Başbakan Erdoğan Trabzon'da…(2) - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan Trabzon'da…(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde CHP ve MHP liderlerine yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

11.05.2012 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon İl Kongresi'nde CHP ve MHP liderlerine yönelik sert eleştirilerini sürdürdü.

Erdoğan, "Tarih Nisan 2002. MHP'nin koalisyon ortağı olduğu DSP ve ANAP dönemi. Sadece 4 ilde İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır'da öğrencilere süt dağıtma uygulaması başlattılar. Tarım Bakanı MHP'li Sağlık Bakanı da MHP'li. Sadece 4 ilde süt dağıtıyorlar ve 505 öğrenci rahatsızlanıyor. Dönemin devlet bakanı DSP'li Hasan Gemici bir açıklama yapıyor; zehirlenme olmadığını süt içme alışkanlığı olmayan çocuklarda her gün içilen sütün mide bulantısına yol açtığını ifade ediyor. O sütün programlarının uygulandığı her ülkede bu tür rahatsızlıkların olabileceğini ifade ediyor. Çocukların toz maddesi nedeniyle sindirim güçlüğü yaşayabileceğini ifade ediyor. 4 ilde 505 öğrenci rahatsızlanıyor, işte bu tutarsızlığı nedeniyle sayın Bahçeli'yi hiç ama hiç ciddiye almıyorum sadece bir tavsiyede bulunuyorum kılavuzlarını iyi seçsinler" dedi.

"Başkanlık sistemi ile ilgili yarı başkanlıkla ilgili bir tartışma açılmasını istediğini kaydeden Erdoğan "Hemen hop oturup hop kalktılar. Rahbetli Türkeş'in 9 ışık kitabını aç, orada başkanlık sistemine ihtiyacımız olduğunu ifade ediyor onun da ötesinde 'bu milletin tarihi bununla güç kazanmıştır' diyor. Sen bunu okumadın mı ? Bunları okumuş olsan bu hatayı yapmazsın. Sayın Kılıçdaroğlu da Bahçeli kadar ciddiye almak mümkün değil ama kendisine teşekkür ediyorum. Süt konusunu istismar ederken nasıl tutarsız bir insan olduğunu tekraren millet ispat ettiği için teşekkür ediyorum. Bunu yaparken nasıl ak sütün içinde nasıl

farkedilir hale geldiğini nasıl çamura battığını gösterdiği için teşekkür ediyorum. CHP Genel Başkanı'na birileri akıl daneleri süt konusunu istismar etmesi için telkinde teşvikte bulunuyor ama genel başkan şu ana kadar süt dağıtımı ile ilgili kurduğu her cümlede Genel başkanının nasıl yalanlar içinde yüzdüğünün görülmesi açısından son derece önemlidir. Diyor ki 'hayatımda bu kadar beceriksiz iktidar görmedim.' Sayın Kılıçdaroğlu sen hayatında hiç iktidar oldun mu yahu ? Becerikli beceriksiz böyle bir karşılaştırmayı nasıl yapıyor.

Evet sayın Kılıçdaroğlu, hayatında görmediğin gibi tek partili dönemin dışında ondan öncekiler de görmedi. Bundan sonra da göremeyecekler. Benim milletim bunlara izin vermeyecektir. İktidarın nasıl bir şey olduğunu anlayamayacaklar, çocuklara süt dağıtılıyor, 'yüzlerce çocuk zehirlendi' diyor. Kime incelettin elinde rapor var mı ' biz seni hesap uzmanı biliyorduk ama tıp tahsili gördüğünü bilmiyorduk, karnım ağrıyor diyen çocuğa 'zehirlendi' demek senin haddin mi ' hakkın mıdır ana muhalefet partisinin genel başkanı bu kadar istismarcı olabilir mi ? Diğer yalanları, 'İzmir belediyemiz 7 yıldır okullara süt dağıtıyor' diyor, 246 okulda her gün pastörize süt dağıtılıyor diyor, insan bir belediye başkanına arar sorar işin aslını öğrenir. Sen CHP Genel Başkanısın kendi belediyenle bile gazete küpürüyle konuşursan böyle eline yüzüne bulaştırırsın. İzmir belediyesi söylediği gibi her gün pastörize süt falan dağıtmıyor haftada bir gün küçük bir bardak süt veriyor ve haftada bir gün de UHT süt dağıtıyor bir litre, üstelik belediye 248 okula dağıtıyor. Biz sadece İzmir'de 968 okula her gün süt dağıtıyoruz farkımız bu" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek şunları söyledi:

"Bununla kalmıyor diyor ki, 'İkinci çirkinlik ihale yandaş kuruluşlara verildi' diyor, orada da çarptı. İzmir'de haftada bir dağıttıkları sütü temin ettikleri firma ile bizim Ege ve Doğu Anadolu için süt temin ettiğimiz firma (Pınar Süt) ikimizde ondan alıyoruz. Eğer benim yandaşımsa senin de yandaşın, aynı yerden, İzmir'de haftada bir dağıttıkları bardakla verdikleri sütün fiyatı ile bizim sağlıklı ambalajlarda sütün fiyatını karşılaştıracak kadar da kendisini hesap uzmanı sanıyor. Antalya'ya 2009 seçimlerinde CHP'nin şimdiki belediye başkanının verdiği vaatleri unutmadık. Bu başkan seçim öncesinde 100 binden fazla öğrenciye süt dağıtacağını söylemişti. 'Her çocuk güne süt içerek başlayacak' diyordu. Aradan 3 yıl geçti şu anda sadece 30 bin öğrenciye süt dağıtabilir noktaya geldi. Antalya büyükşehir belediyesi hala CHP'de mi bilmiyorum, bu ara çok kavga ediyorlar her an her şey olabilir ama CHP'li ise Antalya'daki başkanını lütfen arasın ve sorabiliyorsa bu

fiyaskonun hesabını sorsun. Milletim bunları inanmıyor ki. Hiç bir zaman dinlemedi bugün de dinlemeyecek. Yavrularımız analarının ak sütü gibi verdiğimiz sütü içmeye devam etsin. Biz bu şekilde seviyesiz çapsız ve sorumsuz bir muhalefete aldırmadan ülkemiz milletimiz ve coğrafyamız için eser üretmeye devam edeceğiz."

Trabzon'la birlikte 81 vilayeti geliştirmeye kalkındırmaya devam ettiklerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Pazar günü Ovit Tüneli'nin temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Ben temel atma törenlerine katılmıyorum ama o çok büyük proje. Daha önceki bir kaç istisna gibi buna da katılacağım. Bu tünel Türkiye'nin en uzun dünyanın da sayılı uzun tünellerinden birisi olacak. Bu tünelle Erzurum'u denize bağlamış olacağız. Trabzon-Erzurum arası kısalacak. Doğu Anadolu ve Kafkasya'nın bağlantısı daha güvenli bir hale gelecek. 2015'de tamamlamış olacağız. Ustalık döneminin eserler bunlar" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 12 Haziran seçimleri öncesinde Trabzon'a verdiği büyükşehir sözünü de hatırlatarak "Size Trabzon'da bir sözümüz vardı, işte bu sözümüzü tutuyor Trabzon'u artık büyükşehir statüsüne kavuşturuyoruz. Nüfusu 750 bini geçen diğer şehirlerimiz gibi Trabzon da büyükşehir oluyor. Bunun da hazırlıkları tamam inşallah gelecek yerel seçimlere Trabzon büyükşehir belediyesi olarak girecek" derken, tek tek Trabzon'a yaptıkları hizmetleri anlattı.

Konuşmasında Akyazı Projesi'ne de vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:

"Önemli bir adım da şu, inşallah Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı ile Trabzon yürümüyor. İnşallah Akyazı'daki komplekste UEFA standardında dev bir stadı inşa edeceğiz ve orası herşeyiyle bir konsept olacak. Ahhh ahh yıllarca Trabzon'umuzda doğru dürüst bir kapalı spor salonu yoktu, şu anda modern uluslararası oyunların yapıldığı şu salonu Trabzon'a hangi iktidar kazandırdı AK Parti iktidarı, biz kazandırdık. Türkiye'nin bir çok yerinde böyle bir spor salonu yok.

Trabzonumuz güçlendi o dev stadıyla bundan sonraki sürece çok daha farklı ulaşacak. Bütün bunlara ek olarak bu kompleksler Trabzon'umuza farklı bir hava katacaklar."

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar, beraberindeki il başkan adayları Faruk Kanca ve Mustafa Yanmış ile birlikte kürsüde birlik ve beraberlik pozu verirken, kendisine verilen tahta kaşıklardan oluşan hediyeyi de kabul etti. Başbakan Erdoğan, daha sonra memleketi Rize'ye hareket etti. - TRABZON

Başbakan Erdoğan Trabzon\'da…(2)
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan Trabzon'da…(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement