CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözlerine İYİ Parti'den sert tepki: Kime sordunuz? - Son Dakika
Politika

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verebiliriz" sözlerine İYİ Parti'den sert tepki: Kime sordunuz?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in konuk olduğu bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna yaptığı "Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklamasına İYİ Parti'den tepki geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, "Kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz? Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. PKK'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan HDP ile asla yol yürümeyiz" ifadelerini kullandı.

04.09.2022 21:59  Güncelleme: 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" sorusuna verdiği yanıt siyaset gündeminin yeni konusu oldu.

"HDP'YE VE HER PARTİYE BAKANLIK VERİLEBİLİR"

Bu soruya karşılık olarak TBMM'de başkan vekillerinin her partiden seçildiğini belirten ve mevcut TBMM Başkanvekilinin HDP milletvekili olduğundan örnek veren Tekin, HDP'ye bakanlık vermemenin milli iradeye ters düştüğünü ifade etti.

Açıklamalarında Tekin, "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" diye konuştu.

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Tekin'in açıklamaları kamuoyunda ses getirirken bir tepki de İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Tekin'in açıklamalarını doğru bulmadığını ve PKK'ya terör örgütü diyemeyen HDP ile asla yol yürümeyeceklerini ifade etti.

"KİME SORDUNUZ DA KİME NEYİ VERİYORSUNUZ?"

Paylaşımında Yavuz Ağıralioğlu, "İYİ Parti'nin hassasiyetlerine, Genel Başkanımızın "Terör örgütünün gölgesinin bile düştüğü yerde olmayız." beyanına, asgari ittifak hukukuna ve nezaketine rağmen, kime sordunuz da kime neyi veriyorsunuz?" dedi.

"HDP İLE ASLA YOL YÜRÜMEYİZ"

Sözlerini sürdüren Ağıralioğlu, "Bu gibi açıklamalar doğru değil ve biz böyle bir şeye asla razı olmayız. Bu gibi talihsiz beyanatlar sebebiyle bir daha, açıkça şerh edelim ki: Pkk'ya terör örgütü diyemeyen ve terörle bağını kopartamayan Hdp ile asla yol yürümeyiz. İttifak hukukuna riayet ve karşılıklı saygı için bizim ilkelerimiz ve kırmızı çizgilerimiz dosdoğru anlaşılmalıdır" ifadelerini kullandı.

CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verebiliriz' açıklamasına en sert tepki İYİ Parti'den geldi: Kime sordunuz?
CHP\'li Gürsel Tekin\'in "HDP\'ye bakanlık verebiliriz" sözlerine İYİ Parti\'den sert tepki: Kime sordunuz?

Son Dakika Politika CHP'li Gürsel Tekin'in 'HDP'ye bakanlık verebiliriz' sözlerine İYİ Parti'den sert tepki: Kime sordunuz? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • dopdogrucudavutt : Çok mu iyi niyetlisin Yavuz Ağıralioğlu? Yoksa iyi polis kötü polisi mi oynuyorsunuz altılı masa da..? 6 0 Yanıtla
  • Bayram Aydın: Tek kelime daha yazacağım başka yok ADAMSIN SAYIN AGIRALIOGLU saygilarimla 3 1 Yanıtla
  • Hüseyin Ermurat: Nasıl yol yürümezsin e ona bakanlık verecem diyen hiç PKK la mücadeleyi ağzına almayanla yol yürümek nedir peki HDP le.yürümezmiş siyasi ağız yapıyorsun illeki biriyle yürümek mi lazım tek başına yürüsen bundan daha çok oy alırsın hemde adamligin belli olur kendine guvenmiyene halk da güvenmez 2 1 Yanıtla
  • Nefsine sohbet: CHP ile yol yürümenin HDP ile eşdeğer olduğunu anlayamayan Bahadıroğluna günaydınlarımızı göndereceğiz 2 0 Yanıtla
  • Anazarbus : Yavuz bey ne anlamaz adammışsın. Adamlar senin yetkilerini aldı, hdpliler sana laf soktu . Kapiyi gösterip duruyorlar. Tamam sende AKP gömleği yok ama bu iyi partide de yerin yok. Allah aşkına istifa et de sevenlerini serbest bırak. İyip chp ortaklığına kerhen oy vermek zorunda birakma. Ne koltuk sevdalisiymişsin 2 0 Yanıtla
  • Zafer Ermiş: Böyle şeyler bu şekilde dile getirilemez çünkü Hdp nin duruşu belli Onun için kabul edilemez şeyler bunlar bende kabul etmiyorum bakanlık veririz ne demek ya 1 0 Yanıtla
  • Şerif Gülsün: Gürsel Tekini tebrik ediyorum 1 0 Yanıtla
  • Ahmet usta halı tamircisi: Mecliste hdp vekilleri iyi partili vekillere ne demişti. Otur oturduğun yerde bizim oylarımızla vekil oldunuz. İyi parti ölü takliti yapmıştı . 1 0 Yanıtla
  • Emekli Tahminci: Noldu iyi partililer bilmiyor gibi tartisma yapiyorsunuz,sizin genel baskaniniz 6 li masada labul ediyor siz bilmiyor gibi yapmayin 1 0 Yanıtla
  • Kenan Eşkin: Sayın acaroğlu bu CHP milletvekillerine ilk söylemiyorlar sizin genel başkanınızdan hoc ses yok birde pişkin pişkin 6 masada oturuyor. 7 ayaklı masa olduğunu yenimi anladın sizleri bir araya getirenler demekki sizi korkkurtmuslar ha birde ben milliyetciyim bari demeyin. 0 0 Yanıtla
  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi
    17:47 Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi

    Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari tarafından 'Pakistan İmtiyaz Nişanı' verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilere ve iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliğine sağladığı katkılardan dolayı bu nişanı almıştır.

  • Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti
    17:37 Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti

    Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in annesi Safiye Demir, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Safiye Demir'in cenazesi, Şalpazarı ilçesinde defnedilecek.


Advertisement