Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile F-16 alım sürecini görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile F-16 alım sürecini görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile F-16 alım sürecini görüştü
06.01.2024 17:31

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmede, F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini belirtti. Görüşmede ayrıca Gazze'deki insanlık trajedisi, Karadeniz'deki gerilim, Azerbaycan-Ermenistan görüşmeleri ve bölgesel konular ele alındı.

DIŞİŞLERİ Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmesinde F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bugün İstanbul'da görüştü. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre görüşmelerde; iki ülke arasındaki ilişkiler kapsamlı şekilde ele alındı. Bakan Fidan, F-16 alım sürecinin sonuçlanmasını beklediklerini Blinken'e aktardı. İsveç'in NATO üyelik süreciyle ilgili nihai kararın TBMM'ye ait olduğunu ifade etti.

İki Bakan, Gazze'de devam eden insanlık trajedisini de değerlendirdi. İsrail'in artan saldırganlığının tüm bölgeye yönelik bir tehdit olduğuna dikkati çeken Bakan Fidan, ateşkes ilan edilerek Gazze'ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması gerektiğini vurgularken, iki devletli çözüme yönelik müzakerelere bir an önce başlanması çağrısında bulundu.

Bakan Fidan, Karadeniz'de gerilim yaşanmasını arzu etmediklerini, Rusya ve Ukrayna'da üretilen gıda ürünlerinin güvenli biçimde dünya pazarlarına ulaştırılması için Türkiye'nin gösterdiği çabaya da değindi.

Görüşmede, Azerbaycan- Ermenistan arasındaki görüşmeler ile Suriye ve Irak gibi bölgesel konular da ele alındı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile F-16 alım sürecini görüştü - Son Dakika


Advertisement