslan, "O günkü ekonomik kararlar doları bir gecesi yüzde 100 değer artırdı. Memura maaş verebilmemiz için, emekliye maaş verebilmemiz için, hastaneye cihaz alabilmek için IMF'nin kapısında dileniyorduk. Hayatımızın her alanı IMF'den alacağımız dolara bağlıydı. Dolar bir gecede yarı yarıya artınca bir gecede fakirleştik. O gün dolara bu kadar bağımlı olduğumuz için 5 Nisan kararları hayatımızı mahvetti. 2001'de 22 tane banka battı. Yani bu 34 milyar doların batması demek. Ülkemizin bir yıl boyunca ihracattan ede ettiği doların aynısı 22 banka sayesinde battı. Banka sahipleri paraları aldılar, İsviçre'deki bankalara götürdüler. Ceremesini IMF kapısında dilenen bu ülkenin gariban vatandaşı çekti. Bir gecede 120 ila 130 bin iş yeri kapandı. 1 milyona yakın insan işsiz kaldı. Bütün bunların sebebi çift başlılıktan kaynaklanıyordu. Cumhurbaşkanı ve başbakan anlaşamadıklarında millet olarak biz çekiyorduk" diye konuştu.

"Sorumluluklarımız var"

Bakan Arslan, sözlerini şöyle tamamladı: "Coğrafyamızın omuzlarımıza yüklediği sorumluluklarımız var. 15 Temmuz'da milletimizin diline, dinine, etnik yapısına, mezhebine bakmadan bir oluşunun ve hainlere ders verişinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk var. Mazlumlar ne zaman 'aman' demişler, hepsini içeri almışız. Çok daha güçlü olmalıyız, çok daha fazla büyümeliyiz. 16 Nisan'da inşallah siz o kararı verdiğiniz zaman çok daha güçlü hizmet edeceğiz." Bakan Arslan, protokol ile birlikte butona basarken, 2019'da bitirilmesi planlanan yolu, vatandaşların istediği üzerine Tire'nin kurtuluş günü olan 4 Eylül 2018'de bitirilmesi talimatını verdi.

Bakan Arslan: "Partinizi Bir Kenara Bırakın"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Arslan: 'Partinizi Bir Kenara Bırakın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement