CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

"Cumhurbaşkanı onaylayınca, CHP bu yasayı (internet ile ilgili düzenlemeler içeren) en kısa zamanda Anayasa Mahkemesi'ne götürecektir"

10.02.2014 13:25

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylaması durumunda, internet ile ilgili düzenlemeleri de içeren yasayı CHP'nin en kısa zamanda Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini söyledi.

Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk ve CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "torba yasa" ile internet kullanımının yasaklandığını iddia ederek, buna ilişkin hazırladığı mektubu başta BM Genel Sekreteri ve Avrupa Konyesi Genel Sekreteri olmak üzere yurtdışındaki kuruluşlar ve sivil toplum örgütlerine gönderdiğini söyledi.

Bu yasanın, AK Parti'nin dediği gibi düzenleyici bir yasa olmadığını, yasaklayıcı bir yasa olduğunu kaydeden Loğoğlu, "Bu yasanın tek bir amacı var, yolsuzluk ve rüşvet iddialarını örtmek için getirilen bir düzenleme" dedi. Loğoğlu, internet sitelerini kapattırmanın 2-3 bürokratın vereceği karara bırakıldığını ve bunun kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Loğoğlu, bu yasanın Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin "özel yaşamın gizliliği, dernek kurma ve ifade özgürlüğü" maddelerine aykırı olduğunu belirterek, "Bu yasanın, temel insan haklarının hiçbir yerinde olmadığını görüyoruz. 'Cumhurbaşkanı geri gönderir mi?' diye bir düşünce var ama Cumhurbaşkanı her seferinde onaylamıştır. Cumhurbaşkanı onaylayınca, CHP bu yasayı en kısa zamanda Anayasa Mahkemesi'ne götürecektir" dedi.

Kıbrıs'ta müzakerelere başlanması konusunda önemli bir adım atıldığını belirten Loğoğlu, "Sayın Davutoğlu'nun ve ABD'nin çabaları neticesinde, ortak açıklama metni üzerinde mutabakat sağlandı. Bu Rumların ayak sürümesi nedeniyle uzun süredir yapılamıyordu. Ortak açıklama metninde ciddi bir sakatlık yok. Türk tarafının öteden beri savunduğu görüşlere yakın görüşler var. Bu metine çok fazla itiraz yok ama bizi kuşkulandıran noktalar var. Davutoğlu, bu metinle ilgili olarak danışması gereken yerlere danışmadı; Kıbrıs Türk tarafına danışmadan ve Türk kamuoyuna bilgi vermeden bu metnin ortaya çıkması için bilmediğimiz ve metinde yer almayan sözler verdi mi? Bu konuyu çok yakından izleyeceğiz, Kıbrıs Türklerini yalnız bırakmayacağız" dedi.

Loğoğlu, İsrail ile yapılan müzakerelerde son noktaya gelindiğine ilişkin haberler olduğunu söyleyerek, "(Bunu TBMM'ye getireceğiz) diyorlar. Bu karmaşık, önemli ve hassas bir konu. Sayın Başbakan, tazminat konusunu Meclis'e hangi amaçla getireceklerini açıklamalı" diye konuştu.

-Korutürk, geri kabul anlaşmasını eleştirdi

CHP'li Korutürk de Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı'na ilişkin eleştirilerini dile getirdi.

"Bu anlaşma, Türkiye'nin 7 yıllık süre sonucunda havlu attığının göstergesi" diyen Korutürk, anlaşmanın hiçbir yerinde, AB'nin 3 yıllık süre sonucunda Türkiye'ye vize muafiyeti uygulayacağına ilişkin hüküm olmadığını kaydettt.

Korutürk, anlaşmanın söylenen vize muafiyetinin aksine, bazı sakıncalar getirdiğini ifade etti. AB ülkelerine, Asya ve Afrika ülkelerinden, çok sayıda göçmenin izinsiz bir şekilde Türkiye üzerinden geçtiğini belirten Korutürk, anlaşma sonucunda, AB'nin, vizesiz olarak ülkelerine gelen göçmenleri tutuklayıp Türkiye'ye iade edeceğini ileri sürdü. Korutürk, Türkiye'nin, bu kaçak göçmenlerin ülkeleri ile geri kabul anlaşması olmadığı için, mülteci ülkesi haline dönüşeceğini bildirdi.

CHP'li Öner ise bu anlaşmanın, başka ülkelerin sorunlarını Türkiye'ye yükleyen bir anlaşma olduğunu ifade ederek, "Bunu müjde gibi göstermek devlet adamlarına yakışmaz" dedi.

Soruları da yanıtlayan Faruk Loğoğlu, "CHP MYK toplantısının gündeme getirilmesi" üzerine, toplantıda tartışma olduğunu, ancak en ufak bir gerginlik olmadığını belirtti. Loğoğlu, bardak fırlatma gibi bir olayın ise sözkonusu olmadığını söyledi.

-"Elinde olsa onu da işten attıracaktı"

Loğoğlu, Todays Zaman muhabirinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren twetler attığı için yurtdışına gönderildiği iddialarına ilişkin görüşünü açıklarken, bu durumu kınadığını kaydetti. Erdoğan'ın İsveç'te kendisine soru soran muhabiri "sen kime çalışıyorsun?" diye azarladığını kaydeden Loğoğlu, "Elinde olsa belki onu da işten attıracaktı, belki çalışıyordur işten attırmak için. İşler çığırından çıkmış durumda. Başbakan'ın bu ülkeye bu kadar zulüm yapmaya, ağır ifadelerle herkese sataşma hakkı yok, üslubuna dikkat etmesi lazım" ifadelerini kullandı.

" Abdullah Öcalan'ın çözüm süreci için sözleşme imzalanmasını talep etmesi" ile ilgili bir soru üzerine Loğoğlu, "AK Parti ve PKK arasında yapılan müzakerelerin dışında olduğumuz için, bu pazarlıkların nereye geldiğini bilmiyoruz. Bu çözüm süreci denen süreç nerede? Biz böyle bir süreç görmüyoruz, Tamam kan dökülmüyor, şehit yok, bunu olumlu karşılıyoruz; bunun böyle devam etmesini de temenni ediyoruz ama Öcalan'ın yaptığı, Kandil'den, BDP'den yapılan açıklamalar, bize şunu hissettiriyor: Çözüm süreci bitmiştir, bir yere vardığı yok" dedi.

CHP'li Loğoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Esad'la aynı çuvala, hatta yatağa girdiğine" ilişkin sözlerinin sorulması üzerine, "CHP hiç kimse ile aynı çuvala girmiyor. Bizim 'Esad kalsın ya da gitsin' şeklinde kavgamız yok, 'bu Suriye halkının bileceği bir iş' diyoruz" diye konuştu.

CHP'li Öner de Canikli'nin konuşurken belinde silah olması ile ilgili bir soru üzerine, "Anlaşılan tekmeleri, tokatları, küfürleri yetmedi, şimdi de silahla geliyorlar" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement