Chp'li Öğüt, Gezi Olaylarının Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika
Politika

Chp'li Öğüt, Gezi Olaylarının Bilançosunu Açıkladı

Chp\'li Öğüt, Gezi Olaylarının Bilançosunu Açıkladı

Geçtiğimiz günlerde 'Gezi Parkı' olayları ile ilgili görüşlerini açıklayarak hükümete eleştirilerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, bu kez de olayların bilançosunu açıkladı.

27.06.2013 12:46  Güncelleme: 11:24

En ağır bilançonun 4 kişinin hayatını kaybetmesi olduğunu ifade eden Öğüt, İstanbul'da 22'si ağır, 4675 yaralı, Ankara'da 21'i ağır 1544 yaralı, İzmir'de 2'si ağır 800 yaralı, Antakya'da 3'ü ağır 165 yaralı ve Adana'da 6'sı ağır 162 yaralı olduğunu söyledi.

24 Haziran'a kadar olan süreçte toplam 8 bin 038 kişinin yaralı olarak sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini ifade eden Öğüt, kayıtlı 11 kişinin gözünü kaybettiğini, ülke genelinde 60 ağır yaralı olduğunu, olaylar esnasında yerli ve yabancı onlarca basın mensubunun da darp edildiğini belirtti.

"BİBER GAZI KULLANIMI BUGÜNE DEĞİN 8 VATANDAŞIMIZIN CANINA MAL OLMUŞTUR"

Olaylar esnasında kullanılan biber gazının kapalı yerlerde atılmasının uluslararası sözleşmeler çerçevesinde tümüyle yasak olduğunu, AİHM hukukunun ihlali anlamına geldiğini ve kullanımının ilgili talimatlara uygun olması gerektiğini vurgulayan CHP'li Öğüt, " İçişleri Bakanlığı'nın insan sağlığına zarar vermediğini savunduğu, Başbakan'ın polisinin asli görevi olarak nitelediği biber gazı bugüne değin tam 8 vatandaşımızın ölümüne neden oldu" diye konuştu.

5 Haziran'da Ankara Kızılay'daki olaylarda dershanede temizlik görevlisi olarak çalışan İrfan Tuna'nın biber gazından dolayı kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdiğini söyleyen Öğüt, "Bunları niye konuşmuyorsunuz" diye sordu.

"BAŞBAKAN İDDİALARINI İSPATLAMAK ZORUNDADIR"

Öğüt'ün gündeminde Başbakan' Erdoğan'ın meydanlarda yaptığı konuşmalar da vardı. Ana muhalefet partisi olarak CHP'nin de bir çok şey söylediğini ve bunları ispat ettiklerini belirten İstanbul Milletvekili Öğüt, "Bizim emrimizde güçlü istihbarat örgütlerimiz yok. Ülkemizde bir sürü ajan olduğunu, tüm bunların uluslararası tezgah olduğunu söylüyorsunuz. Kürsüden bağırmak yerine, o çok koruduğunuz MİT'e sorsanıza, iddialarınızı ispatlasanıza. Bu MİT, bu emniyet, istihbarat ne iş yapmaktadır? Bu insanlar niye açığa çıkarılmamaktadır? Eğer böyle alçaklar varsa niye bir an önce toplumun önünde sergilenmemektedir" diye konuştu.

"HER BİRİMİZİ TERÖRİST İLAN ETSENİZ DE YAPTIKLARINIZI MUTLAKA TARİH ÖNÜNDE YARGILAYACAĞIZ"

Hükümetçe bir terörist ilan etme furyasının başladığını ifade eden Öğüt, "Birkaç gösteriye katıldığı için bir insanı terörist ilan ediyorsunuz" dedi. Öğüt, Ethem Sarısülük ile ilgili yayımladığı görüntüler nedeniyle TRT'yi de eleştirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Devletin televizyonu olması gereken, vergilerimizle dönen ve adına 'TRT' denen yayın organı, Ethem'in öldürülme anının videosunu değil de ondan beş dakika öncesinin videosunu yayınlıyor, onu terörist ilan ediyor. Katilini koruma altına aldığınız Ethem Sarısülük, adeta terörist ilan ediliyor. Neredeyse bu delikanlının, bu gencecik delikanlının katlinin vacip olduğunu bile söyleyeceksiniz, bu söylemlerle meydana çıkacaksınız. Onlar da hep terörist değil, yurtsever çocuklardı. Dün Taliban'ın önünde diz çökenleri ise tarih yargılayacaktır, bunu da hep birlikte göreceğiz. Unutmayın korku bulaşıcıdır ama cesaret de bulaşıcıdır. Her birimizi terörist ilan etseniz de ne bizden sonraki nesiller bugünleri ne de biz bugünleri unutmayacağız, yaptıklarınızı mutlaka tarih önünde yargılayacağız."

Gezi Parkı eylemlerinde gözlerini kaybedenleri anlamak için kürsüde elini bir gözünün üzerine koyarak bir süre bekleyen CHP'li Öğüt, "Onları anlamaya çalışın. Sizin başınıza gelse nasıl dayanacaksınız? İnşallah sebep olanlar bu Türkiye'de yargılanırlar" diyerek konuşmasını noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Chp'li Öğüt, Gezi Olaylarının Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement