Erzincan'da Kadınlar İsrail'in Filistin'deki Saldırılarına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Politika

Erzincan'da Kadınlar İsrail'in Filistin'deki Saldırılarına Tepki Gösterdi

Erzincan\'da Kadınlar İsrail\'in Filistin\'deki Saldırılarına Tepki Gösterdi
22.10.2023 14:57  Güncelleme: 15:00

Erzincan'da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde düzenlenen sessiz oturma eyleminde kadınlar, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki gösterdi. İHH Erzincan Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve İnisiyatif Sözcüsü Fatma Gül Zehra Adverdi, gerçekleştirilen saldırılarda kadın, çocuk ve masum insanların hedef alındığını belirterek İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına aldığını ifade etti. Eyleme katılanlar, sessiz oturma eylemi yaparak tepkilerini dile getirdi.

Erzincan'da kadınlar, İsrail'in Filistin'deki saldırılarına tepki amacıyla sessiz oturma eylemi yaptı.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde kadınlar ve çocuklar, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

İHH Erzincan Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi ve İnisiyatif Sözcüsü Fatma Gül Zehra Adverdi, burada yaptığı açıklamada, gerçekleştirilen saldırılarda kadın, çocuk ve masum insanların hedef alındığını söyledi.

İsrail'in 17 yıldır abluka uyguladığı bölgeyi adeta toplama kampına çevirdiğini aktaran Adıverdi, " Gazze'de yıllardır sürdürülen bombalı saldırılarda, sahilde piknik yapan aileler, sokakta oyun oynayan çocuklar, hastanelerde tedavi bekleyen hastalar, ibadethaneler ve insanın en güvendiği sığınağı evlerinde aileler, en çok da kadın ve çocuklar hedef alındı. Maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de devam eden saldırılarda, okullar, camiler ve hastanelere vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. İsrail tam 15 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına almıştır." diye konuştu.

Gazze'de şu ana kadar 1000'in üzerinde çocuğun katledildiğini aktaran Adıverdi, İsrail'in dünyanın gözü önünde soykırım uyguladığını vurguladı.

Katılımcılar, açıklamanın ardından sessiz oturma eylemi yapıp dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Erzincan'da Kadınlar İsrail'in Filistin'deki Saldırılarına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement