CHP Genel Başkanı Özel, halk buluşmasında İzmirlilere seslendi - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Özel, halk buluşmasında İzmirlilere seslendi

CHP Genel Başkanı Özel, halk buluşmasında İzmirlilere seslendi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında partisinin adaylarına destek istedi. Programda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun bulunmaması dikkat çekti. Özel, konuşmasında İzmir'de kadın adaylara yer verdiklerini ve adaylarının iyi eğitimli olduğunu belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da konuşmasında İzmir'in çocuğu olduğunu vurguladı.

15.02.2024 21:20  Güncelleme: 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Özel, halk buluşmasında İzmirlilere seslendi

Genel Başkan Özel'in ilçe mitinginde belediye başkanı yer almadı

İZMİR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Karabağlar ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde partisinin adaylarına destek istedi. Programda, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun bulunmaması dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir programları kapsamında, Karşıyaka ilçesinde gerçekleştirdiği aday tanıtım toplantısının ardından Karabağlar'daki halk buluşmasına katıldı. Uğur Mumcu Parkı'nda yapılan açık hava toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcıları, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, ilçe belediye başkan adayları ile partililer katıldı. Yeniden aday gösterilmeyen Karabağlar belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun buluşmaya katılmaması ise dikkat çekti.

"9 adayımız kadın"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, buluşmada yaptığı konuşmada İzmir'de oy anlarının yüksek olduğu 9 ilçeye kadın aday belirlediklerini söyledi. Özel, "Adaylarımızın yaş ortalaması 45, 9 tanesi de kadın. Kent suçlarıyla mücadelede başarılı, ranta, talana direnen, mücadele eden, sizin aranızda koşarak her sabah başka mahallede kahvaltı edip, her akşam başka taksi durağında günü sonlandıracak adayımız Helil Kınay'ı size emanet etmeye geldik. Bir bütün olarak adaylarımız son derece inançlı, kararlı, iyi eğitimli. Biz bu adaylarla bir niyet ettik, İzmir'de yaptığımız tüm ölçümlerde, beklenti anketlerinde, profil çalışmalarında bizden daha çok kadın ve genç aday istedi. Kadınlar ve gençler için Cumhuriyetin önemini bilen İzmir seçmenine kadın ve genç adaylarımızı emanet etmeye geldim" dedi.

"Adaylarımız iyi eğitimli, hepsi yabancı dil biliyor"

Konuşmasında ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte önemli bir yol yürüyeceklerine vurgu yapan Özel, "Mesleğinde başarılı, son derece önemli görevleri yapmış, yöneticilik vasıfları yüksek, kent sorunlarını gören bir adayımız var. Bugüne kadar söyledi bugünden sonra bunları yapacak, Karabağlar'ın yüzünü güldürecek Helil Kınay. Bu büyük yürüyüşü birlikte başlatıyoruz. Adaylarımız iyi eğitimli, hepsi yabancı dil biliyor, yüksek lisans yapmış arkadaşlar. Bunlar İzmir'e iyi gelecek, 20 yıl sonra da Türkiye'deki en önemli görevlerde de onları ve kadrolarını göreceğiz. Biz Cumhuriyetin ilk yüzyılında yokluğu, açlığı bitirdik, salgın hastalıkları bitirdik. Toplu iğnesi olmayan ülkeye uçak, motor fabrikası yapar, üretir hale getirdik. Cumhuriyetin ilk yüzyılının son 25 yılında CHP yoktu. Değişim sloganıyla yola çıktık. Şimdi yeniden Cumhuriyetçilerin, Atatürk milliyetçilerinin, halkını sevenlerin damgasını vurmak için yola çıktık. Bu yürüyüşte var mısınız. Bu partiyi iktidar yapacağız diye yola çıktığımızda, önceki genel başkanlara vefa borcuyla yüklüyüz. Vefa partiyi iktidar yaparak gösterilir. Vefamızı Cumhuriyetin ikinci yüzyılında partilerini, ilkelerini iktidar yaparak göstereceğiz" sözlerine yer verdi.

"Sütte leke var onda yok"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay hakkında övgüyle söz eden Özgür Özel, "Bu yola çıktığımda inançlı, kararlı, cesur, makam mevki endişesi duymayan, doğrunun arkasında duran, duyarlı bir siyasetçi, yol arkadaşım, iftiralara rağmen üstüne leke yapışmayan, sütte leke var onda leke yok arkadaşımızı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptık" diye konuştu.

Soyer açıklaması

Aday gösterilmeyen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilgili açıklama yapan Özel, "Tunç Soyer ile önce ve sonra konuştum. Onun İzmir'in, partinin bir değeri olduğunu konuştuk. Tüm emekleri için sizlerden Tunç Başkan'a da teşekkür alkışı rica ediyorum. Bu partinin yürüyüşü Cumhuriyet, demokrasi, kalkınma yürüyüşüdür" dedi.

"İzmir'i çocuğuyum ben"

Programda konuşan CHP İzmir Büyükşehir belediye Başkan Adayı Cemil Tugay ise, "Her geçen gün birbirimizi biraz daha tanıyoruz. Birbirimize ısınıyoruz. İzmir'in çocuğum ben. Bir olduğumuzu anlatmak istiyorum. Hayatımdan bir anekdot vereceğim. İzmir'in 30 ilçe belediye başkanını tanıttık. Bu görevlere aday olmak büyük bir onur. Sizlerin desteği ile seçildikten sonra büyük bir sorumluluk. Bu sorumluluktan korkmuyoruz. Ben doktorum, uzman cerrahım. Burada 5 sene çalıştım. 80'lerin başları, babam öğretmen. Pazarlarda limon satıyordum. Asla utanmıyorum o günlerden. Bir gün bir akşam babam yanında bir öğretmen arkadaşıyla Yeşilyurt Pazarı'nda pazarcılık yaptı. Daha fazla gelir elde etmek için çalışıyordu. Türkiye'yi düşündüm, Atatürk'ü düşündüm. Atatürk'e milletvekili maaşı ne kadar olsun dediklerinde öğretmen maaşını geçmesin dediğini hatırladım. Bu süslü kıyafetlere bakmayın, sokaklarda büyüdük biz. Her sokağını biliriz buranın. Mutlaka bizleri başkanlık görevine seçeceksiniz. 'Siz bir takımsınız' dedi genel başkan. Bu halkın yanında yer alacaksınız dedi. Kimsenin size haksızlık yapmasına karşı yalnız bırakmayacağız. İhtiyacımız olan tek şey sizden gelecek sevgi ve saygı. Her zaman yanımızda olacağınızı biliyoruz" sözlerine yer verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Özel, halk buluşmasında İzmirlilere seslendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement